BACKSTORY

Backstory: Περί εξαγγελιών: Μα, τον Μάιο δεν ψηφίστηκε η μείωση φόρου στο 22%;

14-09-2021 | 07:42
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Τα τραπεζικά δρώμενα έχουν γίνει μάλλον ενδιαφέροντα για τους μετόχους τους. Ο λόγος δεν έχει σχέση με το αν οι τράπεζες θα πραγματοποιήσουν ή όχι κερδοφορία, αλλά με το τι τελικώς θα πουλήσουν. Κάποιοι εξ' αυτών μαθαίνω πως ενδιαφέρονται για τα υπό πώληση. Νόμιμο και ηθικό;

Πολύ ωραίες οι ανακοινώσεις της Cenergy για νέα έργα όπως η χθεσινή που αναφέρει ότι «Η Subsea 7 αναθέτει το υποθαλάσσιο έργο KEG της Aker BP στη Σωληνουργεία Κορίνθου για σωλήνες HFW μεγάλου μήκους». Όμως αν δεν κάνω λάθος η Cenergy είναι εισηγμένη εταιρία και δεν είναι σωστό (sic) να μην ανακοινώνει το τίμημα και να δημιουργούνται μόνο εντυπώσεις. Η εταιρία αδικεί λίγο τον εαυτό της.

Και ήλθε η ώρα να αδικήσω εγώ τον εαυτό μου που αδυνατώ να καταλάβω την ανακοίνωση της Τζιρακιάν για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Αναφέρει σε όλες τις αποφάσεις με τρόπο καρμπόν «Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, με ψήφους 1.468.438 υπέρ και 0 κατά, απεχουσών ψήφων 180.414 και απόντος του λοιπού παριστάμενου μετοχικού κεφαλαίου εκ ψήφων 1.399.148». Κάνω λοιπόν λογαριασμό και βλέπω ότι ψηφίζουν υπέρ 1.468.438 και μετά έχουμε αποχή 180.141 ψήφων αλλά και αποχή του παριστάμενου μετοχικού κεφαλαίου 1.399.148.

Και ρωτώ. Υπάρχει πλειοψηφία όταν οι θετικές ψήφοι είναι λιγότερες από τους υπόλοιπους παριστάμενους; Το πάω πιο πέρα. Αν μια εταιρία έχει 1.000 μετοχές και κατατεθούν στη Γενική Συνέλευση 800, αλλά ψηφίσουν 200 και οι υπόλοιποι 600 είναι απέχοντες παριστάμενοι υπάρχει απόφαση κατά πλειοψηφία; Αν υπάρχει πραγματικά ομολογώ ότι μετά από τόσα χρόνια στο ελληνικό Χρηματιστήριο συνεχίζω να μαθαίνω καινούργια πράγματα για το πως ορίζεται η πλειοψηφία.

Παρεμπιπτόντως, έγινε ένας μικρός χαμός σε εταιρίες αλλά και ελεγκτικές με την ανακοίνωση Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ότι μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών στο 22% από 24% και μάλιστα σε μόνιμη βάση. Και έγινε μπέρδεμα διότι η σχετική διάταξη έχει γίνει νόμος από τον περασμένο Μάιο. Κοινώς ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε - εξήγγειλε κάτι που έχει ψηφιστεί εδώ και μήνες. Και η αντιπολίτευση φυσικά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Γι' αυτό και δύσκολα θα γίνει κυβέρνηση.

Για να μην πούμε πόσο πολύ άργησε να καταλάβει η αντιπολίτευση τα θέματα των γονικών παροχών αν ποτέ τα κατάλαβε. Εμείς που τα καταλάβαμε να σας πούμε πως έτσι μοιράζονται τα περιουσιακά στοιχεία ανάμεσα στην οικογένεια, χωρίς φόρους, είτε αυτά είναι ακίνητα, είτε κινητά, είτε μετρητά, είτε μετοχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο όπου βρέθηκαν τα κρούσματα

23:55

Η Πενσυλβανία μηνύει την Character AI για chatbot που παριστάνει γιατρό

23:49

Γαλλικό ΥΠΕΞ: Η δήλωση Μακρόν για στήριξη προς την Ελλάδα δεν αφορούσε την Τουρκία

23:40

AMD: Έσοδα 10,25 δισ. δολάρια το α' τρίμηνο με άνοδο 38%

23:33

Ρούμπιο: Η επιχείρηση «Επική Οργή» έχει τελειώσει - Οι ΗΠΑ περνούν στην άμυνα

23:25

Πιθανή συνάντηση Λούλα - Τραμπ τη Πέμπτη: Οργανωμένο έγκλημα και σπάνιες γαίες στο επίκεντρο

23:22

Οριακά κέρδη για τον χρυσό

23:17

Wall Street: Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq καθώς η εκεχειρία φαίνεται να «κρατά»

22:55

Απώλειες 4% για το πετρέλαιο

22:48

Παπαστεργίου: Έργα 400 εκατ. ευρώ για τις τεχνολογικές ανάγκες των δήμων

22:36

Το Ιράν θεσπίζει μηχανισμό για τη ρύθμιση των διελεύσεων πλοίων στα Στενά του Ορμούζ

22:27

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ με επίκεντρο τις περιφερειακές εξελίξεις

22:22

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ καλεί το Ιράν να εγκαταλείψει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων

22:11

Ισραήλ: Η πολεμική αεροπορία «θα απαντήσει» σε οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν

22:01

Πιερρακάκης: «Ψηφιακό ευρώ, τραπεζική ενοποίηση και τεχνητή νοημοσύνη οι προτεραιότητες των επόμενων μηνών»

21:52

Πτώση ρεκόρ στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου τον Απρίλιο λόγω Μέσης Ανατολής

21:40

Τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ - Ρούμπιο για διεθνή ζητήματα και διμερείς σχέσεις

21:34

Ποιον προτείνει ο Μακρόν για την προεδρία της Τράπεζας της Γαλλίας

21:20

ΕΕ: Στο τραπέζι η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου λόγω της ενεργειακής αστάθειας

21:07

Σε ψυχιατρική κλινική οδηγείται ο δράστης της επίθεσης στη Λειψία

21:00

Euronext: Εγκρίθηκε η απόκτηση μεριδίου 20% στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας

20:48

Η ΕΕ καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν την εμπορική συμφωνία για τους δασμούς

20:39

Στα 16,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος της Παπουτσάνης το α' τρίμηνο

20:26

Wall Street: Η SEC προτείνει κατάργηση των τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων

20:12

Ουκρανία: Τουλάχιστον 22 οι νεκροί από τις ρωσικές επιθέσεις σε Ζαπορίζια και

20:04

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας ξεκινά συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης

19:56

Βουλγαρία: Η πρόεδρος Γιότοβα θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο PB του Ράντεφ

19:47

Κορκίδης: Τα τρία σύνθετα σενάρια του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

19:45

Τραμπ: «Το Ιράν πρέπει να φερθεί έξυπνα και να υψώσει λευκή σημαία»

19:30

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με φόντο το Ιράν