BACKSTORY

Η Jumbo, ο σύγχρονος Σκρουτζ - ΕΚ: 28 χιλιάρικα για μία γνωμοδότηση;

17-12-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Jumbo, ο σύγχρονος Σκρουτζ - ΕΚ: 28 χιλιάρικα για μία γνωμοδότηση;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Χαμός έχει γίνει με τις καταγγελίες του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων για εργασιακό μεσαίωνα στα Jumbo αλλά ο Βακάκης... απτόητος. «Τα παράπονά σας στον Χατζηδάκη» λέει ουσιαστικά με τη συμπεριφορά του. Γιατί μπορεί σύλλογος να καταγγέλλει εργασιακή γαλέρα στη Jumbo όμως η Jumbo ανταπαντά ότι εφαρμόζει τη νομοθεσία που της δίνει το περιθώριο.

Ποιο περιθώριο;; Να μετακινεί εργαζομένους σε άλλο κατάστημα ανά την επικράτεια, π.χ. από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη... Να επιβάλει στην ουσία ωράρια – λάστιχα, να χορηγεί άδειες όπως τον βολεύει, να επιβάλλει πρόστιμα που μπορεί να φτάνουν και το 1/4 του συνολικού τους μισθού, να τους «φακελώνει» κατά βούληση... Και όλα αυτά με εσωτερικό κανονισμό... μάλαμα.

Τώρα, αν με ρωτήσετε πώς ταιριάζει με το προφίλ της... μαγείας των Χριστουγέννων και της αγάπης για τα παιδιά και το πνεύμα των ημερών, που προσπαθεί να περάσει μέσα από τις διαφημίσεις της η Jumbo, αυτό το σκληρό πρόσωπο του κ. Βακάκη προς τους εργαζόμενους που θυμίζει σύγχρονο Σκρουτζ του Ντίκενς, δεν έχω απάντηση. Εσείς;

Από το PEPP μάλλον χαρούμενοι εμφανίζονται οι τραπεζικοί μας άνθρωποι τόσο γιατί η γεωγραφική ευελιξία μπορεί να δώσει προτεραιότητα στα ομόλογα της χώρας μας όσο και γιατί αν ακολουθηθεί η μέθοδος Κύπρου θα αγοραστούν πολλές εκδόσεις μόλις αποκτηθεί η επενδυτική βαθμίδα.

Θα μου πείτε εύκολο είναι αυτό; Δύο πράγματα έχουμε να παλέψουμε: Τα κόκκινα δάνεια που τα παλεύουμε επιτυχώς και να πείσουμε πως τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του ελληνικού χρέους το κάνουν να θεωρείται αποπληρώσιμο που είναι και ο σωστός και χρήσιμος όρος για τον αγώνα που έχει εφεξής να δώσει η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τις τράπεζες.

Άλλωστε και η αντίδραση τόσο στην αγορά ομολόγων όσο και σε αυτήν των μετοχών καταγράφει πως μάλλον θετικά αντιλήφθηκαν οι επενδυτές τις εξελίξεις στα ελληνικά πράγματα. Ωστόσο... τώρα δεν έχει αστεία. Τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου για την επενδυτική βαθμίδα.

Από τη μία βλέπω έκρηξη φορολογικών εσόδων το Νοέμβριο και από την άλλη φέσια στο 10μηνο Ιανουαρίου Οκτωβρίου. Τα 'χω λίγο μπλέξει.

Σας έλεγα χθες για μια γνωμοδότηση του καθηγητή Αυγητίδη που παρήγγειλε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση Reggeborgh. Μαθαίνω λοιπόν ότι το κόστος έφτασε αισίως τα 28.520 συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ. Ειδικός δεν είμαι αλλά από τα λίγα που ξέρω τόσο δεν κοστίζει ούτε... παράσταση σε κακουργιοδικείο. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος ζητά γνωμοδοτήσεις με απευθείας ανάθεση.

Το έχει ξανακάνει όταν υπήρχε το σχέδιο Ζαββού για την αναμόρφωση της Κεφαλαιαγοράς με στόχο να ανατρέψει διατάξεις του νομοσχεδίου. Και ειλικρινά αν αναρωτιέμαι αν απασχόλησε τότε αρμοδίως το κυβερνών κόμμα το γεγονός ότι μέλος του που ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πληρώνει με κρατικό χρήμα γνωμοδοτήσεις για να κάνει κόντρα στην κυβέρνηση.

Επανέρχομαι όμως στην ανάθεση Αυγητίδη επισημαίνοντας ότι πιθανά η κα Πρόεδρος να προσέτρεξε λόγω της παρελθούσας εμπειρίας του ως νομικού συμβούλου αλλά και στη συνέχεια μέλους του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Παρεμπιπτόντως αν δεν το προσέξατε διαγράφηκε η Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου ή για όσους δεν την ξέρουν η πρώην Creta Farms από το ΧΑ. Κάτι μέτοχοι που έτρωγαν παραμύθι από τον Τάκη Δομαζάκη ότι θα κατατροπώσει τις τράπεζες, το Βιτζηλαίο και δεν ξέρω άλλους ποιους τον ψάχνουν ακόμα. Υποθέτω ότι καταλαβαίνετε το λόγο.

Kαι τώρα λέω να κηρύξουμε και εμείς επίσημα στην έναρξη των γιορτών μιας και από άλλη συνάδελφο στήλη είδαμε το θέμα, αναζητήσαμε το σχετικό video και η αλήθεια είναι πως μας άρεσε πολύ. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους και καλές γιορτές να έχουμε με το κατάλληλο εορταστικό κλίμα!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:48

Επιδημία Έμπολα: 993 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 245 θάνατοι στη ΛΔ Κονγκό

23:36

Ισραήλ: Ο στρατός έλαβε εντολή να σταματήσει τις επιθέσεις στο Λίβανο

23:22

Σειρά επιθέσεων με αντιμουσουλμανικό κίνητρο στο Εδιμβούργο - Πέντε τραυματίες

22:57

Τραμπ: «Δεν θα υπάρξουν διόδια στο Ορμούζ, εκτός αν είναι υπέρ των ΗΠΑ»

22:50

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για τις παγκόσμιες πωλήσεις smartphones

22:39

Τουλάχιστον 9 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από τις σημερινές ισραηλινές επιθέσεις

22:19

Θεσσαλονίκη: Κλειστός το βράδυ ο Περιφερειακός λόγω εργασιών για το Flyover

22:00

Αμμουλιανή: Απόδραση στο μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής

21:42

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για επικείμενα μαζικά ρωσικά πλήγματα στη χώρα του

21:33

Bloomberg: Οι φόβοι του Τραμπ για την οικονομία υπονομεύουν το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα των ΗΠΑ

21:17

Στους 4.057 οι νεκροί στον Λίβανο από τις 2 Μαρτίου

20:54

Ρωσία: Μία νεκρή και τραυματίες από επίθεση οπλισμένου με μαχαίρι

20:39

Νέα εποχή στην ιχνηλασιμότητα των αιγοπροβάτων με ηλεκτρονικούς βώλους και ψηφιακή καταγραφή

20:16

Το οικονομικό αποτύπωμα του Μουντιάλ

20:08

Centcom: «Το Ιράν δεν ελέγχει το Ορμούζ, συνεχίζεται η ροή των πλοίων»

19:53

Κίνα: Περισσότερα ηλεκτρικά από συμβατικά αυτοκίνητα

19:32

Ο Ζελένσκι επέστρεψε στη Βαρσοβία το Τάγμα του Λευκού Αετού

19:02

Χεζμπολάχ και Ισραήλ αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της κατάπαυσης πυρός

18:42

Αγορές και οικονομία σε διαφορετικό μήκος κύματος μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν

18:28

Γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία: 35 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» από αύριο

18:10

Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο συνιδρυτής της Ubisoft, Κλοντ Γκιγιεμό

17:52

«Η φιλία μου μαζί σας δεν βοήθησε την δημοτικότητά μου», απαντά η Μελόνι στον Τραμπ

17:39

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Κάρυστο

17:22

Σκέρτσος: «Δικαστικός Χάρτης: η μεγάλη αθόρυβη μεταρρύθμιση»

17:04

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Κορινθία

16:45

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

16:27

Σκωτσέζικο ντουζ με τα Στενά του Ορμούζ - «Έκλεισαν» λέει η Τεχεράνη, διαψεύδει η Centcom

16:26

Πόσο κοστίζουν βασικά είδη διατροφής: Συγκλίναμε με την ΕΕ σε ακρίβεια τροφίμων, μεγάλες αποκλίσεις ανά αλυσίδα

16:09

Τραμπ: «Η Μελόνι θέλει να ξαναγίνουμε φίλοι για να ανέβει στα γκάλοπ»

15:54

Ο ΠΟΥ εκδίδει ολοκληρωμένες οδηγίες για τη νόσο από φιλοϊό