BACKSTORY

Ο κακός μας ο καιρός - 13η αξιολόγηση, 13 εκκρεμότητες! - Φορτώνει Ιντρακάτ

25-01-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο κακός μας ο καιρός - 13η αξιολόγηση, 13 εκκρεμότητες! - Φορτώνει Ιντρακάτ

Έντονη δυσθυμία για όλα όσα συμβαίνουν με την προβληματική Ελπίδα του καιρού. Και όλα αυτά όσο να πεις βαρύνουν ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Πώς καταφέρνουμε πάντως και αυτοπυροβολούμαστε κάθε φορά είναι κάτι το εξωφρενικό. Ο απολογισμός κόστους μιας χιονοκαταιγίδας θα πρέπει κάποια στιγμή να προσμετρηθεί σε όλες του τις διαστάσεις: Κόστος, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό. Και να πεις πως οι προβλέψεις δεν ήταν ακριβείς;

Αργία σήμερα λοιπόν και όσοι έχουν προθεσμίες παντός είδους από δικόγραφα και συναφή δελτία, αυτές μετατίθενται για αύριο. Αυτό πρεσβεύει και έτσι είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Mπήκα μέσα στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών και εντυπωσιάστηκα καθώς κανένας πλειστηριασμός δεν ήταν προγραμματισμένος για σήμερα 25 Ιανουαρίου.

Η 13η αξιολόγηση των θεσμών διατηρεί 13 εκκρεμότητες. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Αναφέρομαι σε κάποιες που η στήλη αξιολογεί ως πολύ σημαντικές: Η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και η επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων και οι καθυστερήσεις στη διαγωνιστική διαδικασία για το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων.

Eκτός απροόπτου και στη λογική της διαδικτυακής συνεννόησης δεν φαίνεται να αναβάλλεται η συζήτηση με τους θεσμούς για τα θέματα αξιολόγησης μαζί και για το επίδομα στέγης που αφορά στους ευάλωτους και το διεκδικούν οι τράπεζες για να μην προχωρούν σε πλειστηριασμούς κατοικιών ευάλωτων νοικοκυριών.

Να υποθέσω πως η ηλεκτρονική ειδοποίηση της Εθνικής που αφορά την κατάργηση των βιβλιαρίων προς τους πελάτες της με κάποιο τρόπο θα βρει και τους γηραιότερους αποδέκτες που δεν διαθέτουν internet. Nα υποθέσω... Όχι ασφαλώς πως αυτός είναι λόγος να καθυστερήσει η ενέργεια. Απλώς η μεγάλη μας φίλη ας τους ενημερώσει σωστά. Σεβασμός στην τρίτη ηλικία.

Στην Ιντρακάτ συνεχίζει να βάζει χρήμα ο Λαζαράκης και να αυξάνει το ποσοστό του (πάνω από 10% ανακοίνωσε χθες) και φυσικά θα έχει και την ανάλογη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου. Και αυτό γιατί πιστεύει το project της αύξησης κεφαλαίου. Κρατήστε και αυτό για σήμερα. Ότι μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις ενίσχυσης της εταιρίας και του επενδυτικού της πλάνου. Παρεμπιπτόντως καιρό είχαμε να δούμε αύξηση στο ΧΑ με κανονικές διαδικασίες δηλαδή διαπραγμάτευση δικαιώματος. Πήξαμε στις αυξήσεις express που ζαλίζουν τους μικρομετόχους.

Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν εκεί στην Κεφαλαιαγορά παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ή για την ακρίβεια αν εποπτεύουν. Γιατί πολλά φάουλ έχουν μαζευτεί και πολλή γκρίνια πέφτει τελευταία. Δεν ξέρω που ακριβώς είναι η αιτία αλλά οσμίζομαι αναταράξεις.

