BACKSTORY

Η Τρ. Πειραιώς και τα μπερδέματα με το τετραήμερο - Οι τράπεζες και οι e-κλοπές

14-06-2022 | 07:31
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Τρ. Πειραιώς και τα μπερδέματα με το τετραήμερο - Οι τράπεζες και οι e-κλοπές
Τράπεζα Πειραιώς

Ένας κάποιος προβληματισμός όσο να πεις υπάρχει. Θέλουν και… δεν θέλουν τα μεγάλα funds που εκφράζουν σημαντικές ανησυχίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εκφράζουν στις ελληνικές τράπεζες.

Από την άλλη πλευρά οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να δανείζονται μολονότι η άνοδος των επιτοκίων βρίσκεται προ των πυλών.

Κάπου πήρε το μάτι μου κάτι για τέλος εποχής στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και ότι η κα Χαρούλα Απαλλαγάκη Γενική Γραμματέας της Ένωσης ολοκλήρωσε τον κύκλο της και θα αποχωρήσει. Στο βαθμό που κάτι τέτοιο ισχύει κρίμα.... πραγματικά κρίμα. Γιατί ήταν πολύ καλή στη δουλειά της. Να μη σας πω καλύτερη και από τον προκάτοχό της.

Ασχέτως των δημοσίων παρεμβάσεων που αμφισβητούν ότι οι εκλογές θα λάβουν χώρα πριν το το 2023 σας διαβεβαιώ πως τα υπουργεία κλείνουν εκκρεμότητες και ετοιμάζονται για εκλογές

Tελικώς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν αποτέλεσε πρόβα για την τουριστική πληρότητα μιας και ο άστατος καιρός άφησε εκκρεμότητες στους χερσαίους προορισμούς. Αντιστοίχως αλλαγές είχαμε και λόγω της ενισχυμένης τιμής στην βενζίνη.

Και ένας αστάθμητος παράγοντας για τον εσωτερικό τουρισμό: οι μέδουσες! Υπήρξε κόσμος που σε ορισμένους προορισμούς δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ένα μπάνιο το τριήμερο. Μήπως είναι ώρα να ασχοληθεί η κυβέρνηση σοβαρά με το φαινόμενο;

Ένα ενδιαφέρον πάντως για το πώς θα αντιμετωπίσει η Τράπεζα Πειραιώς την πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων της στις Υπηρεσίες (ΣΕΥΤΠΕ), ο οποίος υπέβαλε επισήμως αίτημα εφαρμογής 4ήμερης εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών, υπάρχει.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, «τόσο η διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού της Τράπεζας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όσο και οι νέες τάσεις στην αγορά εργασίας που προσεγγίζουν την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας με μια νέα οπτική, συνηγορούν υπέρ της πιλοτικής εφαρμογής του μοντέλου που στοχεύει σε 100% αποδοχές, 80% απασχόληση, 100% παραγωγικότητα».

Πριν όμως η τράπεζα αρχίσει να συζητάει την 4ωρη εργασία έχει να αντιμετωπίσει την προκήρυξη μιας 24ωρης απεργίας πανελλαδικού χαρακτήρα την Τρίτη 21 Ιουνίου με αιτήματα την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Να σας πω τώρα, πρόκειται για τη μόνη τράπεζα που δεν μπορεί να βρει modus vivendi με το συγκεκριμένο σύλλογο. Φταίει- δε λέω - πως η Πειραιώς ενσωμάτωσε πολλές άλλες τράπεζες στο διάβα της. Αλλά δεν μπορώ να πω πως δεν φταίει και μια κατεστημένη νοοτροπία διοίκησης που δυσκολεύει τη συνεννόηση με τους εργαζόμενους.

Και κάτι συμπληρωματικό.... Όταν φωτογραφίζεσαι με βιβλία προσπαθώντας να δώσεις την αίσθηση του ενδιαφέροντος στην ανάγνωση, πρέπει να ξέρεις και να τα κρατάς... Δεν μπορείς να τα κρατάς σα να μη σου ανήκουν σα να αποτελούν ξένο σώμα!

Ποιος να μας το λέγε κάποια χρόνια πριν πως ακόμη και για συναλλαγές μικρότερες των 2 ευρώ θα πληρώναμε με κάρτα. Εκτινάχθηκαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ.

Για τις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου πάντως έχω μια αμφιβολία ότι θα ανθίσουν. Προς το παρόν ανθίζει η αύξηση του λειτουργικού κόστους από αυξήσεις σε CEO και λοιπά μέλη του ΔΣ αλλά η αγορά δεν βρίσκεται στα καλύτερά της.

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους παρόχους ενέργειας όπου βομβαρδίζουν τους καταναλωτές με απίθανα εφευρήματα και δώρο τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Τους ελέγχει κάποιος ή θα βρεθούμε προ εκπλήξεων από τηλεφωνικές πωλήσεις αντί προϊόντων, αέρα κοπανιστού;

Εξακολουθούν να κάνουν όλοι το κορόιδο για το φαινόμενο της κλοπής με τη μέθοδο του… ψαρέματος από αφελείς πελάτες τραπεζών μέσω των e-banking. Κατανοητό ότι έχουν γίνει κατ’ επανάληψη συστάσεις να μην δίνονται κωδικοί, αλλά για το περιβάλλον που έχουν χακάρει οι επιτήδιοι και τα αφελή θύματα νομίζουν ότι μπαίνουν στο λογαριασμό τους, δεν υπάρχει καμία ευθύνη. Οι τράπεζες θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία, γιατί μέχρι στιγμής σφυράνε αδιάφορα… Να τους ενημερώσω λοιπόν ότι κάποια θύματα οργανώνονται και το ψάχνουν περισσότερο νομικά και θα βρεθούν όρο εκπλήξεων…

Όπως μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων και διάφοροι πάροχοι για το γεγονός ότι προσωπικά στοιχεία και δεδομένα έχουν γίνει φειγ βολάν… Και έχουν πληθύνει οι οχλήσεις από άσχετα call center για… πάσα υπόθεση και προϊόν…

Πέρασαν τα Ποσειδώνεια πέρασαν και τα πάρτυ τους. Εντάξει, ξεχώρισαν των εφοπλιστών, αλλά είδαμε και τραπεζικές επιτυχημένες εκδηλώσεις. Στην Εθνική για παράδειγμα, που είχε μεγάλη προσέλευση και επιτυχία, ξεπερνώντας ακόμη και κάποια πάρτι εφοπλιστών. Η καλεσμένη να τραγουδήσει Άννα Βίσση, σκόρπισε ενθουσιασμό και έφερε ακόμη και τον καθ ύλη αρμόδιο υπουργό στο τσακίρ κέφι. Πλακιωτάκης να τραγουδά «Δώδεκα κι ούτε ένα τηλεφώνημα». Ωραίος…

Στην Alpha πάλι το είδαν διαφορετικά, πιο διακριτικά. Πήγαν τους καλούς πελάτες στο Riggoleto. Άλλη προσέγγιση… Ποιοτική είναι αλήθεια. Μέσα στη λογική clients first. Μια όμως και αναφέρθηκα στην παράσταση, όσοι την έχουν δει στο Ηρώδειο μιλούν για την καλύτερη παράσταση εδώ και χρόνια από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:10

Έκλεισε ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» - Παραμένουν κλειστοί «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι»

20:03

Ευρωκοινοβούλιο: Με το βλέμμα στις ευρωπαϊκές εκλογές - Πολλαπλές προκλήσεις και επίδικα

20:02

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην κατάχρηση αντιβιοτικών - Κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» οι επιστήμονες

19:57

Τσίπρας: Τα προοδευτικά κόμματα στην Ιταλία ασχολούνται με τη Μελόνι, δεν ανταλλάσσουν φίλια πυρά

19:51

Ευρωαγορές: Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον γερμανικό DAX

19:36

Orilina Properties: Στα €0,95 η τελική τιμή διάθεσης των μετοχών

19:34

Πρόστιμο 278.648 ευρώ σε επιχείρηση μεγάλων/λευκών οικιακών ηλεκτρικών συσκευών

19:18

Eκδήλωση για την ελληνική οικονομία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

19:10

Ερντογάν για επίσκεψη στην Αθήνα: Στόχος η ενδυνάμωση των σχέσεων με τους γείτονές μας

19:08

Οι «ρήτρες» για να πάμε καλά (στην οικονομία) και μετά το 2026

19:03

Reuters: Η Ιταλία ετοιμάζει βέτο στην αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας

18:55

Alpha Bank: Πώληση κλασματικών δικαιωμάτων της Galaxy Cosmos Mezz

18:48

Η Star Alliance κορυφαία αεροπορική συμμαχία στα World Travel Awards 2023

18:45

Εθνική Τράπεζα: Δωρεάν διάθεση 2,3 εκατ. μετοχών σε 137 στελέχη

18:40

Στόχος της McDonald's τα 50.000 εστιατόρια έως το 2027 - Ανοίγει 2.000 νέα φέτος

18:26

Time: Η Τέιλορ Σουίφτ πρόσωπο της χρονιάς

18:15

Στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας - Οι θέσεις των κομμάτων

18:10

ΝΔ: Νέος διευθυντής του γραφείου Τύπου ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους

18:04

Βρετανία: Δημόσια έρευνα για την πανδημία - Το «συγγνώμη» του Μπόρις Τζόνσον

17:57

Β. Σπανάκης: Πλέον, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι δεν θα έχουν παρακράτηση από τη σύνταξή τους

17:53

Την Πέμπτη στις 12:15 η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

17:34

Απεργούν και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου οι οδηγοί ταξί

17:31

Υπ. Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για το 2024

17:30

Χρηματιστήριο: Κατάφερε να βρει το θετικό πρόσημο - Rotation με αιχμή τα mid caps

17:27

«Χείρα βοηθείας» από την ΕΕ για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις – Ο ρόλος του CTEO της Κομισιόν

17:26

Η Lavipharm κήρυξε την έναρξη συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών

17:21

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του NED Club

17:15

Τροποποιήσεις στα σχήματα της στεγαστικής συνδρομής και της προσωρινής στέγασης για τις πλημμύρες του 2023

17:14

Υπογραφή σύμβασης αποκατάστασης και συντήρησης του κτιρίου του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο

17:05

Η Lamborghini καθιερώνει την τετραήμερη εργασία για όσους δουλεύουν στην παραγωγή