Επιβεβαιώνει τη συνάντηση με Μητσοτάκη ο Ερντογάν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιβεβαιώνει τη συνάντηση με Μητσοτάκη ο Ερντογάν
Το ραντεβού των δύο παρόλο που συζητούνταν δεν είχε «κλειδώσει», ωστόσο τελικά επιβεβαιώνεται διά στόματος του Τούρκου προέδρου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προανήγγειλε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής το ΝΑΤΟ, ανταποκρινόμενος στην πρόθεση του Έλληνα πρωθυπουργού να συζητήσουν τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σε σημερινές του δηλώσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι θα ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για τις θέσεις του και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει, αλλά και εμείς κάνουμε βήματα. Η συμφωνία ισχύει».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου στο αεροδρόμιο Άγκυρας κατά την αναχώρησή του για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει βήματα. «Διατηρούμε κι εμείς δικαίωμα να κάνουμε βήμα. Ό,τι χρειάζεται το κάνουμε την ίδια ώρα. Και σε σχέση με αυτό το θέμα, δηλαδή αυτή τη στιγμή, το βλέπω και αυτό κατά μεγάλη πιθανότητα. Μπορεί και η Λιβύη ίσως να αποσύρει τον Πρέσβη της. Αυτή τη στιγμή εκείνοι συνομιλούν με τον Πρέσβη, κατ’ αυτούς λένε κάποια πράγματα. Χθες έμαθα ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε να συναντηθεί με εμάς. Εκεί ασφαλώς στο επίπεδο αυτής της συνάντησης θα τα συζητήσουμε όλα αυτά με τον ίδιο. Να το γνωρίζει ολόκληρο το έθνος μου αυτό», ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ραντεβού που επιβεβαιώνεται διά στόματος του Τούρκου προέδρου, δεν έχει «κλειδώσει» επίσημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider