Ακίνητα: Πουλήθηκε αντί 5,6 εκατ. ευρώ σε Έλληνες ένα από τα καλύτερα ρετιρέ του Κολωνακίου

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακίνητα: Πουλήθηκε αντί 5,6 εκατ. ευρώ σε Έλληνες ένα από τα καλύτερα ρετιρέ του Κολωνακίου
Στην καρδιά της Αθήνας, το εμβληματικό ρετιρέ του One Athens, το οποίο διαχειρίζεται αποκλειστικά η Engel & Völkers Ελλάδος, πωλήθηκε σήμερα για το ποσό των 5,6 εκατομμυρίων ευρώ. Ποιο είναι το «φιλέτο» του Κολωνακίου.

Στην καρδιά της Αθήνας, το εμβληματικό ρετιρέ του One Athens, το οποίο διαχειρίζεται αποκλειστικά η Engel & Völkers Ελλάδος, πωλήθηκε σήμερα για το ποσό των 5,6 εκατομμυρίων ευρώ. Οι νέοι ιδιοκτήτες είναι ελληνικής καταγωγής, διατηρώντας την κληρονομιά της ελληνικής αρχιτεκτονικής καθώς δείχνουν διατεθειμένοι να σεβαστούν την ιστορία πίσω από αυτό το ακίνητο.

Με μια μαγευτική θέα προς την Ακρόπολη και τον Σαρωνικό, το One Athens στο Κολωνάκι, είναι ένα από τα πλέον πολυτελή οικιστικά συγκροτήματα στο κέντρο της Αθήνας, με μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950. Ο πρωτοπόρος Έλληνας αρχιτέκτονας, Κωνσταντίνος Δοξιάδης, επέλεξε την προνομιούχα τοποθεσία στους πρόποδες του Λυκαβηττού για να δημιουργήσει αυτό το αρχιτεκτονικό κόσμημα. Το αρχικό κτίριο αποτέλεσε ένα γόητρο υψηλών προδιαγραφών και συγκέντρωσε καλλιτέχνες και διανοούμενους από διάφορους κλάδους.

Το ρετιρέ διαθέτει 4 υπνοδωμάτια και 6 μπάνια, και εκτείνεται σε 530 τ.μ.. Επίσης, περιλαμβάνει μια ιδιωτική βεράντα 190 τ.μ. με θέα την Ακρόπολη.

To One Athens αποτελεί επένδυση της Sodia Capital Management, ενώ η ανακατασκευή του κτιρίου έγινε από την εταιρεία Redex. Η αποκλειστική διαχείριση πωλήσεων του project έχει ανατεθεί στην Engel & Völkers Ελλάδος.

Η ομάδα αρχιτεκτόνων Divercity Architects, είχε κάνει σε προγενέστερη φάση την Μελέτη ανακατασκευής και Αλλαγής Χρήσης του κτιρίου από Γραφεία σε Κατοικίες.

Η μελέτη εσωτερικών αναδιαρρυθμίσεων και διακόσμησης διαμερισμάτων και κοινόχρηστων χώρων, της σημερινής κατάστασης έγινε από την κάτωθι ομάδα Μελέτης:

Η Αρχιτεκτονική Μελέτη έγινε από την εταιρεία ΑΕΤΕΡ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, η Εσωτερική Διακόσμησηα από GIALILEO DESIGN & CONSTRUCTION και Μελέτης Παγώνης, η Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων από την LDK ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ A.E.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στεγαστική κρίση: Η ραγδαία αύξηση των τιμών ενοικίασης - πώλησης ακινήτων «βαραίνει» τα νοικοκυριά

ΕΛΤΑ: Αξιοποίηση ακινήτων, μετασχηματισμού συνέχεια και στόχος η κερδοφορία το 2025  

Ακίνητα: «Βαρύ» το κόστος στέγασης στην Ελλάδα - Η ΤτΕ «βλέπει» έντονο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον και θετικές προοπτικές

gazzetta
gazzetta reader insider insider