BACKSTORY

Η Jumbo, ο σύγχρονος Σκρουτζ - ΕΚ: 28 χιλιάρικα για μία γνωμοδότηση;

17-12-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Jumbo, ο σύγχρονος Σκρουτζ - ΕΚ: 28 χιλιάρικα για μία γνωμοδότηση;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Χαμός έχει γίνει με τις καταγγελίες του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων για εργασιακό μεσαίωνα στα Jumbo αλλά ο Βακάκης... απτόητος. «Τα παράπονά σας στον Χατζηδάκη» λέει ουσιαστικά με τη συμπεριφορά του. Γιατί μπορεί σύλλογος να καταγγέλλει εργασιακή γαλέρα στη Jumbo όμως η Jumbo ανταπαντά ότι εφαρμόζει τη νομοθεσία που της δίνει το περιθώριο.

Ποιο περιθώριο;; Να μετακινεί εργαζομένους σε άλλο κατάστημα ανά την επικράτεια, π.χ. από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη... Να επιβάλει στην ουσία ωράρια – λάστιχα, να χορηγεί άδειες όπως τον βολεύει, να επιβάλλει πρόστιμα που μπορεί να φτάνουν και το 1/4 του συνολικού τους μισθού, να τους «φακελώνει» κατά βούληση... Και όλα αυτά με εσωτερικό κανονισμό... μάλαμα.

Τώρα, αν με ρωτήσετε πώς ταιριάζει με το προφίλ της... μαγείας των Χριστουγέννων και της αγάπης για τα παιδιά και το πνεύμα των ημερών, που προσπαθεί να περάσει μέσα από τις διαφημίσεις της η Jumbo, αυτό το σκληρό πρόσωπο του κ. Βακάκη προς τους εργαζόμενους που θυμίζει σύγχρονο Σκρουτζ του Ντίκενς, δεν έχω απάντηση. Εσείς;

Από το PEPP μάλλον χαρούμενοι εμφανίζονται οι τραπεζικοί μας άνθρωποι τόσο γιατί η γεωγραφική ευελιξία μπορεί να δώσει προτεραιότητα στα ομόλογα της χώρας μας όσο και γιατί αν ακολουθηθεί η μέθοδος Κύπρου θα αγοραστούν πολλές εκδόσεις μόλις αποκτηθεί η επενδυτική βαθμίδα.

Θα μου πείτε εύκολο είναι αυτό; Δύο πράγματα έχουμε να παλέψουμε: Τα κόκκινα δάνεια που τα παλεύουμε επιτυχώς και να πείσουμε πως τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του ελληνικού χρέους το κάνουν να θεωρείται αποπληρώσιμο που είναι και ο σωστός και χρήσιμος όρος για τον αγώνα που έχει εφεξής να δώσει η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τις τράπεζες.

Άλλωστε και η αντίδραση τόσο στην αγορά ομολόγων όσο και σε αυτήν των μετοχών καταγράφει πως μάλλον θετικά αντιλήφθηκαν οι επενδυτές τις εξελίξεις στα ελληνικά πράγματα. Ωστόσο... τώρα δεν έχει αστεία. Τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου για την επενδυτική βαθμίδα.

Από τη μία βλέπω έκρηξη φορολογικών εσόδων το Νοέμβριο και από την άλλη φέσια στο 10μηνο Ιανουαρίου Οκτωβρίου. Τα 'χω λίγο μπλέξει.

Σας έλεγα χθες για μια γνωμοδότηση του καθηγητή Αυγητίδη που παρήγγειλε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση Reggeborgh. Μαθαίνω λοιπόν ότι το κόστος έφτασε αισίως τα 28.520 συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ. Ειδικός δεν είμαι αλλά από τα λίγα που ξέρω τόσο δεν κοστίζει ούτε... παράσταση σε κακουργιοδικείο. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος ζητά γνωμοδοτήσεις με απευθείας ανάθεση.

Το έχει ξανακάνει όταν υπήρχε το σχέδιο Ζαββού για την αναμόρφωση της Κεφαλαιαγοράς με στόχο να ανατρέψει διατάξεις του νομοσχεδίου. Και ειλικρινά αν αναρωτιέμαι αν απασχόλησε τότε αρμοδίως το κυβερνών κόμμα το γεγονός ότι μέλος του που ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πληρώνει με κρατικό χρήμα γνωμοδοτήσεις για να κάνει κόντρα στην κυβέρνηση.

Επανέρχομαι όμως στην ανάθεση Αυγητίδη επισημαίνοντας ότι πιθανά η κα Πρόεδρος να προσέτρεξε λόγω της παρελθούσας εμπειρίας του ως νομικού συμβούλου αλλά και στη συνέχεια μέλους του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Παρεμπιπτόντως αν δεν το προσέξατε διαγράφηκε η Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου ή για όσους δεν την ξέρουν η πρώην Creta Farms από το ΧΑ. Κάτι μέτοχοι που έτρωγαν παραμύθι από τον Τάκη Δομαζάκη ότι θα κατατροπώσει τις τράπεζες, το Βιτζηλαίο και δεν ξέρω άλλους ποιους τον ψάχνουν ακόμα. Υποθέτω ότι καταλαβαίνετε το λόγο.

Kαι τώρα λέω να κηρύξουμε και εμείς επίσημα στην έναρξη των γιορτών μιας και από άλλη συνάδελφο στήλη είδαμε το θέμα, αναζητήσαμε το σχετικό video και η αλήθεια είναι πως μας άρεσε πολύ. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους και καλές γιορτές να έχουμε με το κατάλληλο εορταστικό κλίμα!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Ρούμπιο για συμφωνία Ισραήλ - Λιβάνου: Διαδικασία και για αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

23:40

ΕΟΤ: Δράση για την προβολή της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική αγορά

23:26

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Χαλάνδρι το Σαββατοκύριακο λόγω εργασιών

23:12

Wall Street: 5η ημέρα απωλειών για S&P 500 - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί εδώ και 10 μήνες

22:58

Europol: Τα εγκληματικά δίκτυα μετατρέπονται σε «παγκόσμιες επιχειρήσεις»

22:44

Κομισιόν σε Τραμπ για δασμούς: Θα απαντήσουμε αποφασιστικά για τα δικαιώματά μας

22:30

Κασκάρι (Fed): Θα χρειαστεί μία αύξηση επιτοκίων φέτος

22:16

ΕΛΑΣ: Παραπλανητική ιστοσελίδα κλέβει τραπεζικά και προσωπικά στοιχεία - «Μην δίνετε δεδομένα»

22:02

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στη Ρόδο

21:48

Τρίτη εβδομάδα απωλειών για το πετρέλαιο

21:34

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 86 εκατ. ευρώ

21:20

ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

21:06

Τέταρτη εβδομάδα πτώσης για τον χρυσό - Απώλειες 2,1%

20:52

Πρώην σύμβουλος του Τραμπ δηλώνει ένοχος για κακή διαχείριση απόρρητων εγγράφων

20:38

Σκέρτσος: Πώς κωδικοποιείς και επικοινωνείς το κυβερνητικό έργο 7 χρόνων;

20:26

Τριμερής συμφωνία ΗΠΑ-Ισραήλ-Λιβάνου για «βιώσιμη ειρήνη και ασφάλεια»

20:17

Έκκληση ΟΗΕ για «διεθνή αλληλεγγύη» στη Βενεζουέλα μετά τους καταστροφικούς σεισμούς

20:09

Παράνομος τζόγος: Στο στόχαστρο της ΕΕΕΠ 18 influencers που προωθούσαν μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές πλατφόρμες

20:00

Τα data centers, ο νέος καταλύτης του πληθωρισμού

19:45

O Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% την Ευρώπη για το Digital Services Tax

19:37

Κώτσηρας: Θεσπίζουμε ένα ασφαλέστερο πλαίσιο χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών

19:28

Αττικά Πολυκαταστήματα: Υπερκάλυψη κατά 3,9 φορές της Δημόσιας Προσφοράς - Συγκέντρωση 212 εκατ. ευρώ

19:15

Ευρωαγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες υπό το βάρος του sell off στην τεχνολογία

19:03

Τραμπ για Ιράν: Παραβίασε την εκεχειρία - Μήνυμα από Ομάν για τέλη στα Στενά του Ορμούζ

18:54

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ντεμπούτο στις 30 Ιουνίου για τις 3.42 εκατ. νέες μετοχές

18:45

Συντριβή αεροσκάφους στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Πεκίνου

18:37

Μάνος (Dotsoft): Σημείο καμπής με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης - Ψήφος εμπιστοσύνης από DECA

18:27

Επίσκεψη Χατζηδάκη και Κυρανάκη στις εγκαταστάσεις DEMO, Win Medica και FARAN στην Τρίπολη

18:20

Ελλάκτωρ: Πώληση ακινήτου στο Χαλάνδρι έναντι 18,950 εκατ. ευρώ

18:11

Ο καύσωνας της Ευρώπης «κατηφορίζει» στα Βαλκάνια