BACKSTORY

Attica Bank: Ένα story τη φορά - Τι λένε για το Πλαίσιο - Το road show της Morgan Stanley – MIG: Οι αξιώσεις της πλευράς Ηλιόπουλου - Η «μάχη» για τον Προαστιακό και η μετάθεση προσφορών

17-02-2023 | 07:13
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Ένα story τη φορά - Τι λένε για το Πλαίσιο - Το road show της Morgan Stanley – MIG: Οι αξιώσεις της πλευράς Ηλιόπουλου - Η «μάχη» για τον Προαστιακό και η μετάθεση προσφορών
Attica Bank

Attica Bank: Ένα story τη φορά

Τελικώς για να ξέρουμε τι λέμε, το πολύ πάνω-κάτω της μετοχής της Attica Bank και ο ντόρος που έγινε γύρω από το θέμα έκανε το θαύμα του και οδήγησε χρηματιστηριακή(;) ή χρηματιστηριακές(;) να σταματήσουν να δέχονται ηλεκτρονικές συναλλαγές από τους ιδιώτες. Παρ' όλα αυτά ένα «τεσσαράκι» (σ.σ. τοις εκατό εννοείται) πάνω έκλεισε η μετοχή. Σημασία έχει αν τελικώς η Thrinvest θα αποφασίσει να μπει. Αν ναι έχει καλώς... αν όχι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα δυσκολευτούν στη συνέχεια. Ωστόσο όπως δείχνουν τα πράγματα οι τόνοι προς το παρόν πέφτουν και λύση αναζητείται.

Τι λένε για το Πλαίσιο

Παρά τις διαψεύσεις που υπάρχουν σε σχέση με το Πλαίσιο, όπως λένε πηγές με γνώση του θέματος υπάρχουν επενδυτικά fund που ενδιαφέρονται για την εταιρία. Και όποτε υπάρχει ενδιαφέρον υπάρχει και άτυπος διάλογος. Ίσως μελλοντικά λοιπόν πληροφορηθούμε κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες εάν και εφόσον οι συζητήσεις ωριμάσουν. Έως τότε, ωστόσο, οι διαψεύσεις θα συνεχίσουν να είναι υπαρκτές.

SocGen και επενδυτική βαθμίδα

Μετά τις εκλογές αναμένουμε ανακοινώσεις για αρκετά και σημαντικά deals εισηγμένων. Ας σημειωθεί, πάντως, πως σε πρόσφατη ημερίδα η SocGen (Societe Generale) αποσυνέδεσε την επενδυτική βαθμίδα με τις εκλογές επισημαίνοντας πως αυτή θα έλθει τον Μάιο με βάση τα οικονομικά στοιχεία της χώρας; Να είναι έτσι; Δύσκολα το αγοράζω αυτό το σενάριο.

Το road show της Morgan Stanley

Να αναμένουμε όλες τις τράπεζες παρούσες στο road show της Morgan Stanley 14 με 16 Μαρτίου μιας και πρόκειται για το πιο σημαντικό χρηματοοικονομικό συνέδριο της χρονιάς το οποίο Λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο. Αλλωστε οι τράπεζες θα ετοιμάσουν και εκείνες δικά τους road shows μόλις ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους και έχουν εικόνα και για το μέρισμα (όσες επιθυμούν να διανείμουν φέτος μέρισμα)

Οι αξιώσεις της πλευράς Ηλιόπουλου

Η πλευρά Ηλιόπουλου παραμένει πάντως δυνατός παίχτης και συνεχίζει να αυξάνει το ποσοστό της στη MIG παρά το γεγονός πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει την πλειοψηφία των μετοχών. Τούτο σημαίνει πως δεν είναι το χρηματιστηριακό παιχνίδι που επιθυμεί η συγκεκριμένη πλευρά αλλά έχει αναζητήσεις ακτοπλοϊκές και θέλει να τις διαπραγματευτεί με αξιώσεις.

Ασχολίαστη η συνάντηση Τσίπρα Στουρνάρα

Όχι δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω τη διαχείριση της συνάντησης του κου διοικητή της ΤτΕ κ. Στουρνάρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα. Ας το κάνουν οι πολιτικές στήλες αυτό.

Οι ελλιπείς απαντήσεις των servicers

Τι να κάνουν και οι servicers; Είδαν και αποείδαν πως δεν γίνεται άλλο να δουν. Βαρέθηκαν τον ορυμαγδό των καναλιών εναντίον τους και διευκρίνισαν ότι δεν παίρνουν σπίτια ευάλωτων όπως επίσης ότι έχουν κάνει 35 δισ. διμερείς ρυθμίσεις. Δεν διευκρίνισαν όμως γιατί τις προτάσεις που κάνουν διμερώς στους δανειολήπτες και περιλαμβάνουν κούρεμα μέχρι και 80% της οφειλής αν αυτή είναι μεγάλη και πληρωθεί cash δεν την περνούν και στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού.

Η «μάχη» για τον Προαστιακό και η μετάθεση προσφορών

Ας μιλήσουμε για έναν διαγωνισμό σχεδόν 130 εκατ. ευρώ με συμμετοχή και του Ταμείου Ανάκαμψης. Κάποιες πλευρές ισχυρίζονται ότι αναμένεται «μάχη» για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση υφιστάμενης ΣΓ Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτικής Αττικής, τμήμα : Άνω Λιόσια – Νέος Σ.Σ. Μεγάρων – Π.Σ. Μεγάρων». Και ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Αλλά αυτό θα φανεί. Πότε; Όχι σήμερα πάντως, γιατί η κατάθεση των προσφορών μεταφέρθηκε για την 1η Μαρτίου. Οπότε, υπομονή λίγες εβδομάδες.

Η Φουρλής και το retail park στο Ελληνικό

Θυμάστε μια επένδυση (μάλλον υψηλότερη της αρχικής εκτίμησης για 55 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό που αφορά τη δημιουργία του Retail Park εμβαδού 30.000 τ.μ. από τον όμιλο Φουρλή και ειδικότερα τη θυγατρική του ΑΕΕΑΠ, Trade Estates; Οι πληροφορίες λένε ότι ωριμάζει σταδιακά και η Lamda Development έχει ολοκληρώσει την έκδοση των σχετικών πολεοδομικών αδειών, γεγονός φέρνει πιο κοντά τη μεταβίβαση του οικοπέδου στον όμιλο. Πάντως, μην περιμένετε άμεσα εξελίξεις, υπάρχει δρόμος μπροστά ακόμα. Υπενθυμίζεται ότι το πάρκο θα αναπτυχθούν big boxes, δηλαδή καταστήματα μεγάλου εμβαδού, ενώ ήδη έχει αποφασιστεί η εγκατάσταση ενός μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ και ενός καταστήματος Intersport, εφόσον δεν αλλάξει κάτι. Υπενθυμίζεται ότι η θυγατρική real estate εταιρεία προγραμματίζει την εισαγωγή της στο ΧΑ, έχοντας ήδη καταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουμε κάτι νεότερο για το μοντέλο και το timing.

«Γεμίζει το σακούλι» της ΑΒΑΞ

Πάνω που πραγματικά αναρωτιόντουσαν στην κατασκευαστική πιάτσα τι γίνεται με τις υπογραφές συμβάσεων, χτες ήρθε το «κλείσιμο» της σύμβασης για την κατασκευή του οδικού άξονα Μπράλος – Άμφισσα (αρχικού κόστους 265 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχουν και οι εκπτώσεις). Σε κάθε περίπτωση, «γεμίζει το σακούλι» της ΑΒΑΞ. Το οδικό έργο προστίθεται στα υπόλοιπα σημαντικά έργα που κατασκευάζει ο όμιλος όπως η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, το Flyover στην Θεσσαλονίκη, οι Υποδομές Ελληνικού κ.α.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:32

Η Γιούλια Ναβάλναγια αποκάλεσε τον Πούτιν «ψεύτη, κλέφτη, δολοφόνο» λίγο πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας

15:26

Η Amazon επενδύει επιπλέον 9 δισ. δολάρια στη Σιγκαπούρη για το cloud

15:10

Καιρίδης: Απαράδεκτη η κίνηση του Ερντογάν να κάνει τέμενος τη «Μονή της Χώρας»

14:59

Γάζα: Τα αποθέματα καυσίμων του ΟΗΕ φτάνουν μόνο για μια ημέρα για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του

14:45

Ημέρα της Ευρώπης: Μνημεία σε όλη την ΕΕ φωταγωγούνται για τις εκλογές

14:44

ΕΕ: Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε για πρώτη φορά νόμο της ΕΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

14:25

Επίσκεψη Σι Τζινπίνγκ στο Βελιγράδι- «Ατσάλινη» χαρακτήρισε ο Κινέζος πρόεδρος τη φιλία με τη Σερβία

14:22

Η Αιολική Ενέργεια στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024: «Εννέα ερωτήσεις για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές»

14:11

Disney: Κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές του streaming χάρη στα Disney+ και Hulu

13:50

Ορκίστηκε ο Πούτιν - «Θα νικήσουμε μαζί»

13:45

Κικίλιας από αυτοψία στην Πεντέλη: Προχωρούν τα έργα καθαρισμών σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας

13:36

Ακόμη και με μειωμένα κέρδη, η Aramco διατηρεί το μέρισμα των 31 δισ. δολαρίων της Σαουδικής Αραβίας

13:17

«Ταύρος» η Goldman Sachs για Ελλάδα και Χρηματιστήριο

13:12

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

12:58

DW: Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες

12:37

Βρετανία: Κινέζοι χάκερς ανάγκασαν το υπουργείο Άμυνας να θέσει εκτός λειτουργίας μια βάση δεδομένων

12:08

Μπορέλ: Κίνδυνος για νέες απώλειες αμάχων στη Ράφα, όπου ζουν 600.000 παιδιά

12:05

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση στις παραγγελίες των εργοστασίων - Αύριο τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή

11:52

Στη Γαλλία σημειώθηκε αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών «κατά 300%» σε ένα έτος

11:33

Microsoft: Υπέγραψε συμφωνία με σουηδική εταιρεία για την αφαίρεση 3,3 εκατ. μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα

11:12

Μηχανική βλάβη στο καταμαράν «power jet» στο λιμάνι του Ηρακλείου

11:07

Στο Μνημείο του Κώστα Γεωργακά στην Κέρκυρα ο Στέφανος Κασσελάκης

10:51

Ευρωαγορές: Υποδέχονται με άνοδο τα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας

10:32

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών

10:30

Nintendo: Διατηρείται το ενδιαφέρον για το Switch - Αναμένει να πουλήσει 13,5 εκατομμύρια κονσόλες φέτος

10:11

Ποια είναι η Ράφα

09:57

Πάτρα: Άγνωστοι δράστες ανατίναξαν ΑΤΜ και άρπαξαν χρήματα

09:41

BP: Πτώση στα καθαρά κέρδη α' τριμήνου

09:32

Τετράδη (ΞΕΕ): Έχουμε αποκτήσει σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατ. αφίξεων

09:24

Συναλλαγές αξίας 103 δισ. ευρώ έγιναν το 2023 με κάρτες πληρωμών – Το 92% του πλήθους συναλλαγών με χρεωστικές