BACKSTORY

Ελλάδα και Μουντιάλ - Γιατί θα κινδυνέψουν Δήμοι με χρεοκοπία αλά γερμανικά!

15-09-2022 | 07:08
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ελλάδα και Μουντιάλ - Γιατί θα κινδυνέψουν Δήμοι με χρεοκοπία αλά γερμανικά!

Θα μας δώσει τελικώς η Attica Bank το πλαίσιο κίνησής της; Τα αποτελέσματα αξιολόγησης της τελευταίας τιτλοποίησης από την DBRS; Γιατί βλέπουμε πως το 'χει ρίξει στις αναλύσεις για την οικονομία και αυτό καλό δεν μου φαίνεται. Όποιος πάει να κάνει καριέρα με αναλύσεις στην Attica Βank μάλλον θα κουραστεί.

Φαίνεται πως η Deutsche Bank μια στεναχώρια που δεν κατέληξε σε αυτήν το πακέτο της Intrum την εξέφρασε...

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκονται οι δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας στη Γερμανία, καθώς αυξάνονται ραγδαία οι τιμές ενέργειας και οι περισσότεροι πελάτες τους δυσκολεύονται να πληρώσουν. Κάτι μου λέει πως πολύ κοντά στα πρόθυρα κατάρρευσης βρίσκονται και πολλοί Δήμοι στη χώρα μας για τον ίδιο λόγο καθώς ο δημοτικός προϋπολογισμός δεν φτάνει καθόλου να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες και ακόμη δεν έχει μπει ο χειμώνας. Αν θυμάμαι δε καλά της υπόθεσης είχε επιληφθεί στις αρχές του έτους το αρμόδιο Υπουργείο. Έκτοτε άκρα του τάφου σιωπή.

Η σκακιέρα δείχνει να ξαναστήνεται και η Ελλάδα φαίνεται να παίρνει θέση. Το Politico (τυχαίο;) έχει ανακαλύψει ότι η χώρα μας δείχνει να αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη αντίδραση σχετικά με μια προγραμματισμένη προσφορά από κοινού με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030. Όπως αναφέρεται στο άρθρο αυτό, η Ελλάδα θα συνεργαστεί με χώρες που έχουν καταδικαστεί ευρέως από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων... Η επικριτική αυτή διάσταση ωστόσο δεν «πιάνει» (και πάλι... τυχαίο;) το πολιτικό σκέλος της «συμμαχίας».

Η παρουσία της Ελλάδας και της Αιγύπτου στη διεκδίκηση που πραγματοποιεί η Σαουδική Αραβία αποτελεί πιθανόν ένα νεύμα για την ηπειρωτική ισορροπία, καθώς η Μέση Ανατολή δεν θα ήταν στην πρώτη γραμμή για τη διοργάνωση του 2030 αφού φιλοξενεί το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο ξεκινά τον Νοέμβριο στο Κατάρ (ένας άλλος αμφιλεγόμενος οικοδεσπότης). Η διαδικασία υποβολής προσφορών για το τουρνουά του 2030 — το οποίο περιλαμβάνει και το στοιχείο αξιολόγησης στις διεκδικήτριες χώρες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων — δεν έχει ακόμη ανοίξει επίσημα.

«Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι». Τάδε έφη Γιάννης Ρουμπάτης δια δήλωσής του και αναρωτιέμαι σε ποια τράπεζα προ διετίας χτυπούσαν καμπανάκια και πάγωναν λογαριασμοί από την αρχή ξεπλύματος. Προσέξτε. Αναφέρομαι σε τράπεζα και όχι τράπεζες.

Κόντεψε να περάσει ένας χρόνος από τότε που ορίστηκε στη θέση του για να συναντήσει τους ανθρώπους των ΜΜΕ ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ. Θα ανακοινώσει λέει τι θα κάνει και μετά θα ακολουθήσει γεύμα γνωριμίας με τους τους δημοσιογράφους. To know us better έναν χρόνο μετά... Α, υποθέτω ότι θα έχει να πει και κάτι που έκανε γιατί το αναζητούμε αλλά δεν το βρίσκουμε.

Πολύ μου αρέσει η ενημέρωση που παρέχουν οι εισηγμένες στα πλαίσια της διαφάνειας. Τη μια ημέρα λένε τις αποφάσεις, την άλλη ημέρα τις ψηφοφορίες και κάπου αν ψάξεις (σε ουκ ολίγες περιπτώσεις) βρίσκεις και τα εισηγητικά. Για να καταλάβεις στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τι ακριβώς έχει γίνει θα πρέπει να γυρίζεις γύρω και να ψάχνεις ανακοινώσεις δίπλα δίπλα. Πρώτος διδάξας βέβαια το Χρηματιστήριο που τρόμαξε να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης (ψήφοι υπέρ και κατά) γιατί σε ένα θέμα ο συσχετισμός... είχε θέμα...

