BACKSTORY

Το CVC πάει... σούπερ μάρκετ; - Πλαίσιο: Πολλά μετρητά σήμερα... στο μέλλον;

18-10-2021 | 07:33
Μοιράσου το

Δυστυχώς δε φαίνεται να έχει λυθεί ακόμη το θέμα αν οι κρατικές εγγυήσεις για τον Ηρακλή θα εισέλθουν στο χρέος ή όχι... Λέτε γι' αυτό να επισκέφτηκε ο κ. Δημήτρης Τσάκωνας, γενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, τον πρωθυπουργό;

Nα ξέρετε πως οι θεσμοί ανησυχούν για το χρέος. Θεωρούν πως το πολύ δώσε δώσε δεν θα βγει σε καλό. Είναι ναι μεν οι παροχές άπαξ και όχι συνεχόμενες όμως ας σημειωθεί πως έρχονται και επανέρχονται με διάφορους τρόπους και μεθόδους και με συνεχείς αφορμές.

Σήμερα μαθαίνουμε πως η Alpha Bank θα ανακοινώσει τον μετασχηματισμό της. Ας σημειωθεί πως η μια μετά την άλλη οι τράπεζες προχωρούν σε αυτές τις ανακοινώσεις τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό. Θα πρέπει ωστόσο να καταγραφεί και η υλοποίηση των εγχειρημάτων από την πλευρά των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας έλαβαν το παρακάτω μήνυμα την εβδομάδα που πέρασε, με ό, τι κι αν σημαίνει αυτό για τους ασφαλιστές και τους ασφαλιστικούς πράκτορες της ασφαλιστικής θυγατρικής εταιρείας: «Πλέον έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε τα πακέτα ασφάλισης Auto Protect Κλασικό και Auto Protect Έξτρα της Εθνικής Ασφαλιστικής, για να ασφαλίσετε το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα σας online, εύκολα και γρήγορα, μέσω της εφαρμογής NBG Internet & Mobile Banking». 

Γιατί να ξέρετε, αυτό θα επεκταθεί και στις λοιπές ασφαλίσεις. Και όλα αυτά πριν την πώληση στο CVC. Το μετά θα το αναλύσουμε σε ένα άλλο κεφάλαιο.

Μιας και ο λόγος για CVC, η διάθεσή του να εισέλθει και στον κλάδο των super market έχει αρχίσει να προκαλεί ανατριχίλα. Γιατί όπως και να το κάνουμε μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια μια βίαιη αναδιάρθρωση είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Και έχω την αίσθηση ότι κάποιοι δεν το θέλουν γιατί δεν είναι έτοιμοι.

Κατά τα λοιπά το Πλαίσιο προχωρά σε επιστροφή έχοντας μετρητά στο ταμείο του και διανύοντας μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας του. Όμως το μέλλον δεν είναι ρόδινο γιατί οι εποχές που γινόταν πάρτι πωλήσεων υπολογιστών λόγω Covid παρήλθαν, η ζήτηση μειώνεται, ενώ ο ανταγωνισμός στις λευκές συσκευές έχει πάει στα ύψη. Εγώ τα επισημαίνω για να ξέρουμε τι προβλέπεται και στο μέλλον γιατί θυμάμαι παλιότερα άλλους που είχαν ταμείο και ξαφνικά βρέθηκαν στο κόκκινο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα συμβεί και στο Πλαίσιο.

Κλείνουμε για σήμερα με ένα κουίζ. Που μπορεί να φτάσει η διαπραγμάτευση για αποζημίωση αποχώρησης με έναν CEO ο οποίος έχει κάνει μια σύμβαση για τον εαυτό του (με τις ευλογίες και του ΔΣ βεβαίως) η οποία προβλέπει πως αν με οποιοδήποτε τρόπο χάσει τη θέση του CEO επανέρχεται στη θέση του Γενικού Διευθυντή; Δεν σας φαίνονται λογικά όλα αυτά, έ; Κι όμως αποτελούν μια πραγματικότητα για την οποία θα αναφερθούμε αναλυτικά προσεχώς... 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.