Έρευνα: Στη συγκατοίκηση στρέφονται οι Έλληνες για να καταπολεμήσουν την ακρίβεια 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρευνα: Στη συγκατοίκηση στρέφονται οι Έλληνες για να καταπολεμήσουν την ακρίβεια 
Πρόσφατη έρευνα της πλατφόρμας εύρεσης συγκατοίκου MyRoomie.gr δείχνει πως οι Έλληνες σε ποσοστό 60% θα σκέφτονταν να συγκατοικήσουν ώστε να τα βγαλουν πέρα λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Πρόσφατη έρευνα της πλατφόρμας εύρεσης συγκατοίκου MyRoomie.gr δείχνει πως οι Έλληνες σε ποσοστό 60% θα σκέφτονταν να συγκατοικήσουν ώστε να τα βγαλουν πέρα λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, σε σειρά ερωτήσεων κλήθηκε να απαντήσει ένα ποικιλόμορφο δείγμα Ελλήνων πολιτών με φύλα μοιρασμένα (55% γυναίκες, 45% άντρες), ηλικίες 22 - 48 ετών και περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά, το 80% των συμμετεχόντων γνωρίζουν τι είναι το flat-sharing ενώ πάνω από 80% απάντησαν πως οι λόγοι που θα τους ωθούσαν σε συγκατοίκηση θα ήταν οικονομικοί. Στους λόγους που μπορεί να απέτρεπαν κάποιον να συγκατοικήσει η ασφάλεια/φόβος/εμπιστοσύνη είχε το συντριπτικό ποσοστό απαντήσεων με σχεδόν 100%.

Στην ερώτηση τι θεωρείται σημαντικό σε μία πλατφόρμα εύρεσης συγκατοίκου η ασφάλεια ήρθε πρώτη, ακολουθούμενη από την ευχρηστία και την προστασία δεδομένων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πρώτοι μήνες λειτουργίας του MyRoomie.gr έρχονται να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω στοιχεία καθώς όχι μόνο εμφανίζεται σημαντική αύξηση εγγραφής χρηστών/καταχώρησης αγγελιών που αγγίζει το +400% από μήνα σε μήνα αλλά φαίνεται πως η συγκατοίκηση είναι σοβαρή διέξοδος από την ακρίβεια.

Για την ιστορία, χώρες όπως η Τσεχία, Αγγλία, Πολωνία, Ισπανία έχουν αγκαλιάσει το flat-sharing την στιγμή που Ελλάδα δείχνει τώρα έτοιμη να υποδεχτεί αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Το MyRoomie.gr ξεκίνησε ακριβώς για να καλύψει αυτή την ανάγκη, στην πραγματικότητα ως πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ιδρυτής. Η δυσκολία εύρεσης συγκατοίκου, η ασφάλεια και η μη εξειδικευμένες πλατφόρμες ήταν κάποια από τα θέματα που οδήγησαν στην δημιουργία του MyRoomie.gr. Στο MyRoomie.gr μπορεί κάποιος είτε έχει χώρο και ψάχνει κάποιον να συγκατοικήσει, είτε ψάχνει να νοικιάσει δωμάτιο, να μπει και να αναζητήσει τις αγγελίες, να επικοινωνήσει άμεσα με κάποιον χρήστη αν τον ενδιαφέρει μια αγγελία ή να καταχωρίσει δωρέαν την αγγελία του.

Βάσει της ανακοίνωσης, η αιχμή του δόρατος της πλατφόρμας είναι η ασφάλεια: μέσα από μια σειρά ελέγχων και συνεντεύξεων με τους χρήστες, διασφαλίζεται η ασφαλής χρήσης της πλατφόρμας τόσο σε επίπεδο επεξεργασίας ιδιωτικών δεδομένων αλλά και σε επίπεδο χρηστών.

Δεν υπάρχουν ανώνυμα ή ψευδώνυμα προφίλ και όλοι οι χρήστες και οι αγγελίες περνούν από αντίστοιχο έλεγχο ο οποίος βελτιστοποιείται διαρκώς.

Τέλος σημειώνεται πως η πλατφόρμα εξασφάλισε την πρώτη του χρηματοδότηση, ξεκίνησε ήδη την λειτουργία του και στην Πολωνία, με το MyRoomie.pl ενώ το πρώτο τρίμηνο αναμένεται η επέκταση στην Τσεχία, ακολουθούμενη από Ρουμανία και Πορτογαλία έως το τέλος του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Real Estate - Ερμού: Σε ψηλά επίπεδα το μέσο μίσθωμα στον πιο δημοφιλή εμπορικό δρόμο

Noval Property: Aγόρασε 2 ακίνητα στο Μαρούσι έναντι 2,3 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider