BACKSTORY

DIMAND vs Ισραηλινών στον Πειραιά -  Το κούρεμα στην Προοδευτική - Το πάρτι των stock options

09-09-2022 | 07:02
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
DIMAND vs Ισραηλινών στον Πειραιά -  Το κούρεμα στην Προοδευτική - Το πάρτι των stock options

Πολύ επιθετική η κίνηση της ΕΚΤ για τα δεδομένα της Ευρώπης και ακόμη επιθετικότερη για τον ευρωπαϊκό νότο που το χρήμα θα εξελιχθεί σε ένα luxury προϊόν.

Ας είναι.... Ευτυχώς υφίσταται το RRF και οι συγχρηματοδοτούμενες πιστώσεις. Αλλιώς τα πράγματα θα εξελίσσονταν σε μάλλον δύσκολη κατάσταση.

H Βασίλισσα Ελισσάβετ πέρασε στην αιωνιότητα.... Οχι πως δεν ήταν αναμενόμενο αλλά αποτελεί πραγματικά το τέλος μιας ολόκληρης και εξαιρετικά μεγάλης εποχής. Το παλάτι και η βιομηχανία του έχασε το ουσιαστικό στήριγμά του και αυτό τουλάχιστον τον πρώτο καιρό θα καταστεί φανερό.

Πολλές ερωτήσεις για τα κόκκινα δάνεια στο road show της Goldman Sachs τόσο στις ελληνικές όσο και στις κυπριακές τράπεζες.

H Skroutz κάνει αισθητή την παρουσία των ελληνικών εταιριών στην Κύπρο καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Μεγαλόνησο. Η Κύπρος ήταν ένας στόχος για την Skroutz και μάλιστα ένας μάλλον εύκολος στόχος αφού είναι εξοικειωμένη με τα ελληνικά προϊόντα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Παρά τη λήξη της πανδημίας, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Λοιπόν είδα την προβολή του δανείου της DEMO από την Εθνική και μου άρεσε πολύ η ιδέα πως υποστηρίζεται «πνευματικά» από τον ίδιο το Γιώργο Κουτσουδάκη, έναν άνθρωπο που μπορεί να κάνει πιστευτό το όραμα μιας εταιρίας και να βγάλει μια θετική αύρα για την τράπεζα και οφείλω να το καταθέσω.

Επανέρχομαι τώρα σε ένα άλλο ζήτημα. Το πάρτι που γίνεται από βασικούς μετόχους με τα stock options που ένα πρωί τα … κόβουν και το άλλο τα ασκούν. Και κατά τα λοιπά έχουμε εταιρική διακυβέρνηση η οποία αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Σε ένα χρηματιστήριο όπου επιχειρηματίες έχουν και οράματα για το τζίρο του 2025. Όμως καλά είναι τα οράματα και οι στόχοι αλλά σε μια αγορά απόλυτα ρευστή θα πρέπει να πεις και τις παραδοχές που λαμβάνεις και τις κινήσεις που θα κάνεις για να πιάσεις το στόχο. Και ο κύριος Φουρλής είναι σοβαρός επιχειρηματίας για να αγνοεί κάποιους… κανόνες.

Θυμάμαι δε κάποιους επιχειρηματίες που στο παρελθόν έκαναν προβλέψεις και στο τέλος κάηκαν και αυτοί αλλά και οι επενδυτές που βασίστηκαν στα οράματά τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ετήσια Γ.Σ. της κατασκευαστικής εταιρείας Προοδευτική που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, φέρεται να έχει επιτευχθεί «κούρεμα» δανείων περίπου 70%, από 3,7 εκατ. ευρώ σε 1,2 εκατ. Μετά τον διακανονισμό και την μερική αποπληρωμή χρέους, το οφειλόμενο ποσό είναι περίπου 550 χιλ. ευρώ. Πλέον, στόχος είναι η έξοδος της εταιρείας από το καθεστώς επιτήρησης. Οπως η ίδια έχει αναφέρει, εξακολουθεί να στοχεύει σε αξιοποίηση περιουσιακών της στοιχείων όπως; σε τομείς όπως η ενέργεια και τα logistics κ.λπ. Η δε συνεργασία με εγχώριο ή ξένο επενδυτή παραμένει στα σχέδιά της.

Με τους ίδιους συμμετέχοντες και τα ίδια προσφερόμενα ακίνητα φέρεται να προχώρησε ο διαγωνισμός (ύψους έως 80,9 εκατ. ευρώ) από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) για την εξασφάλιση κτηρίου (περίπου επιφάνειας 30.000 τ.μ.) που θα στεγάσει το σύνολο των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά. Αυτό, εφόσον έχουν βάση σχετικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι χτες, κατά τη διαδικασία των προσφορών, το «παρών» έδωσαν εκ νέου η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων DIMAND (όπως είχε προαναγγείλει χτες το insider.gr), υπό τον Δ. Ανδριόπουλο, που συμμετείχε και πάλι με το ακίνητο «Δασκαλάκη», και η Golden Horizon, ισραηλινών συμφερόντων, που προσέφερε το κτήριο «Κεράνης».

