BACKSTORY

DIMAND vs Ισραηλινών στον Πειραιά -  Το κούρεμα στην Προοδευτική - Το πάρτι των stock options

09-09-2022 | 07:02
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
DIMAND vs Ισραηλινών στον Πειραιά -  Το κούρεμα στην Προοδευτική - Το πάρτι των stock options

Πολύ επιθετική η κίνηση της ΕΚΤ για τα δεδομένα της Ευρώπης και ακόμη επιθετικότερη για τον ευρωπαϊκό νότο που το χρήμα θα εξελιχθεί σε ένα luxury προϊόν.

Ας είναι.... Ευτυχώς υφίσταται το RRF και οι συγχρηματοδοτούμενες πιστώσεις. Αλλιώς τα πράγματα θα εξελίσσονταν σε μάλλον δύσκολη κατάσταση.

H Βασίλισσα Ελισσάβετ πέρασε στην αιωνιότητα.... Οχι πως δεν ήταν αναμενόμενο αλλά αποτελεί πραγματικά το τέλος μιας ολόκληρης και εξαιρετικά μεγάλης εποχής. Το παλάτι και η βιομηχανία του έχασε το ουσιαστικό στήριγμά του και αυτό τουλάχιστον τον πρώτο καιρό θα καταστεί φανερό.

Πολλές ερωτήσεις για τα κόκκινα δάνεια στο road show της Goldman Sachs τόσο στις ελληνικές όσο και στις κυπριακές τράπεζες.

H Skroutz κάνει αισθητή την παρουσία των ελληνικών εταιριών στην Κύπρο καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Μεγαλόνησο. Η Κύπρος ήταν ένας στόχος για την Skroutz και μάλιστα ένας μάλλον εύκολος στόχος αφού είναι εξοικειωμένη με τα ελληνικά προϊόντα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Παρά τη λήξη της πανδημίας, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Λοιπόν είδα την προβολή του δανείου της DEMO από την Εθνική και μου άρεσε πολύ η ιδέα πως υποστηρίζεται «πνευματικά» από τον ίδιο το Γιώργο Κουτσουδάκη, έναν άνθρωπο που μπορεί να κάνει πιστευτό το όραμα μιας εταιρίας και να βγάλει μια θετική αύρα για την τράπεζα και οφείλω να το καταθέσω.

Επανέρχομαι τώρα σε ένα άλλο ζήτημα. Το πάρτι που γίνεται από βασικούς μετόχους με τα stock options που ένα πρωί τα … κόβουν και το άλλο τα ασκούν. Και κατά τα λοιπά έχουμε εταιρική διακυβέρνηση η οποία αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Σε ένα χρηματιστήριο όπου επιχειρηματίες έχουν και οράματα για το τζίρο του 2025. Όμως καλά είναι τα οράματα και οι στόχοι αλλά σε μια αγορά απόλυτα ρευστή θα πρέπει να πεις και τις παραδοχές που λαμβάνεις και τις κινήσεις που θα κάνεις για να πιάσεις το στόχο. Και ο κύριος Φουρλής είναι σοβαρός επιχειρηματίας για να αγνοεί κάποιους… κανόνες.

Θυμάμαι δε κάποιους επιχειρηματίες που στο παρελθόν έκαναν προβλέψεις και στο τέλος κάηκαν και αυτοί αλλά και οι επενδυτές που βασίστηκαν στα οράματά τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ετήσια Γ.Σ. της κατασκευαστικής εταιρείας Προοδευτική που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, φέρεται να έχει επιτευχθεί «κούρεμα» δανείων περίπου 70%, από 3,7 εκατ. ευρώ σε 1,2 εκατ. Μετά τον διακανονισμό και την μερική αποπληρωμή χρέους, το οφειλόμενο ποσό είναι περίπου 550 χιλ. ευρώ. Πλέον, στόχος είναι η έξοδος της εταιρείας από το καθεστώς επιτήρησης. Οπως η ίδια έχει αναφέρει, εξακολουθεί να στοχεύει σε αξιοποίηση περιουσιακών της στοιχείων όπως; σε τομείς όπως η ενέργεια και τα logistics κ.λπ. Η δε συνεργασία με εγχώριο ή ξένο επενδυτή παραμένει στα σχέδιά της.

Με τους ίδιους συμμετέχοντες και τα ίδια προσφερόμενα ακίνητα φέρεται να προχώρησε ο διαγωνισμός (ύψους έως 80,9 εκατ. ευρώ) από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για την εξασφάλιση κτηρίου (περίπου επιφάνειας 30.000 τ.μ.) που θα στεγάσει το σύνολο των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά. Αυτό, εφόσον έχουν βάση σχετικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι χτες, κατά τη διαδικασία των προσφορών, το «παρών» έδωσαν εκ νέου η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων DIMAND (όπως είχε προαναγγείλει χτες το insider.gr), υπό τον Δ. Ανδριόπουλο, που συμμετείχε και πάλι με το ακίνητο «Δασκαλάκη», και η Golden Horizon, ισραηλινών συμφερόντων, που προσέφερε το κτήριο «Κεράνης».

Πάντως, δεν κυκλοφόρησαν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ούτε και για το ύψος των προσφορών ούτε για το αν μπήκε «σφήνα» άλλος υποψήφιος στον διαγωνισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστικός φορέας «έτρεξε» αντίστοιχο διαγωνισμό που όμως κατέστη άγονος μόλις προ ολίγων μηνών, με τις Dimand και Golden Horizon να συμμετέχουν στη διαδικασία (αρχικά και η ΑΒΑΞ). Ωστόσο, λόγω δικαστικών εμπλοκών και προβληματισμών για τους όρους, τελικά το Ταμείο κήρυξε άγονη τη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:00

Υπερταμείο: Δύο νέα έργα 3,9 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ

11:00

Η AVE εξαγοράζει το 40% των σούπερ μάρκετ Bazaar

10:34

Από το αυτοκίνητο στη μόδα: Παραίτηση έκπληξη του CEO της Renault, Λούκα Ντε Μέο - Θα ηγηθεί της Kering

10:15

Απολύθηκε και ήθελε κάπου να τα πει: Αυτή και άλλοι χιλιάδες...

10:08

Εκτέλεση προϋπολογισμού: Πάνω από τον στόχο τα έσοδα από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος - Μειωμένες οι δαπάνες

10:03

Συλλήψεις οπαδών σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Αθήνα - Εμπλέκονται και σε διακίνηση ναρκωτικών

09:56

Γερμανία: Οικονομολόγοι προβλέπουν ότι θα επιστρέψει στην ανάπτυξη φέτος

09:52

Επένδυση 20 εκατ. ευρώ του επενδυτικού ταμείου SMERC στο Patmos Aktis Suites & Spa

09:46

Παπασταύρου: Οι διαχωριστικές γραμμές στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης είναι ξεκάθαρες και πρέπει να παύσουν να υπάρχουν

09:43

ΕΒΕΠ: Πολυεπίπεδες οι οικονομικές επιπτώσεις από την πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή

09:35

Πετρέλαιο: Συνεχίζει ανοδικά με την αγορά να παρακολουθεί την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

09:26

Καθησυχάζει για τον πληθωρισμό σε σχέση με τον στόχο της ΕΚΤ ο Ντε Γκίντος

09:06

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο ύποπτος για τον φόνο της Χόρτμαν και του συζύγου της στη Μινεσότα

09:01

Συντριβή Boeing 787 της Air India: Ανακτήθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί

09:01

Ξεκινά σήμερα η κατ’ οίκον αποστολή φαρμάκων - Γεωργιάδης: Τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών

08:57

Ο Τραμπ διατάσσει να ενταθούν οι επιχειρήσεις κατά των μεταναστών στο Λος Άντζελες, στο Σικάγο και στη Νέα Υόρκη

08:55

Περού: Ένας νεκρός, 36 τραυματίες στον σεισμό 6,1 βαθμών στη Λίμα

08:50

ΦΑΓΕ: Νέα «παράταση» για το εργοστάσιο στην Ολλανδία - Πότε θα τεθεί σε λειτουργία

08:34

Λάιεν σε Νετανιάχου: «Μακροπρόθεσμα» πρέπει να βρεθεί λύση μέσω «διαπραγματεύσεων» με το Ιράν

08:21

Ja 3: Τα νέο, εκρηκτικό παπούτσι του Τζα Μοράντ δια χειρός Nike

08:16

Πανελλαδικές: Λήξη εξετάσεων για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ - Τέλος εξετάσεων και στα γυμνάσια

08:15

Μήπως η αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της αγροτικής μας παραγωγής περνάει από τον αραβικό Κόσμο;

08:14

Πώς να εξοικονομήσετε νερό το καλοκαίρι

08:07

Βγαίνει μπροστά η Κύπρος - Υπάρχουν Πασοκοι στην Πελοπόννησο; - Το ζεϊμπέκικο του Παύλου

07:53

Παραμένει το χάσμα με την ΕΕ στην καινοτομία - Το γράφημα της εβδομάδας

07:48

Κολλημένα σε καταθέσεις και μετρητά τα ελληνικά νοικοκυριά

07:43

Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας: Η Ελλάδα ζητά θωράκιση για νέο ράλι στο ρεύμα - Task Force και Ομάδα Ταχείας Δράσης

07:31

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Ισραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη - Αντίποινα σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

07:28

Διπλό πρέσινγκ στους μεγαλο-οφειλέτες: «Γκάζι» των πλειστηριασμών, στα «μανταλάκια» όσοι έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ

07:22

Lamda Development - Ελληνικό: Τι άλλαξε στο Sports Park - Περισσότεροι ελεύθεροι χώροι