BACKSTORY

DIMAND vs Ισραηλινών στον Πειραιά -  Το κούρεμα στην Προοδευτική - Το πάρτι των stock options

09-09-2022 | 07:02
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
DIMAND vs Ισραηλινών στον Πειραιά -  Το κούρεμα στην Προοδευτική - Το πάρτι των stock options

Πολύ επιθετική η κίνηση της ΕΚΤ για τα δεδομένα της Ευρώπης και ακόμη επιθετικότερη για τον ευρωπαϊκό νότο που το χρήμα θα εξελιχθεί σε ένα luxury προϊόν.

Ας είναι.... Ευτυχώς υφίσταται το RRF και οι συγχρηματοδοτούμενες πιστώσεις. Αλλιώς τα πράγματα θα εξελίσσονταν σε μάλλον δύσκολη κατάσταση.

H Βασίλισσα Ελισσάβετ πέρασε στην αιωνιότητα.... Οχι πως δεν ήταν αναμενόμενο αλλά αποτελεί πραγματικά το τέλος μιας ολόκληρης και εξαιρετικά μεγάλης εποχής. Το παλάτι και η βιομηχανία του έχασε το ουσιαστικό στήριγμά του και αυτό τουλάχιστον τον πρώτο καιρό θα καταστεί φανερό.

Πολλές ερωτήσεις για τα κόκκινα δάνεια στο road show της Goldman Sachs τόσο στις ελληνικές όσο και στις κυπριακές τράπεζες.

H Skroutz κάνει αισθητή την παρουσία των ελληνικών εταιριών στην Κύπρο καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Μεγαλόνησο. Η Κύπρος ήταν ένας στόχος για την Skroutz και μάλιστα ένας μάλλον εύκολος στόχος αφού είναι εξοικειωμένη με τα ελληνικά προϊόντα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Παρά τη λήξη της πανδημίας, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Λοιπόν είδα την προβολή του δανείου της DEMO από την Εθνική και μου άρεσε πολύ η ιδέα πως υποστηρίζεται «πνευματικά» από τον ίδιο το Γιώργο Κουτσουδάκη, έναν άνθρωπο που μπορεί να κάνει πιστευτό το όραμα μιας εταιρίας και να βγάλει μια θετική αύρα για την τράπεζα και οφείλω να το καταθέσω.

Επανέρχομαι τώρα σε ένα άλλο ζήτημα. Το πάρτι που γίνεται από βασικούς μετόχους με τα stock options που ένα πρωί τα … κόβουν και το άλλο τα ασκούν. Και κατά τα λοιπά έχουμε εταιρική διακυβέρνηση η οποία αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Σε ένα χρηματιστήριο όπου επιχειρηματίες έχουν και οράματα για το τζίρο του 2025. Όμως καλά είναι τα οράματα και οι στόχοι αλλά σε μια αγορά απόλυτα ρευστή θα πρέπει να πεις και τις παραδοχές που λαμβάνεις και τις κινήσεις που θα κάνεις για να πιάσεις το στόχο. Και ο κύριος Φουρλής είναι σοβαρός επιχειρηματίας για να αγνοεί κάποιους… κανόνες.

Θυμάμαι δε κάποιους επιχειρηματίες που στο παρελθόν έκαναν προβλέψεις και στο τέλος κάηκαν και αυτοί αλλά και οι επενδυτές που βασίστηκαν στα οράματά τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ετήσια Γ.Σ. της κατασκευαστικής εταιρείας Προοδευτική που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, φέρεται να έχει επιτευχθεί «κούρεμα» δανείων περίπου 70%, από 3,7 εκατ. ευρώ σε 1,2 εκατ. Μετά τον διακανονισμό και την μερική αποπληρωμή χρέους, το οφειλόμενο ποσό είναι περίπου 550 χιλ. ευρώ. Πλέον, στόχος είναι η έξοδος της εταιρείας από το καθεστώς επιτήρησης. Οπως η ίδια έχει αναφέρει, εξακολουθεί να στοχεύει σε αξιοποίηση περιουσιακών της στοιχείων όπως; σε τομείς όπως η ενέργεια και τα logistics κ.λπ. Η δε συνεργασία με εγχώριο ή ξένο επενδυτή παραμένει στα σχέδιά της.

Με τους ίδιους συμμετέχοντες και τα ίδια προσφερόμενα ακίνητα φέρεται να προχώρησε ο διαγωνισμός (ύψους έως 80,9 εκατ. ευρώ) από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για την εξασφάλιση κτηρίου (περίπου επιφάνειας 30.000 τ.μ.) που θα στεγάσει το σύνολο των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά. Αυτό, εφόσον έχουν βάση σχετικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι χτες, κατά τη διαδικασία των προσφορών, το «παρών» έδωσαν εκ νέου η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων DIMAND (όπως είχε προαναγγείλει χτες το insider.gr), υπό τον Δ. Ανδριόπουλο, που συμμετείχε και πάλι με το ακίνητο «Δασκαλάκη», και η Golden Horizon, ισραηλινών συμφερόντων, που προσέφερε το κτήριο «Κεράνης».

Πάντως, δεν κυκλοφόρησαν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ούτε και για το ύψος των προσφορών ούτε για το αν μπήκε «σφήνα» άλλος υποψήφιος στον διαγωνισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστικός φορέας «έτρεξε» αντίστοιχο διαγωνισμό που όμως κατέστη άγονος μόλις προ ολίγων μηνών, με τις Dimand και Golden Horizon να συμμετέχουν στη διαδικασία (αρχικά και η ΑΒΑΞ). Ωστόσο, λόγω δικαστικών εμπλοκών και προβληματισμών για τους όρους, τελικά το Ταμείο κήρυξε άγονη τη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:47

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο

22:30

Ρωσία: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Σεργκέι Σοϊγκού - Πώς απετράπη

22:18

Τουρκία: Η προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 1,2 εκατ. ευρώ

21:56

Φάκελοι Έπσταϊν: «Πράσινο φως» από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη δημοσιοποίηση

21:50

Ανέκαμψαν οι τιμές του χρυσού λόγω των αδύναμων στοιχείων για την απασχόληση

21:42

Πιστόριους: Η Βαλτική πεδίο δοκιμών του Πούτιν - Πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στις απειλές

21:31

Eurojackpot: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 23 εκατ. ευρώ

21:26

Η Ελλάδα διαθέτει ελάχιστα κέντρα πνευμονικής αποκατάστασης για 800.000 ασθενείς με ΧΑΠ

21:13

Ο Τραμπ ζήτησε την ανάκληση της άδειας μετάδοσης του ABC λόγω ερώτησης για Έπσταϊν

20:59

Meta: Κέρδισε τη δίκη για παραβίαση του αντιμονοπωλιακού νόμου στην εξαγορά των Instagram και Whatsapp

20:45

Περιορισμούς στις εξαγωγές σκραπ αλουμινίου σχεδιάζει η Κομισιόν

20:32

Ουκρανία: Η υπόθεση διαφθοράς προκαλεί αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο

20:21

Την Πέμπτη η κηδεία του Αλέκου Φλαμπουράρη - Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατό του

20:10

Υπόσχεση Μπιν Σαλμάν σε Τραμπ για επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ από Σαουδική Αραβία

20:00

Υπόθεση Έπσταϊν: Η σπάνια ήττα του Τραμπ και το πιθανό πολιτικό κόστος

19:50

Συμφωνία Μερτς - Μακρόν στην ανάγκη η Ευρώπη να απεξαρτηθεί ψηφιακά από ΗΠΑ και Κίνα

19:41

Ορόσημο για e-ΕΦΚΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση άνω των 10 εκατ. καρτελών ενσήμων

19:32

Lamda: Στις 19/11 ξεκινάει η διαπραγμάτευση των 500.000 ομολόγων στο ΧΑ

19:25

Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Πρέπει να γυρίσουν στο μουσείο της Ακρόπολης - Μήνυμα για τουρισμό

19:10

Ευρωαγορές: «2x2» απώλειες ελέω της «φούσκας» AI - Σε χαμηλό ενός μήνα ο Stoxx 600

18:59

Υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό για την παρακολούθηση κοντέινερ με ναρκωτικά αποκτά η ΕΛ.ΑΣ.

18:50

Ρωσία: Διυλιστήριο της Rosneft ανέστειλε την επεξεργασία αργού έπειτα από επίθεση ουκρανικών drones

18:42

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε στόχους στη Ρωσία με πυραύλους ATACMS

18:38

Google: Το Gemini 3 κάνει το «ντεμπούτο» του - Συνεχίζεται η κούρσα εναντίον της OpenAI

18:26

Κατάρριψη drones με κατεύθυνση τη Μόσχα - Αναστολή πτήσεων σε μεγάλα αεροδρόμια

18:26

Ο ΥΠΟΙΚ της Κύπρου, Μάκης Κεραυνός αναλαμβάνει προσωρινός πρόεδρος του Eurogroup

18:18

Έρχεται το Family Sports Park: Μια Ημέρα για Όλη την Οικογένεια – Αθλητισμός, Δημιουργία, Διασκέδαση

18:11

MSC: Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε 100 εκατ. ευρώ στο Λαύριο - Ενδιαφέρον για Πάτρα και Κατάκολο

18:11

Κικίλιας: Επανέρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά - Κύθνου