Τώρα γιατί εγώ θεωρώ ότι η εξαγορά της Trastor δεν θα είναι απλά μια εξαγορά με όσα φυσικά περιλαμβάνουν οι ανακοινώσεις αλλά κάποια στιγμή θα έχει και ουρά, θα σας γελάσω. Ούτως ή άλλως η εξαγορά έχει ενδιαφέρον από μόνη της αλλά νομίζω ότι θα δούμε μελλοντικά και άλλα σημαντικά. Να είναι πράγματα που έχουν γίνει στο παρελθόν και μάλιστα αρκετά επιτυχημένα; Άλλωστε δεν γίνονται όλες οι κεφαλαιακές ενισχύσεις με καταβολή μετρητών. Βέβαια τα σχέδια θέλουν πάντοτε το χρόνο τους για να υλοποιηθούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:14

Ιράκ: Συνελήφθη ύποπτος μέλος φιλοϊρανικής οργάνωσης για την απαγωγή Αμερικανίδας δημοσιογράφου

21:59

ΗΠΑ: Επιφυλακτικό το Ανώτατο Δικαστήριο για τη νομιμότητα του διατάγματος Τραμπ για το δίκαιο του εδάφους

21:45

Κακοκαιρία Erminio: 133 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική στην Αττική - Στην Καρδίτσα το μεγαλύτερο ύψος βροχής

21:28

Αβεβαιότητα στις αγορές εμπορευμάτων: Χρυσός, πετρέλαιο και μέταλλα σε κρίσιμη καμπή

21:25

FT: Ο Τραμπ απειλεί να σταματήσει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

21:20

Ιράν: Αναμένεται επιστολή του προέδρου Πεζεσκιάν «προς τον αμερικανικό λαό» τις επόμενες ώρες

21:16

Συνάντηση Ν. Δένδια με υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας

21:06

Ήρων: Τα τιμολόγια Απριλίου

21:06

Στουμπ σε Τραμπ: «Διαμορφώνεται ένα πιο ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ»

21:00

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα τέλη ΙΧ με τον μήνα

20:51

Ζελένσκι: «Η Ρωσία απαντά στην πρόταση για εκεχειρία το Πάσχα με επιθέσεις»

20:36

Πούτιν: «Η ένταξη της Αρμενίας στην ΕΕ είναι απλούστατα αδύνατη»

20:28

Βασίλης Φουρλής: Αυτό θα είναι το σχέδιο για τα φαρμακεία - Η επόμενη μέρα για τη Holland & Barrett

20:24

AnimaWings: Νέες απευθείας πτήσεις από Ρουμανία προς Αθήνα

20:17

Παπασταύρου: «Ορόσημο η ένταξη των πρώτων μπαταριών στο σύστημα ηλεκτροδότησης»

20:07

Ιράν: Ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ - Η μεγαλύτερη επίθεση από την έναρξη του πολέμου

19:52

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές μετά το «Βατερλώ» του Μαρτίου

19:32

SpaceX: Εμπιστευτικό αίτημα για IPO με αποτίμηση έως 1,75 τρισ. δολάρια

19:32

Η Ελβετία ίσως ακυρώσει την αγορά Patriot λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις

19:18

Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος - «Ξεκινάμε για την ελπίδα»

19:07

Υποχωρεί το πετρέλαιο «πιάνοντας vibes» αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

19:07

Eli Lilly: Ο FDA ενέκρινε για το χάπι αδυνατίσματος Foundayo - Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην αγορά GLP-1

18:55

Στο Στε η απόφαση για το glamping στις Κολυμπήθρες Πάρου

18:41

Νικολοπούλου (Επ. Ανταγωνισμού): Στο μικροσκόπιο ο αγροδιατροφικός κλάδος - Συγχωνεύσεις, βιωσιμότητα και έλεγχοι

18:36

Reuters: Ο Βανς έχει συνομιλίες με «διαμεσολαβητές» για τον πόλεμο στο Ιράν

18:27

Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους 121.000 αγρότες ειδικού καθεστώτος

18:25

FT: «Χτύπημα» του Ιράν στις υποδομές cloud της Amazon στο Μπαχρέιν

18:17

Eurobank: Καλεί τους μετόχους σε ΓΣ στις 28 Απριλίου για μέρισμα και ακύρωση ιδίων μετοχών

18:11

ΕΑΕΕ: Αυξήθηκε στο 44,9% η ασφάλιση οχημάτων για φυσικές καταστροφές μετά την υποχρεωτικότητα

18:09

Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο