BACKSTORY

Κύπρος γίναμε! Κακίες... - Πουλά Reds ο Σάκης; - Ο διοικητής και ο υποδιοικητής

13-10-2021 | 07:28
Μοιράσου το

Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να αγγίξουν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Όμως και αν αυτό συμβεί με πολύ μεγάλη δυσκολία θα αφομοιωθούν οι πόροι στην πραγματική οικονομία.

Η συνέντευξη του Υποδιοικητή της ΤτΕ κ. Θεόδωρου Πελαγίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα η αλήθεια είναι πως με προβλημάτισε κάπως...

Σύμφωνα με τον κ. Πελαγίδη, λοιπόν, -σοβαρό επιστήμονα και με σημαντικές περγαμηνές-, «έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πληθωρισμό κόστους, όχι ζήτησης, ο οποίος είναι εισαγόμενος, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να βρεθούν πόροι για να τονωθεί η εσωτερική ζήτηση και να μην καμφθεί το ΑΕΠ, αυτό που περιμένουμε να αυξηθεί πολύ για να αποζημιωθούμε για την περσινή χρονιά»...

Βλέπετε κάποια διαφωνία με τα πρόσφατα λεγόμενα και συνεντεύξεις του Διοικητή κ. Στουρνάρα για μια ανάπτυξη που θα κάμει μπαμ; Δεν μπορώ να καταθέσω τίποτα με βεβαιότητα. Αυτό που ξέρω είναι πάντως πως ο κ. Πελαγίδης δεν ομιλεί συχνά. Για να το πράξει, με αντικείμενο την ανάκαμψη, κάποιο λόγο θα έχει. Και ακόμη επειδή πρόκειται για άνθρωπο σοβαρό, για να διαφοροποιηθεί κάποιον επίσης λόγο θα έχει.

Τελικά αυτό το προσωποποιημένο μίσος για τις τράπεζες χρειάζεται διευρυμένης ανάλυσης. Ίσως και ψυχανάλυσης. Οι τράπεζες και το κακό το ριζικό μας. Από το Περιστέρι και την επίθεση σε τράπεζα με βαριοπούλες στη Λεωφόρο Αθηνών και στην επίθεση σε άλλη τράπεζα όπου κουκουλοφόροι έσπαζαν τζάμια. Το εκτεταμένο αυτό μίσος έχει ήδη στοιχίσει ζωές. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή κάποιοι θα σταματήσουν να το εκτρέφουν.

Δεν ξέρω αν είδατε κάτι πακετάκια που έφυγαν χθες στη Reds. Δεν θα μου προκαλούσαν εντύπωση αν δεν μου έλεγαν ότι πωλητής είναι ο Σάκης. Ποιος Σάκης; Ένας είναι ο Σάκης, ο Καλλιτσάντσης που καιρό έχουμε να τον ακούσουμε από τότε που έφυγε από τον Ελλάκτωρα.

Κατά τα λοιπά εγώ δεν θέλω να πιστέψω αυτούς τους κακεντρεχείς που λένε ότι έχουμε αρχίσει και γινόμαστε Κύπρος σε ό, τι αφορά στη διακίνηση κεφαλαίων. Γιατί δεν σας αρέσει η Κύπρος ρε παιδιά; Μια χαρά την κάνει τη δουλειά τόσα χρόνια και επιτέλους εξήγαγε τεχνογνωσία στην Ελλάδα μέσω στελεχών μικρών ή και μεγαλύτερων που χρόνια βρίσκονται στην Ελλάδα και στον ευρύτερο κλάδο συμβουλευτικών, ελεγκτικών υπηρεσιών.

Παρεμπιπτόντως δεν κατάλαβα την επεξήγηση στο χθεσινό δελτίο τύπου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το πρόστιμο στη «Δημητρίου». Υπήρχε μια αναφορά τύπου «συνυπολογίζοντας» ανάλογα στοιχεία από τις οικονομικές καταστάσεις του 2019. Συνυπολογίζοντας λοιπόν η Κεφαλαιαγορά επέβαλε πρόστιμο για τις οικονομικές καταστάσεις του 2018 που δεν ήταν συμβατές με τα ΔΛΠ με δύο χρόνια καθυστέρηση. Τι θα πει ανάλογα στοιχεία του 2019; Ήταν ή δεν ήταν προβληματικές οι καταστάσεις του 2019; Εγώ δεν το ξεκαθάρισα.

Θα μου πείτε βέβαια ότι ψάχνω ψύλλους στα άχυρα όταν η Επιτροπή χρειάζεται δύο χρόνια να ελέγξει μια οικονομική κατάσταση και να επιβάλλει τα αντίστοιχα πρόστιμα. Φανταστείτε πόσο χρόνο θέλει για σοβαρές και δύσκολες υποθέσεις... Βέβαια για μην αυτοεξευτελίζονται όταν επιβάλλουν ποινές για παραβάσεις προ δεκαετίας κάνουν το κόλπο να μην αναφέρουν ημερομηνία διάπραξης της παράβασης. Όμως ο θυμόσοφος λαός λέγει πως «όποιος κρύβει την αρρώστια του φεύγει μαζί της». 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.