BACKSTORY

Εταιρείες φαντάσματα και κορόιδα - Η Coca Cola, η Ρωσία, τα αποθέματα - Του valuer το κάγκελο

20-04-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εταιρείες φαντάσματα και κορόιδα - Η Coca Cola, η Ρωσία, τα αποθέματα - Του valuer το κάγκελο
Τράπεζα Πειραιώς
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Χθες έγινε σαφές στην παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου της Τράπεζας Πειραιώς πως η στόχευση αφορά κυρίως τη διαχείριση κεφαλαίων. Από εκεί θα βγουν τα χρήματα. Σε ό,τι αφορά στα έσοδα τόκων αυτά σχετίζονται ασφαλώς με την άνοδο των επιτοκίων. Έτσι η μεταβλητή είναι αστάθμητη. Επομένως, στόχος κεφάλαια από τις καταθέσεις να κατευθυνθούν προς τα αμοιβαία και αλλού.

Σε ό,τι αφορά στη νέα γενιά και την ηλεκτρονική τράπεζα ας σημειωθεί πως και εκεί οι προμήθειες είναι εκείνες που δίνουν τα χρήματα. Γιατί η νέα γενιά σοβαρές αποταμιεύσεις δεν έχει. Να πούμε πάντως πως εκεί προβάδισμα σε σχέση με το σύνολο των τραπεζών και μάλιστα σοβαρό έχει η Viva.

Για να ξέρετε πάντως οι κεντρικές τράπεζες από πιστωτική χαλάρωση προχωρούν σε ένα περιβάλλον σφιχτότερο.

Για 4ο συνεχόμενο μήνα η τάση στα ελληνικά ομόλογα είναι πτωτική.

Το έχουν τερματίσει γενικώς με το valuer οι τράπεζες. Όσοι έκαναν έμβασμα από μία τράπεζα σε άλλη την περασμένη Παρασκευή, οι δικαιούχοι θα περιμένουν σήμερα να δουν τα λεφτά. Αργίες και valuer, άφησαν μία χαρά τα λεφτά στις τράπεζες. Για αυτό όσοι ετοιμάζεστε για τίποτα πληρωμές προσεχώς, από Μεγάλη Πέμπτη και μετά, έχετε υπόψιν ότι τα λεφτάκια θα φτάσουν... μετα-πασχαλινά. Για να μη δημιουργούνται και παρεξηγήσεις...

Σε άλλο level ανεβαίνει η Intrakat που μαζί με τη Bouygues Batiment International πήρε τη δουλειά του συμβούλου για την ανέγερση του Πύργου του Ελληνικού. Και αυτό γιατί ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και η εταιρεία έδειξε ότι έχει τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου δεδομένου ότι το έργο είναι πολυσύνθετο και χρειάζεται οργάνωση. Έχω δε την αίσθηση ότι η συγκεκριμένη ανάθεση αποτελεί διαβατήριο και για επόμενες.

Μιας και μιλάμε όμως για μία επένδυση, όπως το Ελληνικό, όπως άλλωστε και για όλα τα μεγάλα κατασκευαστικά projects, είναι σαφές πως η άνοδος των οικοδομικών υλικών δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος εφόσον δεν μπει φρένο. Βέβαια εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω η Lamda που είναι σοβαρό μαγαζί έχει λάβει τα μέτρα της.

Οι εταιρείες φαντάσματα καλά κρατούν στην Ελλάδα με το ψάρεμα για κορόιδα σε ανυποψίαστους στους οποίους υπόσχονται μεγάλα χρηματιστηριακά κέρδη να συνεχίζεται. Το ερώτημα που τίθεται είναι πως συνεχίζουν να διακινούνται χρήματα μέσα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα όταν υποτίθεται ότι υπάρχουν συστήματα εντοπισμού ύποπτων συναλλαγών. Επί τη ευκαιρία αληθεύει ότι στο κόλπο με την περίφημη Alternativa υπήρχαν μετρητά σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας παρένθετης εταιρείας σφραγίδας πάνω από 500.000 ευρώ; Αληθεύει επίσης ότι μια νεαρά καλλονή εκ Κορινθίας ορμώμενη και πωλήτρια αέρα κοπανιστού σε ανυποψίαστους διατηρεί κατάστημα διασκέδασης στου Ψυρρή; Προφανώς από τη σκληρή της εργασία θα είναι.

Υπομονή μέχρι τις 12 Μαΐου θα πρέπει να κάνουν οι επενδυτές της Coca Cola για να ενημερωθούν για το πρώτο τρίμηνο και κυρίως για τις επιπτώσεις από τη Ρωσία όπου η μητρική αμερικάνικη έχει ανακοινώσει ότι σταματά την προμήθεια συμπυκνώματος στη Ρωσία όπου η Τρία Έψιλον έχει ούτε ένα ούτε δύο αλλά δέκα εργοστάσια. Και χωρίς συμπύκνωμα ως γνωστόν Coca Cola δεν παράγεται. Εκτός και αν υπάρχουν... εναλλακτικές. Σημειωτέον ότι στα ρωσικά supermarkets υπάρχει Coca Cola εν αφθονία και οι τιμές είναι μια χαρά καθώς το δίλιτρο μπουκάλι πωλείται προς 160 ρούβλια ή 1,83 ευρώ περίπου ενώ το κουτάκι στα 0,85 ευρώ δηλαδή είναι λίγο τσιμπημένο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:59

Κούβα: «Στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της χώρας θα προκαλέσει αιματοχυσία»

17:51

Λιθουανία: Βρέθηκαν εκρηκτικά στο drone που συνετρίβη - Εικάζεται ότι ανήκει στους Ουκρανούς

17:43

Ρωσία: Η κατασκευή του αγωγού «Power of Siberia 2» στην ατζέντα της συνάντησης Πούτιν - Σι

17:26

Βρετανία: Δεν επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στην ΕΕ o δήμαρχος του Μάντσεστερ

17:22

Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κρίση στη Μέση Ανατολή

17:19

Βουλή: Αύριο στην ολομέλεια η ψήφιση της «Αναμόρφωσης του Κληρονομικού Δικαίου»

17:08

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ για το Final Four της Euroleague

17:03

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης βομβάρδισαν εγχώριες ομάδες που συνδέονται με ΗΠΑ, Ισραήλ

17:01

Wall Street: Ανοδικά οι δείκτες καθώς υποχωρούν πετρέλαιο και ομόλογα

17:01

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέσυρε αγωγή 10 δισ. κατά της Εφορίας για διαρροή των φορολογικών του δηλώσεων

16:57

Ακραία καιρικά φαινόμενα Ιανουαρίου: Αποζημιώσεις €20,1 εκατ. από τις ασφαλιστικές

16:51

Το Trendyol Επίσημος Χορηγός του EuroLeague Final Four 2026

16:42

Ζελένσκι: «Η Ρωσία προσπαθεί να εξαγάγει σιτηρά από την Κριμαία μέσω αμερικανικών εταιρειών»

16:37

Κομισιόν: Επιμένει στη χρήση αχρησιμοποίητων κονδυλίων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

16:36

Αυθαίρετα, οικοδομικές άδειες και ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου: Οι προθεσμίες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

16:32

Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στο Messinia Challenge 2026

16:30

Handelsblatt: «Aρχιτέκτονας πολυάριθμων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα ο Κωστής Χατζηδάκης»

16:24

Ταχιάος: Στόχος να τελειώσει η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά μέχρι τα τέλη Ιουλίου

16:21

Στρατηγική συνεργασία ΟΑΚΑ - ΣΤΑΣΥ για ασφαλείς και βιώσιμες μεταφορές

16:17

Δυστύχημα σε υποσταθμό ρεύματος στα Πατήσια - Νεκρός εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ

16:13

Τράπεζα Κύπρου: Στις 24 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος 0,5 ευρώ ανά μετοχή

16:02

Σε Αυστρία και Γερμανία μεταβαίνει ο Ν. Δένδιας

15:51

Μαλδίβες: Εντοπίστηκαν οι σοροί των 4 αγνοούμενων Ιταλών δυτών

15:46

My market: Επένδυση άνω των 14 εκατ. ευρώ για τα καταστήματα σε Πετράλωνα, Παιανία και Βάρη

15:46

Ρωσία: Στο «σημείο χωρίς επιστροφή» η κατάσταση στον σταθμό της Ζαπορίζια

15:42

Ο Όμιλος Fais αποκτά την Blackroll

15:37

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και Pfizer

15:33

ICAP CRIF: Στο 25% η διείσδυση των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας την περίοδο 2024-2025

15:31

Έργα αγροτικής οδοποιίας: Εκδόθηκε ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων με προϋπολογισμό 194 εκατ.

15:23

Η ρύπανση που προκαλείται από την καύση άνθρακα μειώνει την παραγωγή ηλιακής ενέργειας