Γερμανία: Ο Μερτς υποψήφιος των συντηρητικών για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές 2025

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γερμανία: Ο Μερτς υποψήφιος των συντηρητικών για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές 2025
Σε συμφωνία κατέληξαν οι ηγέτες των συντηρητικών στη Γερμανία να είναι ο Φρίντριχ Μερτς υποψήφιος για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές 2025.

Σε συμφωνία κατέληξαν οι ηγέτες των συντηρητικών στη Γερμανία να είναι ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Φρίντριχ Μερτς, υποψήφιος για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές της ερχόμενης χρονιάς, όπως δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Μάρκους Ζέντερ.

«Με λίγα λόγια, το ζήτημα του υποψηφίου για την καγκελαρία κρίθηκε - θα είναι ο Φρίντριχ Μερτς», δήλωσε ο Ζέντερ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μερτς.

Οι δύο εταίροι συναντήθηκαν νωρίτερα την Τρίτη στην αντιπροσωπεία της Βαυαρίας στο Βερολίνο, ενώ ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέντρικ Βουστ ανακοίνωσε ότι ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου και θα στηρίξει τον Φρίντριχ Μερτς. Κάλεσε μάλιστα τον Μάρκους Ζέντερ να κάνει το ίδιο, «για την ενότητα» της Χριστιανικής Ένωσης. Ο αρχηγός της CSU είχε αφήσει πάντως πρόσφατα να εννοηθεί ότι δεν είχε σκοπό να αποσυρθεί από την κούρσα του χρίσματος.

Το Bloomberg News, επικαλούμενο πρόσωπο που γνωρίζει την απόφαση, είχε μεταδώσει την Τρίτη ότι ο Μερτς θα είναι ο υποψήφιος των συντηρητικών για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές της ερχόμενης χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Από την Αλάσκα στο Αιγαίο: Το επικίνδυνο προηγούμενο της ουκρανικής «διευθέτησης»

Ποιες εξαγγελίες μπαίνουν στο «καλάθι» της ΔΕΘ για τη στέγαση, τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές εισφορές

IX: Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για 350.000 οχήματα χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider