Βουλή: Εντός Οκτωβρίου κατατίθεται και ψηφίζεται το «πακέτο» της ΔΕΘ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βουλή: Εντός Οκτωβρίου κατατίθεται και ψηφίζεται το «πακέτο» της ΔΕΘ
Νομοσχέδιο με όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ καταρτίζει η κυβέρνηση.

Νομοσχέδιο με όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ καταρτίζει η κυβέρνηση καθώς από τον Ιανουάριο του 2026 ενεργοποιούνται οι νέες κλίμακες φόρου, τα αυξημένα αφορολόγητα, οι ελαφρύνσεις στα ενοίκια και οι απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Στόχος η ψήφισή του ακόμα και μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα, ώστε οι διατάξεις να εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2026.

«Η χώρα δεν σκοπεύει να χάσει την αναπτυξιακή της δυναμική. Προτεραιότητα αποτελεί η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων», τόνισε ο Κυρ. Πιερρακάκης.

Στο πακέτο, μεταξύ άλλων, θα περιληφθούν οι:
– Νέες κλίμακες φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους.
-Οι αλλαγές στη φορολογία των ενοικίων.
-Οι απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ για κύριες κατοικίες σε οικισμούς έως 1.500 κατοίκους.
-Η μείωση ΦΠΑ σε 20 ακριτικά νησιά στο 17% και 9%.

«Θα έχουν θετική επίδραση στην οικονομία της χώρας», εξήγησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο η μείωση κατά 50% της προσωπικής διαφοράς το 2026 και η κατάργηση της το 2027 για τους συνταξιούχους να περιληφθεί σε άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει η Τζένγκο για την 5η θέση στο Παγκόσμιο του Τόκιο

Από το γκισέ στο κινητό: Η μάχη για την επόμενη μέρα της τραπεζικής

Επιστροφή ενοικίου: Διασταυρώσεις από την ΑΑΔΕ για να μην χάσουν την ενίσχυση οι φορολογούμενοι

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider