BACKSTORY

Η στάση του Νίκα, η ΕΥΑΘ και η Δυναστεία αλα ελληνικά

28-04-2021 | 07:38
Μοιράσου το

Εγκυκλοπαιδική είναι η γνώση που θέλουμε να αποκτήσουμε... Έτσι για να ξέρουμε βρε αδελφέ! Τι έγινε στην ΕΥΑΘ και απογειώθηκαν οι αμοιβές διοίκησης το 2020; Από 518 χιλιάδες πήγαν στις 995 χιλιάδες ευρώ. Ρε μπας και έκαναν μεταγραφή τον Bill Gates; Α, και να μην το ξεχάσουμε αυτό που έριξε κάτω από το χαλί ο ορκωτός. Ποιο; Ότι υπάρχει απαίτηση 12.000 από μέλη ΔΣ και Διευθυντικά Στελέχη. Τι απαίτηση είναι αυτή ρε παιδιά για κάποιους που διπλασίασαν  τους μισθούς τους;

Δεν ξέρουμε αν  έγινε αντιληπτό αλλά το Helikon μείωσε θέση στη Eurobank και πήρε θέση στην Πειραιώς. Αυτό σε απλά ελληνικά λέγεται τράμπα. Και η τράμπα δεν σημαίνει και ροή νέων κεφαλαίων στην Ελλάδα από το συγκεκριμένο fund που γενικά είναι πολύ δραστήριο στην Ελλάδα και όλοι αναζητούν τα πώς και τα γιατί του «έρωτος». 

 

Σε εκείνο το ΝΙΚΑ πραγματικά έχουμε την απορία τι «υφαίνει» ο ορκωτός.  Ξαφνικά το 2020 διαπίστωσαν ότι υπάρχουν «ανεπίδεκτης είσπραξης ενδοεταιρικές απαιτήσεις» ύψους 1,14 εκατ. ευρώ. Τι ακριβώς θέλουν  να πουν οι ποιητές;  Αυτές ξαφνικά προέκυψαν; Πέραν αυτού το 2020 η εταιρεία εξέδωσε ομολογιακό 10 εκατ. ευρώ με εγγυητή την Chipita, ενώ  αποπλήρωσε δάνειο 13 εκατ. ευρώ στην Chipita που τα 5 εκατ. ευρώ τα είχαν πάρει εντός χρήσης. Επίσης  έγινε αύξηση κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ που  καλύφθηκε κατά 9,33 εκατ. ευρώ από τη Chipita. 

Κάνοντας το λογαριασμό έχουμε και λέμε. Παίρνει 10 εκατ.  από τις τράπεζες και 5 εκατ. από την Chipita τα οποία (αυτά τα 5 εκατ.) τα γυρίζει εντός της χρήσης πίσω. Πληρώνει 8 εκατ. στην Chipita και μένουν 2 εκατ. ευρώ από τα λεφτά που πήρε και αφορούσαν το ομολογιακό των 10 εκατ. ευρώ. Και η Chipita βάζει 1,3 εκατ. ευρώ ακόμα και έτσι με δανεικά λεφτά των τραπεζών μειώνεται η δανειακή έκθεση της Chipita και  μετατρέπεται σε  μετοχές αλλά με το δάνειο να το έχει φορτωθεί η ΝΙΚΑΣ με εγγυητή την Chipita. Ούτε ο Χουντίνι τέτοια μαγικά.

Αυτή η συνάντηση μεταξύ Πρωθυπουργού και Κεντρικού Τραπεζίτη μπορεί να διατηρείται σε χαμηλό επίπεδο όμως όλοι γνωρίζουν πως είχε περιεχόμενο. Και όχι μόνον περιεχόμενο αλλά και παζάρι. Τι παζαρεύτηκε μένει να το μάθουμε. Το ένα τάσι της ζυγαριάς έφερε τη Bad Bank και το άλλο ποιοι θα μπορούσαν να τη δημιουργήσουν. Δύσκολο μοιάζει το ζύγι.

Είδα χθες τη δήλωση των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου με αφορμή - αφού δεν αντιλήφθηκα χθες άλλο δημοσίευμα- το θέμα του Insider για τις επιστολές του Κων/νου Αγγελόπουλου που έδειχναν ότι οι σχέσεις με τον «συμπαραστάτη» που του ορίστηκε, κ. Σκινδήλια,  κάθε άλλο παρά καλές ήταν. 

Είναι αλήθεια, βεβαίως, ότι γενικώς η υπόθεση αυτή, όπως και η προ αρκετών ετών διένεξη των δύο αδερφών Κωνσταντίνου και Θεόδωρου Αγγελόπουλου έχουν προκαλέσει ευρύτερο ενδιαφέρον καθώς αφορούν μία πολύ σημαντική ελληνική επιχειρηματική οικογένεια με πλήθος αναφορών και δράσεων στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Οι παλαιότεροι ίσως να θυμούνται (και ασυναίσθητα να κάνουν συνειρμούς) την τηλεοπτική "Δυναστεία" και την τεράστια τηλεθέασή της.

Σας είπα βέβαια ότι θεώρησα ότι η δήλωση εκδόθηκε επ' αφορμή του δημοσιεύματος, αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, όταν τη διάβασα άρχισα να έχω αμφιβολίες. Γιατί το μόνο που θα μπορούσε να συσχετιστεί με το δημοσίευμα ήταν η αναφορά στον «έμπιστο» κ. Σκινδήλια. Τώρα, να με συμπαθάτε αλλά επειδή ζήτησα και μου τις έδειξαν, το ύφος των επιστολών δεν δικαιώνει και πολύ τον χαρακτηρισμό... όσο δε αφορά στην τριτανακοπή, στο δημοσίευμα είχα διαβάσει περί αίτησης αναίρεσης. Δεν ξέρω, νομικός δεν είμαι, αν είναι το ίδιο... πάω πάσο. Τέλος πάντων, εύχομαι σε όλους τα καλύτερα. 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.