BACKSTORY

Backstory: H ΕΡΓΟΣΕ «ενώνει» Τέρνα, Μυτιληναίο - Είδες η ΔΕΗ; - Επενδυτικός όμιλος Intracom

02-11-2021 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
H ΕΡΓΟΣΕ «ενώνει» Τέρνα, Μυτιληναίο - Είδες η ΔΕΗ; - Επενδυτική Intracom
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία τα μέχρι στιγμής έργα που κατεβαίνουν μαζί ΤΕΡΝΑ και Μυτιληναίος. Της ΕΡΓΟΣΕ είναι... Το ένα το πήραν, τα δύο άλλα τα διεκδικούν, διάβασα στα ρεπορτάζ του Insider. Τα σιδηροδρομικά έργα φαίνεται γεφυρώνουν... Αν λέει αυτό κάτι; Όχι απαραίτητα, αλλά όπως και να το κάνουμε ένα επίπεδο συνεννόησης όποτε υφίσταται δεν κάνει ποτέ κακό... Όλους αφορά αυτό φυσικά, δεν αναφέρομαι στους δύο.

Και εγένετο φως. Σήμερα λοιπόν η επίσημη πρώτη για τη ΔΕΗ, καθώς ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την αύξηση κεφαλαίου της επιχείρησης.

Κέρδη προ φόρων κοντά στο 1 δισ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας προβλέπει το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας που εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μετά από αυτό μου ήρθε στη μνήμη κάτι παλιό και καλό: Είδες η ΔΕΗ; Γιατί πραγματικά αν σκεφθεί κανείς την εικόνα της επιχείρησης – όχι πολλά- 5 χρόνια πριν και σήμερα είναι η μέρα με τη νύχτα ή σωστότερα η νύχτα και η μέρα.

Και αν διαβάσει κάποιος το επενδυτικό πλάνο της επιχείρησης που μοιάζει πολύ φιλόδοξο, αλλά εφόσον υλοποιηθεί, η ΔΕΗ θα φύγει έτη φωτός μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Μιας και μιλάμε για Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναρωτιέμαι τελικά γιατί οι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι των αυξήσεων κεφαλαίου παίρνουν τα μεγάλα πακέτα και τη δουλειά την κάνει η Κεφαλαιαγορά, αφού γυρίζει πίσω με υποδείξεις όσα προχείρως ξεπέταξαν οι δήθεν μεγαλοσύμβουλοι των εκδόσεων.

Το λάθος της Επιτροπής συνίσταται στο γεγονός πως κάνει υποδείξεις αντί να αφήσει τους μεγαλοσυμβούλους να εκτεθούν για να τελειώσει αυτό το αστείο. Αυτά προς το παρόν και κρατώ τα καλύτερα με γαργαλιστικές λεπτομέρειες για το μέλλον, όχι το απώτερο, για το άμεσο μέλλον μιλάω.

Εντυπωσιάστηκα όσο να πεις με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το δελτίο της για την ισότητα. Μα είναι δυνατόν να εκδίδεται ανακοίνωση για την ποσόστωση των γυναικών που απασχολεί ένας οργανισμός; Τι είναι αυτό; Κατόρθωμα; Σαν ανακοίνωση της Ε.Γ.Ε. έμοιαζε. Ξέρετε την Ένωση Γυναικών Ελλάδας που είχε ιδρύσει η Μαργαρίτα Παπανδρέου και στην οποία η ίδια είχε διατελέσει για οχτώ χρόνια πρόεδρος.

Σπουδή και δικαιολογημένη για να σωθούν από το ηλεκτρονικό έγκλημα οι πελάτες των τραπεζών. Στον αγώνα και η Europol με κάθε πρόσφορο τρόπο. Και αργήσατε κύριοι...

Το χρηματιστήριο πάντως έδωσε ρέστα χθες σε κατασκευές τηλεπικοινωνίες τουρισμό.

Ωστόσο η ΔΕΗ θα αποτελέσει για τις επόμενες ημέρες μοιραία μοχλό πίεσης λένε κάποιοι. Εγώ δεν είμαι και τόσο σίγουρος διότι απλά η αύξηση είναι κλεισμένη υπόθεση και όποιος ήθελε να πουλήσει άλλα χαρτιά θα έπρεπε να το έχει κάνει ήδη καθώς τώρα δεν προλαβαίνει. Να δούμε ποιος έχει δίκαιο.

Εμένα πάντως αυτό που με ανησυχεί σε αυτό το κλίμα είναι η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων. Δείχνει ότι το χρήμα στην Ελλάδα ακριβαίνει, ενώ είναι ήδη πανάκριβο αν συγκριθεί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτά καλά μαντάτα για κάποιον που έχει ανάγκη να δανειστεί και το χρέος του είναι 207% του ΑΕΠ δεν τα λες.

Χθες ολοκληρώθηκε η πώληση της Intrasoft International αλλά η είδηση δεν είναι αυτή. Η είδηση βρίσκεται στο τέλος της σχετικής ανακοίνωσης που αναφέρει: «Η INTRACOM θα μετεξελιχθεί σταδιακά σε επενδυτική εταιρεία στοχεύοντας στην επίτευξη υψηλών αποδόσεων στις επενδύσεις της, προσφέροντας διαχρονικά μεγαλύτερη αξία στους μετόχους της». Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ο μετασχηματισμός ξεκίνησε, θα έχει συνέχεια και θα πρέπει να αναμένουμε και κινήσεις εξαγορών είτε μειοψηφικών είτε πλειοψηφικών πακέτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:39

Aktor Ανανεώσιμες: Απέκτησε δύο φορείς έργων αντλησιοταμίευσης στη Δυτική Μακεδονία

10:37

ΔΥΠΑ: Ως 20/9 οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις επτά ΠΕΠΑΣ σε Τουρισμό και Φιλοξενία

10:37

Berenberg: Η Γαλλία οδεύει προς σύγκρουση με τις αγορές - Το «σενάριο Μελόνι» για τη Λεπέν

10:32

Η Revolut έλαβε άδεια λειτουργίας εθνικής τράπεζας στις ΗΠΑ

10:21

Γκιουλέκας: Η Θεσσαλονίκη και γενικά η Βόρεια Ελλάδα είναι ένας σημαντικός διαμετακομιστικός κόμβος

10:20

Υπ. Άμυνας: Δωρεά της Reggeborgh για Κέντρο Τραύματος Ενόπλων Δυνάμεων σε Αθήνα και Λίβανο

10:13

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πάνω από 6.800 εγκεκριμένες αιτήσεις - Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

10:10

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσωρινός ανάδοχος στα 2 οδικά ΣΔΙΤ 700 εκατ. σε Θεσσαλονίκη - Β. Ελλάδα

09:59

ΔΕΘ: Το πρόγραμμα Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

09:57

Bloomberg: Αύξηση επιτοκίων κατά 25 μ.β. από την ΕΚΤ αναμένουν οι αναλυτές την ερχόμενη εβδομάδα

09:53

Νέα συνεργασία της Πειραιώς με τη Visa

09:53

Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ πιλοτική εφαρμογή προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του δέρματος

09:44

Deutsche Bank: Ισχυρότερες προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες - Υψηλότερες τιμές στόχοι

09:40

Κικίλιας: «Θα ολοκληρώσουμε τους στόχους μας, τις μεταρρυθμίσεις μας και τις υποδομές»

09:34

Bitcoin: Οι δύο μετοχές που μπορούν να απογειωθούν στο επόμενο bull run

09:21

90ή ΔΕΘ: 3.500 αστυνομικοί, drones και προληπτικοί έλεγχοι - Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν

09:12

Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως με τον πόλεμο στο Ιράν έσωσε τη Βρετανία από επίθεση με πυρηνικά όπλα

08:59

Η φον ντερ Λάιεν θα ανακοινώσει χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ στη Γροιλανδία

08:37

Βανς: Ο πόλεμος εναντίον του Ιράν δεν είναι πόλεμος

08:27

Καταπατημένα ακίνητα: «Γυρίζουν την πλάτη» στην εξαγορά παρά το «κούρεμα» 80%

08:25

Η πρώτη επενδυτική κίνηση του Ράσελ Γουέστμπρουκ μετά το NBA

08:18

Η ΕΕΕΠ αλλάζει τον χάρτη της αγοράς παιγνίων

08:17

Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Μπάρμπα Στάθης - Τι περιλαμβάνουν

08:07

Ο «βατήρας» της ΔΕΘ για τον Μητσοτάκη - H ποδοσφαιροκουβέντα του Καραμανλή - Oι συλλογικοί πονοκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ

08:02

Αστικές αναπλάσεις: Τα νέα έργα μετά το Ταμείο Ανάκαμψης - Πού κατευθύνονται τα πρώτα 20 εκατ. ευρώ

07:50

Ακίνητα: Ultra Luxury Tourism προορισμός η Ελλάδα - Βίλες που κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ την ημέρα

07:40

Γεωργαντζής: Η σημαντική συμβολή της Uni Systems και της Apple, τα σχέδια για ACS και Fourlis

07:26

Trade Estates: Πότε «ανοίγει» το Retail Park Ελληνικού - Πώς προχωρά το επενδυτικό πρόγραμμα

07:21

Σήμερα οι υπογραφές για την ένταξη Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας στον Κάθετο Διάδρομο - Τα επόμενα βήματα

07:15

Telekom: Η νέα εποχή του ΟΤΕ - Οι αλλαγές σε υπηρεσίες και θυγατρικές