BACKSTORY

DIMAND vs Ισραηλινών στον Πειραιά -  Το κούρεμα στην Προοδευτική - Το πάρτι των stock options

09-09-2022 | 07:02
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
DIMAND vs Ισραηλινών στον Πειραιά -  Το κούρεμα στην Προοδευτική - Το πάρτι των stock options

Πολύ επιθετική η κίνηση της ΕΚΤ για τα δεδομένα της Ευρώπης και ακόμη επιθετικότερη για τον ευρωπαϊκό νότο που το χρήμα θα εξελιχθεί σε ένα luxury προϊόν.

Ας είναι.... Ευτυχώς υφίσταται το RRF και οι συγχρηματοδοτούμενες πιστώσεις. Αλλιώς τα πράγματα θα εξελίσσονταν σε μάλλον δύσκολη κατάσταση.

H Βασίλισσα Ελισσάβετ πέρασε στην αιωνιότητα.... Οχι πως δεν ήταν αναμενόμενο αλλά αποτελεί πραγματικά το τέλος μιας ολόκληρης και εξαιρετικά μεγάλης εποχής. Το παλάτι και η βιομηχανία του έχασε το ουσιαστικό στήριγμά του και αυτό τουλάχιστον τον πρώτο καιρό θα καταστεί φανερό.

Πολλές ερωτήσεις για τα κόκκινα δάνεια στο road show της Goldman Sachs τόσο στις ελληνικές όσο και στις κυπριακές τράπεζες.

H Skroutz κάνει αισθητή την παρουσία των ελληνικών εταιριών στην Κύπρο καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Μεγαλόνησο. Η Κύπρος ήταν ένας στόχος για την Skroutz και μάλιστα ένας μάλλον εύκολος στόχος αφού είναι εξοικειωμένη με τα ελληνικά προϊόντα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Παρά τη λήξη της πανδημίας, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Λοιπόν είδα την προβολή του δανείου της DEMO από την Εθνική και μου άρεσε πολύ η ιδέα πως υποστηρίζεται «πνευματικά» από τον ίδιο το Γιώργο Κουτσουδάκη, έναν άνθρωπο που μπορεί να κάνει πιστευτό το όραμα μιας εταιρίας και να βγάλει μια θετική αύρα για την τράπεζα και οφείλω να το καταθέσω.

Επανέρχομαι τώρα σε ένα άλλο ζήτημα. Το πάρτι που γίνεται από βασικούς μετόχους με τα stock options που ένα πρωί τα … κόβουν και το άλλο τα ασκούν. Και κατά τα λοιπά έχουμε εταιρική διακυβέρνηση η οποία αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Σε ένα χρηματιστήριο όπου επιχειρηματίες έχουν και οράματα για το τζίρο του 2025. Όμως καλά είναι τα οράματα και οι στόχοι αλλά σε μια αγορά απόλυτα ρευστή θα πρέπει να πεις και τις παραδοχές που λαμβάνεις και τις κινήσεις που θα κάνεις για να πιάσεις το στόχο. Και ο κύριος Φουρλής είναι σοβαρός επιχειρηματίας για να αγνοεί κάποιους… κανόνες.

Θυμάμαι δε κάποιους επιχειρηματίες που στο παρελθόν έκαναν προβλέψεις και στο τέλος κάηκαν και αυτοί αλλά και οι επενδυτές που βασίστηκαν στα οράματά τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ετήσια Γ.Σ. της κατασκευαστικής εταιρείας Προοδευτική που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, φέρεται να έχει επιτευχθεί «κούρεμα» δανείων περίπου 70%, από 3,7 εκατ. ευρώ σε 1,2 εκατ. Μετά τον διακανονισμό και την μερική αποπληρωμή χρέους, το οφειλόμενο ποσό είναι περίπου 550 χιλ. ευρώ. Πλέον, στόχος είναι η έξοδος της εταιρείας από το καθεστώς επιτήρησης. Οπως η ίδια έχει αναφέρει, εξακολουθεί να στοχεύει σε αξιοποίηση περιουσιακών της στοιχείων όπως; σε τομείς όπως η ενέργεια και τα logistics κ.λπ. Η δε συνεργασία με εγχώριο ή ξένο επενδυτή παραμένει στα σχέδιά της.

Με τους ίδιους συμμετέχοντες και τα ίδια προσφερόμενα ακίνητα φέρεται να προχώρησε ο διαγωνισμός (ύψους έως 80,9 εκατ. ευρώ) από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για την εξασφάλιση κτηρίου (περίπου επιφάνειας 30.000 τ.μ.) που θα στεγάσει το σύνολο των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά. Αυτό, εφόσον έχουν βάση σχετικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι χτες, κατά τη διαδικασία των προσφορών, το «παρών» έδωσαν εκ νέου η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων DIMAND (όπως είχε προαναγγείλει χτες το insider.gr), υπό τον Δ. Ανδριόπουλο, που συμμετείχε και πάλι με το ακίνητο «Δασκαλάκη», και η Golden Horizon, ισραηλινών συμφερόντων, που προσέφερε το κτήριο «Κεράνης».