Πάντως, δεν κυκλοφόρησαν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ούτε και για το ύψος των προσφορών ούτε για το αν μπήκε «σφήνα» άλλος υποψήφιος στον διαγωνισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστικός φορέας «έτρεξε» αντίστοιχο διαγωνισμό που όμως κατέστη άγονος μόλις προ ολίγων μηνών, με τις Dimand και Golden Horizon να συμμετέχουν στη διαδικασία (αρχικά και η ΑΒΑΞ). Ωστόσο, λόγω δικαστικών εμπλοκών και προβληματισμών για τους όρους, τελικά το Ταμείο κήρυξε άγονη τη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:34

«Υποκύπτει» στο αρνητικό διεθνές κλίμα το ΧΑ - Απώλειες άνω του 1% για τον Γενικό Δείκτη

11:31

ΤτΕ: Μειώθηκε το έλλειμμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών στο 11μηνο

11:28

Κοντογεώργης για δηλώσεις Καρυστιανού: Δεν τίθεται προς συζήτηση τι αποφασίζει κάθε γυναίκα για τον εαυτό της

11:20

Χατζηδάκης: Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται - Το σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής για το 2026 - Δείτε live

11:16

Μητσοτάκης σε Τασούλα: Φέρνω νέα ταραγμένων θαλασσών – Να πρυτανεύσει η λογική και ο διάλογος στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ

11:06

Παραδόθηκε ο αναπλασμένος Ιαπωνικός Κήπος του Νερού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

11:04

Allwyn – ΟΠΑΠ: Αίρεται το όριο του 5%

10:59

Ευρωαγορές: Οι απειλές Τραμπ «πληγώνουν» τους δείκτες

10:58

ΑΔΜΗΕ: Ξεκινά ο διαγωνισμός για τους Σταθμούς Μετατροπής της διασύνδεσης Κορίνθου-Κω

10:55

Theraflex: Έτσι θα μετρήσεις τον αυχένα για να βρεις το καταλληλότερο μαξιλάρι για εσένα!

10:50

Γαλλία: Απαράδεκτες και αναποτελεσματικές οι απειλές Τραμπ για δασμούς 200% σε γαλλικά κρασιά και σαμπάνιες

10:28

Τσιάρας για αγρότες: Τα περισσότερα ζητήματα που τέθηκαν είχαν ήδη απαντηθεί

10:21

Πάνω από 16.500 θέσεις θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ - Οι επιτυχόντες δεν σημαίνει και διοριστέοι

10:20

FT: Τα ευρωπαϊκά κράτη «απέρριψαν» 74 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

10:17

Μαρινάκης για αγρότες: Ανεχτήκαμε φασίζουσα συμπεριφορά για να εκτονωθεί η κατάσταση

10:16

Ο Τραμπ ανήρτησε μήνυμα από τον Μακρόν: «Δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία»

10:04

Τηλεφώνημα για βόμβα στον Real FM

10:02

Ποια θα είναι η μορφή του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ - Ποιοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν

09:49

Μeteo: Αυξάνονται τα καιρικά επεισόδια με κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις και ανθρώπινες απώλειες

09:48

Καλπάζει ο χρυσός: Ξεπέρασε και το ορόσημο των 4.700 δολαρίων

09:18

Νταβός: Στη σκιά των απειλών Τραμπ ξεκινά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

09:13

Νέο 48ωρο χειρόφρενο στα ταξί

09:07

Ισχυροί άνεμοι προκαλούν προβλήματα σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη δυτική Ελλάδα

08:47

Πυρκαγιές στη Χιλή: Κατάσταση ακόμη κρίσιμη, ολόκληρες πόλεις στάχτη

08:42

Γαλλία: Αυξάνεται η δυσπιστία έναντι των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

08:37

Άρωμα ελληνικό στις διεθνείς αγορές – Σε ποιες χώρες επεκτείνονται οι μεγάλες αλυσίδες καφέ

08:37

«Γαστρονομικός Πατριωτισμός»: Ρομαντισμός ή οικονομική άμυνα;

08:27

Βόρεια Κορέα: Ο ηγέτης Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του

08:22

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη

08:20

Ρεκόρ 543 δισ. δολαρίων για τα hedge funds το 2025 - Το Top 20