Δισεκατομμυριούχος βίντεο παιχνιδιών αγοράζει άλλη μια έπαυλη στο Λονδίνο για 24 εκατομμύρια στερλίνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δισεκατομμυριούχος βίντεο παιχνιδιών αγοράζει άλλη μια έπαυλη στο Λονδίνο για 24 εκατομμύρια στερλίνες
Δισεκατομμυριούχος τυχερών παιχνιδιών αγοράζει άλλη μια έπαυλη στο Λονδίνο για 24 εκατομμύρια στερλίνες.

Ο Igor Bukhman, συνιδρυτής της εταιρείας παιχνιδιών Playrix, αγόρασε μια έπαυλη στο Λονδίνο, η οποία βρίσκεται δίπλα σε ένα από τα πολυτελή σπίτια του.
Το περασμένο καλοκαίρι ο δισεκατομμυριούχος Igor Bukhman ξόδεψε περίπου 24 εκατομμύρια στερλίνες (30,6 εκατομμύρια δολάρια) για να αγοράσει ένα σπίτι στο Κένσινγκτον, νωρίτερα είχε αγόρασε την έπαυλη που βρίσκεται δίπλα σε αυτό, αφού πρώτα είχε πληρώσει πάνω από 45 εκατομμύρια στερλίνες.

Ο Bukhman, ο οποίος μεγάλωσε σε μια πόλη σχεδόν 300 μίλια βόρεια της Μόσχας, η περιουσία του αγγίζει τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Η Playrix -την οποία ο Bukhman ίδρυσε μαζί με τον αδελφό του Dmitry στις αρχές της δεκαετίας του 2000- είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες προγραμματισμού παιχνιδιών για κινητά στον κόσμο, ο αριθμός των χρήστων της εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εκπρόσωπος του Bukhman αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Η αγορά πολυτελών ακινήτων στο Λονδίνο ελάχιστα επηρεάστηκε από την αύξηση των επιτοκίων. Το 2023, εκτιμάται ότι επενδυτές του εξωτερικού ξόδεψαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια στερλίνες για τα ακίνητά τους στη βρετανική πρωτεύουσα, με το Κένσινγκτον να έχει εξασφαλίσει το 11% όλων των συμβολαίων, αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων στερλίνων εκτιμούν αναλυτές.

Η Solina Chau επιχειρηματίας από το Χονγκ Κονγκ, αγόρασε τον περασμένο Αύγουστο ένα πολυτελές διαμέρισμα δίπλα στο Green Park έναντι 20,5 εκατομμυρίων στερλινών - ήταν μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην αγορά ακινήτων στην πρωτεύουσα το 2023. Το περασμένο καλοκαίρι ο έμπορος της Citadel Adam Frame και ο Xu Xiaoping, ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές της Κίνας, αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο έναντι 40 εκατομμυρίων στερλινών ο καθένας.

Σύμφωνα με έκθεση της Beauchamp Estates, οι σημερινοί δισεκατομμυριούχοι - πολλοί εκ των οποίων εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό και τεχνολογικό τομέα - επενδύουν συνήθως περίπου το ένα τρίτο της συνολικής τους περιουσίας σε ακίνητα. Επιπλέον, ο αριθμός των πολύ πλούσιων ατόμων αναμένεται να αυξηθεί κατά 28% έως το 2026, δήλωσε ο μεσίτης.

Οι αδελφοί Bukhman αύξησαν γρήγορα τις επενδύσεις τους εκτός της Playrix, η οποία απασχολεί χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο. Η προσωπική επενδυτική εταιρεία των δύο αδελφών, η Rix Capital, μετακόμισε πρόσφατα στο κεντρικό Λονδίνο.

Η Playrix μετέφερε την έδρα της στην Ιρλανδία πριν από περίπου μια δεκαετία και έκλεισε τις δραστηριότητές της στην Ρωσία και τη Λευκορωσία το 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Playrix είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών για κινητά στον κόσμο βάσει εσόδων το 2022, σύμφωνα με την εταιρεία μάρκετινγκ Udonis.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μισθό έως 1.000 ευρώ λαμβάνει το 54% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα - 8,5% αυξήθηκαν οι μέσες αποδοχές το 2023

ΙΟΒΕ: 70 εκατ. οι απώλειες φορολογικών εσόδων από το παράνομο εμπόριο αλκοολούχων ποτών

Novo Nordisk: Deal 11 δισ. για αύξηση της παραγωγή φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider