BACKSTORY

Η Τρ. Πειραιώς και τα μπερδέματα με το τετραήμερο - Οι τράπεζες και οι e-κλοπές

14-06-2022 | 07:31
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τρ. Πειραιώς και τα μπερδέματα με το τετραήμερο - Οι τράπεζες και οι e-κλοπές
Τράπεζα Πειραιώς

Ένας κάποιος προβληματισμός όσο να πεις υπάρχει. Θέλουν και… δεν θέλουν τα μεγάλα funds που εκφράζουν σημαντικές ανησυχίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εκφράζουν στις ελληνικές τράπεζες.

Από την άλλη πλευρά οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να δανείζονται μολονότι η άνοδος των επιτοκίων βρίσκεται προ των πυλών.

Κάπου πήρε το μάτι μου κάτι για τέλος εποχής στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και ότι η κα Χαρούλα Απαλλαγάκη Γενική Γραμματέας της Ένωσης ολοκλήρωσε τον κύκλο της και θα αποχωρήσει. Στο βαθμό που κάτι τέτοιο ισχύει κρίμα.... πραγματικά κρίμα. Γιατί ήταν πολύ καλή στη δουλειά της. Να μη σας πω καλύτερη και από τον προκάτοχό της.

Ασχέτως των δημοσίων παρεμβάσεων που αμφισβητούν ότι οι εκλογές θα λάβουν χώρα πριν το το 2023 σας διαβεβαιώ πως τα υπουργεία κλείνουν εκκρεμότητες και ετοιμάζονται για εκλογές

Tελικώς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν αποτέλεσε πρόβα για την τουριστική πληρότητα μιας και ο άστατος καιρός άφησε εκκρεμότητες στους χερσαίους προορισμούς. Αντιστοίχως αλλαγές είχαμε και λόγω της ενισχυμένης τιμής στην βενζίνη.

Και ένας αστάθμητος παράγοντας για τον εσωτερικό τουρισμό: οι μέδουσες! Υπήρξε κόσμος που σε ορισμένους προορισμούς δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ένα μπάνιο το τριήμερο. Μήπως είναι ώρα να ασχοληθεί η κυβέρνηση σοβαρά με το φαινόμενο;

Ένα ενδιαφέρον πάντως για το πώς θα αντιμετωπίσει η Τράπεζα Πειραιώς την πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων της στις Υπηρεσίες (ΣΕΥΤΠΕ), ο οποίος υπέβαλε επισήμως αίτημα εφαρμογής 4ήμερης εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών, υπάρχει.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, «τόσο η διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όσο και οι νέες τάσεις στην αγορά εργασίας που προσεγγίζουν την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας με μια νέα οπτική, συνηγορούν υπέρ της πιλοτικής εφαρμογής του μοντέλου που στοχεύει σε 100% αποδοχές, 80% απασχόληση, 100% παραγωγικότητα».

Πριν όμως η τράπεζα αρχίσει να συζητάει την 4ωρη εργασία έχει να αντιμετωπίσει την προκήρυξη μιας 24ωρης απεργίας πανελλαδικού χαρακτήρα την Τρίτη 21 Ιουνίου με αιτήματα την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Να σας πω τώρα, πρόκειται για τη μόνη τράπεζα που δεν μπορεί να βρει modus vivendi με το συγκεκριμένο σύλλογο. Φταίει- δε λέω - πως η Πειραιώς ενσωμάτωσε πολλές άλλες τράπεζες στο διάβα της. Αλλά δεν μπορώ να πω πως δεν φταίει και μια κατεστημένη νοοτροπία διοίκησης που δυσκολεύει τη συνεννόηση με τους εργαζόμενους.

Και κάτι συμπληρωματικό.... Όταν φωτογραφίζεσαι με βιβλία προσπαθώντας να δώσεις την αίσθηση του ενδιαφέροντος στην ανάγνωση, πρέπει να ξέρεις και να τα κρατάς... Δεν μπορείς να τα κρατάς σα να μη σου ανήκουν σα να αποτελούν ξένο σώμα!

Ποιος να μας το λέγε κάποια χρόνια πριν πως ακόμη και για συναλλαγές μικρότερες των 2 ευρώ θα πληρώναμε με κάρτα. Εκτινάχθηκαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ.

Για τις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου πάντως έχω μια αμφιβολία ότι θα ανθίσουν. Προς το παρόν ανθίζει η αύξηση του λειτουργικού κόστους από αυξήσεις σε CEO και λοιπά μέλη του ΔΣ αλλά η αγορά δεν βρίσκεται στα καλύτερά της.

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους παρόχους ενέργειας όπου βομβαρδίζουν τους καταναλωτές με απίθανα εφευρήματα και δώρο τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Τους ελέγχει κάποιος ή θα βρεθούμε προ εκπλήξεων από τηλεφωνικές πωλήσεις αντί προϊόντων, αέρα κοπανιστού;

Εξακολουθούν να κάνουν όλοι το κορόιδο για το φαινόμενο της κλοπής με τη μέθοδο του… ψαρέματος από αφελείς πελάτες τραπεζών μέσω των e-banking. Κατανοητό ότι έχουν γίνει κατ’ επανάληψη συστάσεις να μην δίνονται κωδικοί, αλλά για το περιβάλλον που έχουν χακάρει οι επιτήδιοι και τα αφελή θύματα νομίζουν ότι μπαίνουν στο λογαριασμό τους, δεν υπάρχει καμία ευθύνη. Οι τράπεζες θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία, γιατί μέχρι στιγμής σφυράνε αδιάφορα… Να τους ενημερώσω λοιπόν ότι κάποια θύματα οργανώνονται και το ψάχνουν περισσότερο νομικά και θα βρεθούν όρο εκπλήξεων…

Όπως μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων και διάφοροι πάροχοι για το γεγονός ότι προσωπικά στοιχεία και δεδομένα έχουν γίνει φειγ βολάν… Και έχουν πληθύνει οι οχλήσεις από άσχετα call center για… πάσα υπόθεση και προϊόν…

Πέρασαν τα Ποσειδώνεια πέρασαν και τα πάρτυ τους. Εντάξει, ξεχώρισαν των εφοπλιστών, αλλά είδαμε και τραπεζικές επιτυχημένες εκδηλώσεις. Στην Εθνική για παράδειγμα, που είχε μεγάλη προσέλευση και επιτυχία, ξεπερνώντας ακόμη και κάποια πάρτι εφοπλιστών. Η καλεσμένη να τραγουδήσει Άννα Βίσση, σκόρπισε ενθουσιασμό και έφερε ακόμη και τον καθ ύλη αρμόδιο υπουργό στο τσακίρ κέφι. Πλακιωτάκης να τραγουδά «Δώδεκα κι ούτε ένα τηλεφώνημα». Ωραίος…

Στην Alpha πάλι το είδαν διαφορετικά, πιο διακριτικά. Πήγαν τους καλούς πελάτες στο Riggoleto. Άλλη προσέγγιση… Ποιοτική είναι αλήθεια. Μέσα στη λογική clients first. Μια όμως και αναφέρθηκα στην παράσταση, όσοι την έχουν δει στο Ηρώδειο μιλούν για την καλύτερη παράσταση εδώ και χρόνια από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:44

ΣτΕ: Προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του από 1/8 έως 9/8, λόγω μετακόμισης

15:41

Τι είναι η νόσος Sjögren και γιατί χρειάζονται σχεδόν τρία χρόνια για να διαγνωστεί

15:32

Ταμείο Ανάκαμψης: Η Κομισιόν εκταμίευσε την 4η δόση 2,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

15:24

Στουρνάρας: Επιβεβλημένη η συγχώνευση Attica Bank - Παγκρήτιας - Θα οδηγούνταν σε κατάρρευση

15:17

ΕΛΓΑ: Πιστώνονται 70 εκατ. για την εξόφληση των πληγέντων από Daniel και Elias

15:17

Φοιτητικές κατοικίες: Νέο ράλι 10% στις τιμές ενοικίων – Έρευνα του Spitogatos

15:13

Χανιά: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Αγριλές Σελίνου - Μήνυμα από το 112

15:10

Έλεγχοι σε παραλίες: Πάνω από 4.500 καταγγελίες - Ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ τα πρόστιμα

15:08

Σύνθετος PMI: «Βαρίδι» για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης η Γερμανία

15:06

Σπορ και luxury: Βρήκαμε τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ που μπορείτε να τα φορέσετε από το πρωί μέχρι το βράδυ

14:36

ΓΣΕΒΕΕ: Συμμαχία για το περιβάλλον Δήμου Αθήνας και επιχειρήσεων

14:30

Πανώλη αιγοπροβάτων: Συνεχίζονται οι έλεγχοι - Χρηματοδότηση για τη δημιουργία rapid test

14:26

Παπαθανάσης: Εκταμίευση 2,3 δισ. ευρώ από το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης

14:24

Σάντσεθ: Έτοιμος να καταθέσει για τη σύζυγό του... γραπτώς

14:07

EAΓΜΕ-ΕΔΕΥΕΠ: Καίρια συμφωνία για την υπόγεια αποθήκευση ενέργειας στην Ελλάδα

14:02

Η Intrafashion (Pink Woman) εξαγοράζει την Axel Accessories 

13:58

Δράσεις στην Εβδομάδα Υγείας και Ασφάλειας στην Ολυμπία Οδό

13:42

Μελέτη EY-Saïd Business School: Κρίσιμη η ανθρωποκεντρική προσέγγιση για την επιτυχία έργων μετασχηματισμού

13:25

Αναβαθμίζεται ψηφιακά η UniCredit με δύο εξαγορές

13:24

Κομισιόν για Ελλάδα: Βήματα προόδου για το κράτος δικαίου αλλά και 4 νέες συστάσεις

13:21

Δημοπρασία 6μηνων εντόκων: Υποχώρησε στο 3,3% η απόδοση - Υπερκάλυψη κατά 2,39 φορές

13:16

Καζίνο Λουτρακίου: Υπεγράφη η συμφωνία εξυγίανσης - Νέα εποχή για το Club Hotel

13:03

ΕΛΣΤΑΤ: Συνολικά 4,9 εκατομμύρια πολίτες πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδι πέρυσι

13:03

Η Cash Plus θέτει σε λειτουργία την τραπεζική λύση της Profile Software

13:00

Μητσοτάκης: Τα 50 χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας να γίνουν αφετηρία για καλύτερη δημόσια ζωή και καλύτερη Ελλάδα

12:51

Ρωσία: Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι κλιμακώνουν την ένταση στην Αρκτική

12:45

ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ: Αλλαγή σελίδας με σημαντικές επενδύσεις

12:40

Euroxx: Ισχυρό δεύτερο τρίμηνο από τις ελληνικές τράπεζες - Εν αναμονή αναβαθμίσεων

12:40

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι: 1 στα 4 δημόσια Wi-Fi είναι επισφαλές

12:40

«Ζαλίζει» ο ετήσιος μισθός του πρίγκιπα Ουίλιαμ