BACKSTORY

Η Jumbo, ο σύγχρονος Σκρουτζ - ΕΚ: 28 χιλιάρικα για μία γνωμοδότηση;

17-12-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Jumbo, ο σύγχρονος Σκρουτζ - ΕΚ: 28 χιλιάρικα για μία γνωμοδότηση;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Χαμός έχει γίνει με τις καταγγελίες του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων για εργασιακό μεσαίωνα στα Jumbo αλλά ο Βακάκης... απτόητος. «Τα παράπονά σας στον Χατζηδάκη» λέει ουσιαστικά με τη συμπεριφορά του. Γιατί μπορεί σύλλογος να καταγγέλλει εργασιακή γαλέρα στη Jumbo όμως η Jumbo ανταπαντά ότι εφαρμόζει τη νομοθεσία που της δίνει το περιθώριο.

Ποιο περιθώριο;; Να μετακινεί εργαζομένους σε άλλο κατάστημα ανά την επικράτεια, π.χ. από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη... Να επιβάλει στην ουσία ωράρια – λάστιχα, να χορηγεί άδειες όπως τον βολεύει, να επιβάλλει πρόστιμα που μπορεί να φτάνουν και το 1/4 του συνολικού τους μισθού, να τους «φακελώνει» κατά βούληση... Και όλα αυτά με εσωτερικό κανονισμό... μάλαμα.

Τώρα, αν με ρωτήσετε πώς ταιριάζει με το προφίλ της... μαγείας των Χριστουγέννων και της αγάπης για τα παιδιά και το πνεύμα των ημερών, που προσπαθεί να περάσει μέσα από τις διαφημίσεις της η Jumbo, αυτό το σκληρό πρόσωπο του κ. Βακάκη προς τους εργαζόμενους που θυμίζει σύγχρονο Σκρουτζ του Ντίκενς, δεν έχω απάντηση. Εσείς;

Από το PEPP μάλλον χαρούμενοι εμφανίζονται οι τραπεζικοί μας άνθρωποι τόσο γιατί η γεωγραφική ευελιξία μπορεί να δώσει προτεραιότητα στα ομόλογα της χώρας μας όσο και γιατί αν ακολουθηθεί η μέθοδος Κύπρου θα αγοραστούν πολλές εκδόσεις μόλις αποκτηθεί η επενδυτική βαθμίδα.

Θα μου πείτε εύκολο είναι αυτό; Δύο πράγματα έχουμε να παλέψουμε: Τα κόκκινα δάνεια που τα παλεύουμε επιτυχώς και να πείσουμε πως τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του ελληνικού χρέους το κάνουν να θεωρείται αποπληρώσιμο που είναι και ο σωστός και χρήσιμος όρος για τον αγώνα που έχει εφεξής να δώσει η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τις τράπεζες.

Άλλωστε και η αντίδραση τόσο στην αγορά ομολόγων όσο και σε αυτήν των μετοχών καταγράφει πως μάλλον θετικά αντιλήφθηκαν οι επενδυτές τις εξελίξεις στα ελληνικά πράγματα. Ωστόσο... τώρα δεν έχει αστεία. Τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου για την επενδυτική βαθμίδα.

Από τη μία βλέπω έκρηξη φορολογικών εσόδων το Νοέμβριο και από την άλλη φέσια στο 10μηνο Ιανουαρίου Οκτωβρίου. Τα 'χω λίγο μπλέξει.

Σας έλεγα χθες για μια γνωμοδότηση του καθηγητή Αυγητίδη που παρήγγειλε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση Reggeborgh. Μαθαίνω λοιπόν ότι το κόστος έφτασε αισίως τα 28.520 συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ. Ειδικός δεν είμαι αλλά από τα λίγα που ξέρω τόσο δεν κοστίζει ούτε... παράσταση σε κακουργιοδικείο. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος ζητά γνωμοδοτήσεις με απευθείας ανάθεση.

Το έχει ξανακάνει όταν υπήρχε το σχέδιο Ζαββού για την αναμόρφωση της Κεφαλαιαγοράς με στόχο να ανατρέψει διατάξεις του νομοσχεδίου. Και ειλικρινά αν αναρωτιέμαι αν απασχόλησε τότε αρμοδίως το κυβερνών κόμμα το γεγονός ότι μέλος του που ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πληρώνει με κρατικό χρήμα γνωμοδοτήσεις για να κάνει κόντρα στην κυβέρνηση.

Επανέρχομαι όμως στην ανάθεση Αυγητίδη επισημαίνοντας ότι πιθανά η κα Πρόεδρος να προσέτρεξε λόγω της παρελθούσας εμπειρίας του ως νομικού συμβούλου αλλά και στη συνέχεια μέλους του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Παρεμπιπτόντως αν δεν το προσέξατε διαγράφηκε η Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου ή για όσους δεν την ξέρουν η πρώην Creta Farms από το ΧΑ. Κάτι μέτοχοι που έτρωγαν παραμύθι από τον Τάκη Δομαζάκη ότι θα κατατροπώσει τις τράπεζες, το Βιτζηλαίο και δεν ξέρω άλλους ποιους τον ψάχνουν ακόμα. Υποθέτω ότι καταλαβαίνετε το λόγο.

Kαι τώρα λέω να κηρύξουμε και εμείς επίσημα στην έναρξη των γιορτών μιας και από άλλη συνάδελφο στήλη είδαμε το θέμα, αναζητήσαμε το σχετικό video και η αλήθεια είναι πως μας άρεσε πολύ. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους και καλές γιορτές να έχουμε με το κατάλληλο εορταστικό κλίμα!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:37

Φωτιά σε δασική έκταση στο Δροσοχώρι Τρικάλων - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

19:24

Μυτιλήνη: Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια για την μεταφορά μεταναστών από την Κρήτη

19:01

Κασκάρι (Fed): Η αγορά κρατικών ομολόγων εξακολουθεί να λειτουργεί «όπως θα έπρεπε»

18:55

Ιός του Δυτικού Νείλου: Τριπλάσια τα κρούσματα φέτος στην Ελλάδα – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι

18:36

Μeteo: Ξεπέρασε τους 40 °C η θερμοκρασία - Πού καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία

18:23

ΗΠΑ: «Ανόητο να πιστεύει ο Καναδάς ότι μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ»

18:02

ΑΑΔΕ: 48ωρο λουκέτο και πρόστιμα σε γνωστό beach club της Πάρου - Παραβάσεις και σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πόρο

17:46

Ιράν: «Σημάδι απόγνωσης» οι νέες κυρώσεις που απειλεί να επιβάλει ο Τραμπ

17:32

Αμμόλοφοι: Ο καλοκαιρινός παράδεισος της Καβάλας

17:18

Εκτέλεση άνδρα στο Ιράν για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου

17:01

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στον Άγιο Νικόλαο Λακωνίας

16:55

FIFA: Ηχηρό μήνυμα απ’ τις σκανδιναβικές χώρες σε Ινφαντίνο: «Δεν σε εμπιστευόμαστε»

16:38

Ιράν: Ανακάλυψε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου την ώρα που «στερεύει» ενεργειακά

16:27

Μετά τις αποθήκες της Wildberries, η Ουκρανία βάζει στο στόχαστρό της τον ρωσικό κολοσσό Ozon

16:07

Η ρευστότητα στο Ευρωσύστημα μειώνεται - Γιατί οι τράπεζες δεν στρέφονται ακόμη στην ΕΚΤ

15:57

Patriot: Ξεκίνησε η μεταφορά από την Κάρπαθο στην Σούδα

15:31

Έβρος: Συλλήψεις 10 διακινητών μεταναστών μετά από 8 καταδιώξεις

15:23

Η κουλτούρα του φιλοδωρήματος σε όλο τον κόσμο - Το «μπέρδεμα» που προκλήθηκε στο Μουντιάλ

15:06

Στην Τεχεράνη αύριο ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν

14:46

Το Κίεβο, αλλά και η Μόσχα, αναπτύσσουν εναλλακτικές στο Starlink λέει ο Ζελένσκι

14:28

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στην Ελάτεια Φθιώτιδας

14:24

Πιερρακάκης: Τριπλή παρέμβαση τον Σεπτέμβριο σε εισόδημα, πρώτη κατοικία και επενδύσεις

14:21

Τσουκαλάς: Τα «ήρεμα νερά» τελείωσαν - Η αδράνεια και η υποχωρητικότητα δεν είναι επιλογή

14:15

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Δευτέρα - Οι περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία 4

13:55

Σέρρες: Επανήλθε η ηρεμία στη δομή μεταναστών μετά τα χθεσινά επεισόδια - Συλλήψεις και τραυματισμοί

13:44

Υπουργικό Συμβούλιο: Στο επίκεντρο Ταμείο Ανάκαμψης, ακρίβεια, σχολεία και χωροταξικά

13:28

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος με 40άρια - Πότε πέφτει η θερμοκρασία

13:12

Ζελένσκι: Οι εκλογές θα ήταν «ένα τσουνάμι» που θα διασπάσει την Ουκρανία

13:08

Λοβέρδος: Ανοιχτό υπό προϋποθέσεις το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στα καύσιμα – Τι είπε για 13η και 14η σύνταξη

13:01

Καρκίνος του μαστού: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να τον εντοπίσει έως και 6 χρόνια πριν τη διάγνωση