Πάντως, δεν κυκλοφόρησαν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ούτε και για το ύψος των προσφορών ούτε για το αν μπήκε «σφήνα» άλλος υποψήφιος στον διαγωνισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστικός φορέας «έτρεξε» αντίστοιχο διαγωνισμό που όμως κατέστη άγονος μόλις προ ολίγων μηνών, με τις Dimand και Golden Horizon να συμμετέχουν στη διαδικασία (αρχικά και η ΑΒΑΞ). Ωστόσο, λόγω δικαστικών εμπλοκών και προβληματισμών για τους όρους, τελικά το Ταμείο κήρυξε άγονη τη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:00

Χωρίς ταξί και σήμερα η Αθήνα - Παράταση της απεργίας

07:50

Τηλεφωνική επικοινωνία Μαδούρο - Τραμπ: «Ευπρόσδεκτος» ο διάλογος

07:45

Ηλεκτρισμός: «Στο μικροσκόπιο» ελλείμματα 770 εκατ. στην αγορά - Οι υποψήφιες λύσεις

07:40

Η Πράσινη Οικονομία των 5 τρισ. δολαρίων: Το νέο οικονομικό στοίχημα που αλλάζει τον κόσμο

07:33

ΕΦΚΑ: Ρεκόρ έτους με 20.552 αιτήσεις συνταξιοδότησης τον Σεπτέμβριο - Προβλέψεις για πάνω από 210.000 αιτήσεις το 2025

07:29

Αέριο: Νέα συμφωνία για τον Κάθετο Διάδρομο - Μεγαλύτερες ποσότητες μέσω της «αρτηρίας» Ελλάδας - Ουκρανίας

07:26

Μακρόν σε Σι: Καθοριστική η συνεργσία της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

07:23

Ολυμπία Οδός: Ολοκληρώνεται το μεγάλο οδικό μέτωπο «Ελευσίνα - Πάτρα - Πύργος» - Αλλάζει ο χάρτης των μεταφορών

07:17

Κούρεμα οφειλών 4,88 δισ. ευρώ μέσω Εξωδικαστικού - Πόσα και τι δάνεια ρύθμισαν οι servicers

07:13

Aktor: Σε επενδύσεις, εξαγορές και δανεισμό τα 140 εκατ. του retail bond - «Βλέπει» EBITDA 460 εκατ. το 2030

07:08

Βιομηχανικό ρεύμα: Σε τρεις πυλώνες η στήριξη - Η «δεξαμενή» των δικαιούχων

07:04

Επέστρεψε - Φουλ επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ηγεσίες μικροκομματιδίων - Ζητά επανίδρυση και οργανωτική υπόσταση της δημοκρατικής παράταξης

07:00

Οι φήμες για deals - Τι γίνεται με τα spread - Το ράλι και το παρελθόν

23:52

ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: «Παίζει το παιχνίδι του Μητσοτάκη»

23:40

Σε 24ωρη επιφυλακή λόγω κακοκαιρίας ο δήμος Αθηναίων

23:28

Ρεκόρ γ' τρίμηνου για τη Saleforce με καθαρά κέρδη 2,09 δισ. δολάρια

23:16

Νέα κέρδη στη Wall Street - Τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων υπερακόντισαν τη Microsoft

23:02

Κέρδη για το πετρέλαιο στην σκιά των διαβουλεύσεων για ειρήνη στην Ουκρανία

22:49

Χατζηδάκης: Δεν αργεί η ανακοίνωση των μέτρων για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας

22:35

Κακοκαιρία: Έκτακτη διυπουργική υπό Κεφαλογιάννη - Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου

22:22

Τζέφρι Έπστιν: Στο «φως» φωτογραφίες και βίντεο από το νησί του

22:09

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ ασήμι και χαλκός - Κέρδη για τον χρυσό

21:58

Μαρινάκης για Τσίπρα: Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας

21:46

Intralot: Απέκτησε 6,7 εκατ. μετοχές ο Soohyung Kim

21:34

PeopleCert: Πάνω από 4 φορές υπερκάλυψη στη νέα έκδοση ομολόγου 300 εκατ. ευρώ

21:22

Γουίτκοφ και Κούσνερ ενημέρωσαν τον Τραμπ μετά την «παραγωγική» συνάντηση με τον Πούτιν

21:11

Καλαφάτης: Τα Κέντρα Αριστείας είναι πηγή καινοτόμων και εξειδικευμένων λύσεων

20:59

Πού θα κατευθύνει η Aktor τα 140 εκατ. ευρώ του ομολογιακού δανείου

20:48

Ζαχαράκη: Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά δυνατοί γιατί είμαστε όλοι μαζί

20:47

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Ιταλό Υπουργό Οικονομικών στη Ρώμη