Τις καλύτερες εντυπώσεις φαίνεται ότι άφησε στους εκπροσώπους διεθνών ΜΜΕ η πρόσφατη επίσκεψή τους στο εργοτάξιο του Ελληνικού, όπου τα έργα της μεγάλης ανάπλασης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και η πρόοδος που σημειώνεται είναι εντυπωσιακή. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η συμμετοχή στην εν λόγω ξενάγηση-ενημέρωση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και οι επισκέπτες δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αλλά και άλλες χώρες δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους για το μεγάλο έργο, απευθύνοντας πολλές ερωτήσεις προς τον CEO Οδυσσέα Αθανασίου και την Chief Development and Investment Portfolio Officer Μελίνα Παΐζη. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και για το μοναδικό Experience Centre. Λογικό καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα επισκεπτών στον κόσμο και χάρις στην υψηλή τεχνολογία που διαθέτει, η πόλη του μέλλοντος που δημιουργείται στο Ελληνικό ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια κάθε επισκέπτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:31

Θεσσαλονίκη: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του διοικητή της Πυροσβεστικής Άνω Ποροΐων

18:14

Σουηδία: Η αστυνομία ερευνά «σοβαρό περιστατικό» στην πόλη Μπόντεν

17:54

CNN: Η σκιά της Ρωσίας πάνω από την Ευρώπη - Ο κίνδυνος πολέμου είναι και πάλι πραγματικός

17:40

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε

17:20

Ισραήλ: Ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή της ιρανικής Δύναμης Κουντς στον Λίβανο

17:01

Ζαχάροβα: Αργή αλλά σταθερή πρόοδος στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

16:42

Politico: Πώς η ακροδεξιά «έκλεψε» τα Χριστούγεννα της Ευρώπης

16:29

Η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι «παίζει τον Τζακ Σπάροου» στην Καραϊβική

16:14

Στο Παρίσι το πιο όμορφο εστιατόριο στον κόσμο για το 2025

15:59

Βολιβία: Κινητοποιήσεις εργαζόμενων στα ορυχεία μετά τον διπλασιασμό των τιμών των καυσίμων

15:39

New York Times: Γιατί η Ρωσία πιθανότατα θα απορρίψει το νέο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Ουκρανίας

15:21

Πάπας Λέων: «Αναθέτουμε την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της ειρήνης»

14:59

Δένδιας: Τις Άγιες Ημέρες η σκέψη μας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

14:49

Πολωνικά μαχητικά αναχαίτισαν επάνω από την Βαλτική ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος

14:39

ΜMM: Πώς θα κινηθούν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια

14:20

Πούτιν: Ανακήρυξε το 2026 «Έτος Ενότητας των Λαών της Ρωσίας»

13:55

Ακίνητα: Το πρόβλημα της προσιτής στέγης, οι παρεμβάσεις και οι προκλήσεις

13:43

Ουκρανικά drones πλήττουν εγκαταστάσεις πετρελαίου και αερίου στη Ρωσία

13:29

Θρίλερ με τη συντριβή του Falcon: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, στη Γαλλία το «μαύρο κουτί»

13:11

Η Ουκρανία, ο Πούτιν και οι αυταπάτες της ΕΕ

12:53

Τουρκία: Υπό κράτηση 115 πρόσωπα με την υποψία ότι είναι μέλη του ISIS - Φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις

12:42

Ημαθία: Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό

12:29

Nvidia: Εξαγόρασε την Groq έναντι 20 δισ. δολ - Το μεγαλύτερο deal στην ιστορία της

12:16

Tα 8 μεγαλύτερα τεχνολογικά «fail» του 2025

12:04

Reuters: H ακτοφυλακή των ΗΠΑ περιμένει ενισχύσεις για να κατασχέσει δεξαμενόπλοιο στη Βενεζουέλα

11:46

ClimateHub: Τα πιο ψυχρά και τα πιο θερμά Χριστούγεννα τα τελευταία 125 χρόνια

11:40

Έρευνες για αγνοούμενο ανήλικο αλλοδαπό στο Φαρμακονήσι – Διάσωση 39 αλλοδαπών νότια των Καλών Λιμένων

11:32

Ισραήλ: «Ηθικά λανθασμένη» η έκκληση 14 χωρών να σταματήσει η επέκταση οικισμών στην Δυτική Όχθη

11:23

Εκτεταμένοι έλεγχοι αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Μόλις 8 θετικά αποτελέσματα σε 2.000 οδηγούς

11:01

Tραμπ: Εύχεται «ευτυχισμένα Χριστούγεννα» σε όλους, «συμπεριλαμβανομένων των αποβρασμάτων της ριζοσπαστικής αριστεράς»