Intracom Real Estate: Ακίνητα αξίας 63,33 εκατ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιο του νέου φορέα

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intracom Real Estate: Ακίνητα αξίας 63,33 εκατ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιο του νέου φορέα
Ποια είναι τα 6 ακίνητα της εταιρείας, όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο απόσχισης του κλάδου ακινήτων. Οι κεντρικές εγκαταστάσεις, τα γραφεία και το βιομηχανικό κτήριο στην Ξάνθη

Στα 63,3 εκατ. ευρώ ανέρχεται τελικά η συνολική εκτιμώμενη εύλογη αξία ακινήτων του νέου real estate φορέα της Intracom, όπως προκύπτει από τη σχετική έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο απόσχισης του κλάδου ακινήτων που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η εισηγμένη. Η δε συνολική τους επιφάνεια ξεπερνά τα 88 χιλ. τ.μ. Ανάμεσα στα ακίνητα βρίσκονται αυτοτελές κτήριο επαγγελματικών γραφείων στην περιοχή Ελληνορώσων (πάνω από 6,8 χιλ. τ.μ.) αξίας σχεδόν 14 εκατ. ευρώ, 3 γραφεία στη Λ. Κηφισίας 64 στο Μαρούσι συν ένα ακόμα στην περιοχή (συνολικής αξίας σχεδόν 3,6 εκατ. ευρώ), βιομηχανικό ακίνητο στην Ξάνθη (σχεδόν 3 χιλ. τ.μ.) αξίας άνω των 1,5 εκατ. ευρώ και βέβαια οι εγκαταστάσεις στην Παιανία και στο Μαρκόπουλο (2 κεντρικά κτήρια συν τα οικόπεδα γύρω), επιφάνειας περίπου 27 χιλ. τ.μ. και 2,6 χιλ. τ.μ. αντίστοιχα. Οι δύο αυτές τελευταίες εγκαταστάσεις αξίζουν συνολικά 44,19 εκατ. ευρώ, με τα κεντρικά γραφεία βέβαια να αποτιμώνται σε πάνω από 38,6 εκατ. ευρώ.

Στόχος της απόσχισης του κλάδου ακινήτων είναι η βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Διασπώμενης και των επενδυτικών ευκαιριών σε παρόμοια περιουσιακά στοιχεία, καθώς και η διευκόλυνση πιθανών συνεργειών, χωρίς να διαταράσσεται η απρόσκοπτη συνέχεια της πέραν του Κλάδου επιχειρηματικής δραστηριότητας της.

Η καθαρή θέση των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων του Κλάδου της νεοσύστατης Intracom Properties, όπως έχει προσδιοριστεί βάσει της Έκθεσης Αποτίμησης, ανέρχεται σε πενήντα πέντε εκατομμύρια εξακόσιες έντεκα χιλιάδες επτακόσια πενήντα εννέα Ευρώ (€55.611.759).

Όπως έχει αναφέρει το insider.gr, στο χαρτοφυλάκιο της Intracom ανήκει και μερίδιο της Intradevelopment που είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, ενώ είναι εκ των βασικών μετόχων της Κέκροψ με ποσοστό 34%.

Στο πλαίσιο του οργανωτικού διαχωρισμού των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου της Διασπώμενης υφίσταται ανάγκη διάσπασης αυτής με απόσχιση του Κλάδου των ακινήτων που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην Διασπώμενη, καθώς και των ακινήτων που η Διασπώμενη έχει μισθώσει δυνάμει σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης του Ν. 1665/1986 και εισφορά του Κλάδου αυτού σε νέα εταιρεία η οποία θα συσταθεί μέσω της Διάσπασης ως 100% θυγατρική της Διασπώμενης. Στόχος της Διάσπασης είναι η βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Διασπώμενης και των επενδυτικών ευκαιριών σε παρόμοια περιουσιακά στοιχεία, καθώς και η διευκόλυνση πιθανών συνεργειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda - Ελληνικό: Τα έσοδα, τα συμβόλαια στις κατοικίες και οι εμπορικές αναπτύξεις

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κέρδη μετά από δέκα χρόνια - Οι ΑΠΕ και το ανεκτέλεστο των 2,7 δισ. ευρώ

Έρχονται οι «e- απαλλοτριώσεις» για Δημόσια Έργα, Επενδύσεις και Δήμους της χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider