Πολιτική | Ελλάδα
11-05-2018 | 11:36

Οριστικοποιείται ταξίδι του Τσίπρα στο Λονδίνο

Οριστικοποιείται ταξίδι του Τσίπρα στο Λονδίνο

Οριστικοποιείται για τις αρχές της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο.

Το ταξίδι που ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρίγκιπα Κάρολο θα πραγματοποιηθεί στις 25 ή 26 Ιουνίου και αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί άμεσα στις Βρυξέλλες, καθώς στα τέλη της εβδομάδας (28-29/6) είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επίσκεψη, εξάλλου, συμπίπτει με τις τουρκικές εκλογές (24/6), οι επιπτώσεις των οποίων θα αποτελέσουν θέμα συζήτησης του Έλληνα πρωθυπουργό με την ομόλογό του, Τερέζα Μέι, λόγω Κυπριακού. Με την ελληνική πλευρά να επιμένει σε λύση με κατάργηση των εγγυήσεων και, φυσικά, αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων. Τσίπρας-Μέι θα συζητήσουν επίσης για το Brexit και την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά το μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός, όμως, θα έχει στο Λονδίνο και σημαντικές επαφές με επενδυτές, καθώς θα επισκεφθεί το Σίτυ και μάλιστα συνοδευόμενος από εκπροσώπους του οικονομικού επιτελείου. Συγκεκριμένα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος θα βρίσκεται στο πλαίσιο roadshow τις ίδιες ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.