BACKSTORY

Frontier σε Do Value και αγορές Lamda από Αθανασίου

20-07-2021 | 07:37
Μοιράσου το

To Frontier έχει πια τον προτιμητέο του. Από χθες το βράδυ που το δ.σ. αποφάσισε. Και μολονότι δεν μας λένε ποιος είναι αυτός, εμείς ξέρουμε. Και ξέρουμε πως είναι η Do Value με σημαντικό, αρκετά σημαντικό βαθμό βεβαιότητας. Ο κύβος λοιπόν ερρίφθη και για το μεγάλο πακέτο κόκκινων στεγαστικών δανείων ύψους 6,1 δισ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας .

Η πορεία και η διαδρομή του καθενός κρίνεται συνήθως εκ του αποτελέσματος... Συνήθως! Όχι πάντα... Και όταν δεν υπάρχει πια χώρος για σένα υπάρχουν πάντα άλλοι χώροι για να σε δεχθούν. Tα σύρματα που έγιναν ασύρματα στις τράπεζες και τώρα και στην υγεία!!!!!

Λοιπόν τα μάθατε τα νέα; Οι τράπεζες θα στρεσαριστούν με στοιχεία 2021 για θέματα περιβάλλοντος. Πότε; Μα το 2022.  Δεν ξέρω πόσο καλά θα πάει αυτό και τι συνέπειες θα έχει. Ωστόσο το Χρηματιστήριο σπεύδει και ανακοινώνει σχετικό δείκτη: Athex ESG Index. Πιθανώς πάντως να έχει ψωμί το πράγμα…

Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με την επανεξέταση της οδηγίας για την προσβασιμότητα του παγκόσμιου ιστού. Από τις 23 Ιουνίου 2021, στην ΕΕ όλοι οι ιστότοποι του δημόσιου τομέα και οι εφαρμογές του για φορητές συσκευές έχουν τη νομική υποχρέωση να είναι προσβάσιμοι στα άτομα με αναπηρία. Τώρα, το τελευταίο βήμα είναι να επανεξεταστεί η εφαρμογή της οδηγίας στην πράξη. Θέλω να σας πω πως στο συγκεκριμένο θέμα είμαστε μπροστά έως πολύ μπροστά.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, από τη Γενική Συνέλευση της Lamda, ο Αθανασίου μας είχε πει ότι πιστεύει ότι η μετοχή είναι υποτιμημένη. Πάμε λοιπόν στην είδηση… Χτες ο Αθανασίου προχώρησε εκ νέου σε αγορά μετοχών της Lamda αξίας 100.000€. Σε συνέχεια και των προηγούμενων μεγάλων πακέτων που είχε αγοράσει, η νέα του αγορά δείχνει ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη και πίστη του στο Ελληνικό και στην Lamda. Να θυμίσουμε ότι αυτή έρχεται μετά την ραγδαία (7%) άνοδο της μετοχής την περασμένη Παρασκευή. 

Ο ίδιος την περασμένη Πέμπτη μοιράστηκε με το επενδυτικό κοινό σε λεπτομερές επίπεδο τα σχέδια του για το μέλλον της εταιρίας η οποία τρέχει με 1000 για το εμβληματικό έργο του Ελληνικού και από Σεπτέμβριο μαθαίνω ότι έρχονται νέες εκπλήξεις. Θυμίζω πάντως ότι στην τελευταία παρουσίαση περιέγραψε ένα εντυπωσιακό μέλλον αλλά και παρόν λόγω των πωλήσεων και προπωλήσεων κατοικιών που έχουν ήδη γίνει και είναι αξίας 700 εκατ. ευρώ με προοπτική να φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους. Τι σημαίνει αυτό; Κυρίως απρόσμενες θετικές ταμειακές ροές από την αρχή και μικρότερες ανάγκες τραπεζικής χρηματοδότησης για την υλοποίηση του project.

Γύρω από την υπόθεση της Ελλάκτωρ και των Ολλανδών, είναι γνωστό από την πρώτη σχεδόν στιγμή της υπόθεσης ότι… ενεπλάκησαν λιγότερο ή περισσότερο τα ονόματα δύο υπουργών με αντίθετα… πονταρίσματα. Έχουν γράφει πολλά, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε περαιτέρω… Αφήστε που πλέον είναι και παλιά ιστορία. Όμως μαθαίνω ότι εμμέσως στην υπόθεση γίνεται σε κάποιους κύκλους αναφορά και σε έναν άλλο ισχυρό υπουργό. Ίσως βέβαια να χρεώνεται το… κουτσομπολιό ως… προϊστάμενος και να μην έχει ο ίδιος καμία σχέση προσωπικά. Αλλά από την άλλη, άντε μερικές φορές να αποδείξεις ότι δεν παρεμβαίνεις…

Αναμένω επίσης την Επιτροπή Αποδοχών της Jumbo να κάνει τις εισηγήσεις της για να διαπιστώσω κι εγώ πως θα εξηγείται στο μέλλον το γεγονός ότι ο Πρόεδρος και βασικός μέτοχος κ. Βακάκης παίρνει μεγαλύτερες αμοιβές από την Διευθύνουσα Σύμβουλο. Την τεκμηρίωση θέλω επειγόντως. Όπως επειγόντως επιθυμώ να μου λυθεί η απορία πόσες ορθές επαναλήψεις πρέπει να κάνει η ΛΑΝΑΚΑΜ για να κατανοήσουμε στο τι αποφάσισε εν τέλει η Γενική Συνέλευση της 12ης Ιουλίου. Υπάρχει όριο στις ορθές επαναλήψεις ή το έχουν απεριόριστο  οι εταιρίες;

Τo Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι καταναλώνει πλέον 100% πράσινη ενέργεια μέσω της ΔΕΗ. Πολύ ωραίο μου ακούγεται. Παρακαλώ όμως κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται όλοι οι Έλληνες να φτάσουμε να καταναλώνουμε πράσινη ενέργεια και τι σημαίνει αυτό από πλευράς οικονομικών όρων κάτι τέτοιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.