Γεωργιάδης: Φαινόμενο του δυτικού κόσμου η νεανική βία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Φαινόμενο του δυτικού κόσμου η νεανική βία
«Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει το δώρο στους συνταξιούχους», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Η νεανική βία είναι φαινόμενο σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τον 31χρονο αστυνομικό που έχασε τη ζωή σε οπαδικά επεισόδια στου Ρέντη, τον πιλότο που έφυγε εν ώρα καθήκοντος στην Καλαμάτα και τον αστυνομικό που μαχαιρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το ζήτημα της οπαδικής βίας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της. Δεν υπάρχει “κουμπί” να εξαλειφθεί η οπαδική βία και ακόμη και αν εξαλειφθεί, η γενικότερη βία δεν μπορεί να εκλείψει» και συνέχισε με αφορμή το ότι πολλοί θύτες τον τελευταίο καιρό είναι πολύ νεαρής ηλικίας πως «η νεανική βία είναι φαινόμενο σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο».

Αναφερόμενος στον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού είπε πως «ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Λυγγερίδη συνελήφθη και πιστεύω ότι θα συλληφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί», συμπληρώνοντας ότι «στην περίπτωση επεισοδίων ο μόνος που έχει αρμοδιότητα είναι η αστυνομία. Για αυτό η κυβέρνηση πήρε μια σειρά μέτρων».

Σχετικά με τον θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με αρνητικό τρόπο προς την Ελλάδα» και συνέχισε αναφέροντας ότι «κάναμε τα λάθη μας και τα πληρώσαμε».

Στο θέμα των συντάξεων τόνισε ότι «τα χρήματα που καταβάλλουμε για ένσημα είναι τα μισά από τη σύνταξη που παίρνουμε» και συνέχισε ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει το δώρο στους συνταξιούχους».

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για κάτι πριν το διαβάσει και ανέφερε πως η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει με συνειδησιακή προσέγγιση. Επανέλαβε ακόμη ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ως πρώην πρωθυπουργός, έχει το «ελεύθερο» να ψηφίσει όπως κρίνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην εξόδιο ακολουθία του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη θα παραστεί ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Ντελόρ, τα «πακέτα» και ο Σόιμπλε» – Kasselakis bank στον ΣΥΡΙΖΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider