BACKSTORY

Ασφαλιστείτε όσο είναι καιρός... - Τα ψιλά γράμματα - Προτιμήσεις

08-08-2023 | 07:18
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ασφαλιστείτε όσο είναι καιρός... - Τα ψιλά γράμματα - Προτιμήσεις
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ασφαλιστείτε όσο είναι καιρός...

Σε 235 ανέρχονται οι ζημιές που δηλώθηκαν μέχρι σήμερα στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα των δασικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα το διάστημα 17–28 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή.

Και πολλές δεν τις λες και λίγες δεν είναι.

Μέσα σε αυτές, 86 επιχειρήσεις όπου η ασφάλιση είναι υποχρεωτική και 135 κατοικίες που πιθανολογείται πως έχουν αγοραστεί κατασκευαστεί με δάνειο όπου πάλι η ασφάλιση είναι υποχρεωτική.

Η ασφάλιση πάντως να το ξέρετε δεν σώζει μόνον ζωές σώζει και την ευζωία όταν το κακό χτυπήσει την πόρτα σου. Και το κακό δεν είναι για τους άλλους είναι για όλους.

Τα ψιλά γράμματα

Βέβαια πρέπει να προσέχετε και σε ποιον ασφαλίζεστε αλλά και τα λεγόμενα ψιλά γράμματα. Γιατί για παράδειγμα αν μένετε σε πολυκατοικία και πάρει το διαμέρισμα του από πάνω σας φωτιά και έλθει η πυροσβεστική και τη σβήσει αλλά κάνει λίμπα το δικό σας διαμέρισμα από τα νερά και τους αφρούς έστω και αν είστε ασφαλισμένοι για φωτιά δεν θα πάρετε μία. Και μην μου πει κανένας ότι θα πάρετε γιατί θα επανέλθω με ονόματα και διευθύνσεις. Αυτά βέβαια πρέπει να τα βλέπει η πολιτεία αλλά και οι ασφαλιστικές που «θωρακίζονται» όταν είναι να πληρώσουν.

Ναι μεν αλλά

Το ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος τα έβαλε με τα κέρδη των τραπεζών το ακούω.... Όμως αυτά τα κέρδη δεν συνδέονται με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς.... Και αν για κάτι στην παρούσα φάση ελέγχονται οι τράπεζες είναι γιατί δεν «προικίζουν» κατά τι τις καταθέσεις όπου τα επιτόκια παραμένουν κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Επίσης ελέγχονται γιατί αν τα προγράμματα δεν είναι επιδοτούμενα εξακολουθούν να μην χρηματοδοτούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Προτιμήσεις

Tις θέσεις της στη χώρα μας ενισχύει όπως φαίνεται η Morgan Stanley, προσθέτοντας τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς και της Μυτιληναίος, κατατάσσοντας τις παραπάνω στις κορυφαίες επιλογές της λίστας «Macro Meets Micro» σε ό, τι αφορά την Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Στην έκθεση της για τη στρατηγική στην περιοχή EEMEA, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα δίνει σύσταση overweight με τιμή στόχο 4,27 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς και ανοδικό περιθώριο 22%, και επίσης overweight για τη Μυτιληναίος με τιμή στόχο τα 43 ευρώ και ανοδικό περιθώριο 16%.

Δεν το λες και τυχαίο που χθες η Πειραιώς έσωσε την τιμή των όπλων στο ΧΑ.

Ράλι Ιντρακόμ και υπεραξίες Ιntrakat

Εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο το ράλι της μετοχής της Ιντρακόμ αν λάβω υπόψη μου ότι έχει ποσοστό 5,09% στην Ιντρακάτ (το κράτησε μετά την πώληση και μπήκε και στην αύξηση κεφαλαίου) το οποίο αξίζει πάνω από 25 εκατ. ευρώ ενώ από την αρχή του χρόνου η αποτίμηση της εταιρείας έχει υπερδιπλασιαστεί και όσοι μπήκαν στην αύξηση τριπλασίασαν τα λεφτά τους. Μόνο με μόνο από την υπεραξία από την Ιντρακάτ δικαιολογείται χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψιν οι προσδοκίες από την εξαγορά της Κλουκίνας.

Έρχονται παραδόσεις συστημάτων στον Σιδηρόδρομο;

Σημαντικές διεργασίες και παραδόσεις αναμένονται στο σιδηροδρομικό μέτωπο (ΕΡΓΟΣΕ - ΟΣΕ), εφόσον, βέβαια, ισχύουν όσα έφερε στα «αυτιά» της στήλης το αυγουστιάτικο μελτέμι. Κατά πληροφορίες, λοιπόν, παραδίδεται στον ΟΣΕ (διοικητική παράδοση προς χρήση) η σηματοδότηση από Λάρισα μέχρι Πλατύ, ενώ έχει δοθεί από Δομοκό μέχρι Λάρισα. Επίσης, μπαίνει σε ράγες η τηλεδιοίκηση από Δομοκό μέχρι Λάρισα αλλά και στο τμήμα Λάρισα - Πλατύ. Μένει βέβαια το τμήμα Οινόη - Τιθορέα και το κέντρο τηλεδιοίκησης του ΣΚΑ, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Σεπτέμβριο παραδίδονται και αυτά και έτσι κλείνει ένα ακόμα τμήμα της περίφημης σύμβασης 717. Και κάτι ακόμα. Λέγεται ότι ξεκινούν δοκιμές του ΕΤCS προκειμένου να εκδοθεί το σχετικό διεθνές πιστοποιητικό (NOBO). Για να δούμε όμως τι θα συμβεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Ρούμπιο για συμφωνία Ισραήλ - Λιβάνου: Διαδικασία και για αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

23:40

ΕΟΤ: Δράση για την προβολή της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική αγορά

23:26

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Χαλάνδρι το Σαββατοκύριακο λόγω εργασιών

23:12

Wall Street: 5η ημέρα απωλειών για S&P 500 - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί εδώ και 10 μήνες

22:58

Europol: Τα εγκληματικά δίκτυα μετατρέπονται σε «παγκόσμιες επιχειρήσεις»

22:44

Κομισιόν σε Τραμπ για δασμούς: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά για τα δικαιώματά μας

22:30

Κασκάρι (Fed): Θα χρειαστεί μία αύξηση επιτοκίων φέτος

22:16

ΕΛΑΣ: Παραπλανητική ιστοσελίδα κλέβει τραπεζικά και προσωπικά στοιχεία - «Μην δίνετε δεδομένα»

22:02

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Ρόδο

21:48

Τρίτη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο

21:34

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 86 εκατ. ευρώ

21:20

ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

21:06

Τέταρτη εβδομάδα πτώσης για τον χρυσό - Απώλειες 2,1%

20:52

Πρώην σύμβουλος του Τραμπ δηλώνει ένοχος για κακή διαχείριση απόρρητων εγγράφων

20:38

Σκέρτσος: Πώς κωδικοποιείς και επικοινωνείς το κυβερνητικό έργο 7 χρόνων;

20:26

Τριμερής συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου για «βιώσιμη ειρήνη και ασφάλεια»

20:17

Έκκληση ΟΗΕ για «διεθνή αλληλεγγύη» στη Βενεζουέλα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς

20:09

Παράνομος τζόγος: Στο στόχαστρο της ΕΕΕΠ 18 influencers που προωθούσαν μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές πλατφόρμες

20:00

Τα data centers, ο νέος καταλύτης του πληθωρισμού

19:45

O Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% την Ευρώπη για το Digital Services Tax

19:37

Κώτσηρας: Θεσπίζουμε ένα ασφαλέστερο πλαίσιο χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών

19:28

Αττικά Πολυκαταστήματα: Υπερκάλυψη κατά 3,9 φορές της Δημόσιας Προσφοράς - Συγκέντρωση 212 εκατ. ευρώ

19:15

Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες υπό το βάρος του sell off στην τεχνολογία

19:03

Τραμπ για Ιράν: Παραβίασε την εκεχειρία - Μήνυμα από Ομάν για τέλη στα Στενά του Ορμούζ

18:54

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ντεμπούτο στις 30 Ιουνίου για τις 3.42 εκατ. νέες μετοχές

18:45

Συντριβή αεροσκάφους στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

18:37

Μάνος (Dotsoft): Σημείο καμπής με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης - Ψήφος εμπιστοσύνης από DECA

18:27

Επίσκεψη Χατζηδάκη και Κυρανάκη στις εγκαταστάσεις DEMO, Win Medica και FARAN στην Τρίπολη

18:20

Ελλάκτωρ: Πώληση ακινήτου στο Χαλάνδρι έναντι 18,950 εκατ. ευρώ

18:11

Ο καύσωνας της Ευρώπης «κατηφορίζει» στα Βαλκάνια