Μαρινάκης για Κασσελάκη: Παρελθοντολογική συζήτηση, εκφράζει ακραία ρητορική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης για Κασσελάκη: Παρελθοντολογική συζήτηση, εκφράζει ακραία ρητορική
«Η συζήτηση περί παρελθόντος δεν αφορά την κοινωνία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με την επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Κώστα Σημίτη

«Η συζήτηση περί παρελθόντος δεν αφορά την κοινωνία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με την επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Κώστα Σημίτη. «Περισσότερο την αφορά η συζήτηση για το παρόν, για το μέλλον, για την επίλυση των προβλημάτων, η κριτική που μας γίνεται, το τι κάνουμε, τι άλλο θέλουμε να κάνουμε και πόσο έχουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, παρά τις δύσκολες συνθήκες» τόνισε.

Στην ερώτηση γιατί απάντησε άμεσα στην τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη, σε σχέση με την περίοδο Σημίτη, ένα γεγονός που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, τόνισε πως «όταν ακούω, τον πρόεδρο του κόμματος που μας φόρτωσε το πιο αχρείαστο μνημόνιο, τα περισσότερα δις ως χώρα, που έφερε σε ουρές τους πολίτες έξω από τράπεζες, που ένα νέο ―τότε― ελεύθερο επαγγελματία, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους, μας έκανε να σκεφτόμαστε, εάν θα μείνουμε στη χώρα μας, να μιλάει με τέτοιον τρόπο, βασικά, υιοθετώντας πλήρως τη ρητορική του υπαρχηγού του, του κυρίου Πολάκη, για χρέη, για χρεοκοπία με αυτόν τον τρόπο, εγώ στον κύριο Κασσελάκη έμμεσα απάντησα, γιατί ρωτήθηκα στο briefing, και νομίζω ότι πρέπει λίγο να έχουμε μια συναίσθηση του τι εκπροσωπούμε. Και το λέω ξανά, ο κύριος Κασσελάκης, ασχέτως του τι έγινε πριν το 2015 ―αυτό είναι μία άλλη συζήτηση― είναι πρόεδρος ενός κόμματος, δεν ίδρυσε καινούργιο κόμμα, το οποίο μας φόρτωσε πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσε την περιουσία της χώρας, εξελέγη τότε στην Κυβέρνηση για τα εντελώς αντίθετα και βγαίνουν στη συνέχεια και επιτίθενται και κάνουν οτιδήποτε κάνουν. Δεν είναι άμοιροι, λοιπόν, κριτικής».

Και συμπλήρωσε: «Δεν είπαμε ότι δεν συνέβη τίποτα στην Ελλάδα, πριν το 2015, όμως, η υποκρισία και του 2015 επαναλαμβάνεται και το 2016, το 2017, το 2018, για τους δήθεν Ρομπέν των Δασών, οι οποίοι θα έσωζαν τους πολίτες, θα έσωζαν τους συνταξιούχους, θα έσωζαν τους νέους και έφεραν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων, έφεραν τους συνταξιούχους στις ουρές, έκοψαν το ΕΚΑΣ, έφεραν τον πιο άδικο νόμο Κατρούγκαλου και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για τους συνταξιούχους. Όταν βγαίνουν στη συνέχεια, σαν να μην έχουν καταλάβει τίποτε και επιτίθενται δεξιά και αριστερά με μια ακραία ρητορική, θα δέχονται απαντήσεις».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να περικοπούν φοροαπαλλαγές ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης ή οποιοδήποτε αύξηση φορολογικού συντελεστή. «Δεν είμαι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αλλά δεν έχω καμία τέτοια πληροφόρηση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο κ. Στουρνάρας δεν είναι στην ελληνική κυβέρνηση.

Ως προς το ζήτημα του χρέους, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη μείωση, τονίζοντας παράλληλα ότι νομοσχέδιο που έρχεται θα εξετάσει ποιοι είναι ακριβώς είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες από το 71% που δηλώνουν κάτω από τον κατώτατο μισθό.

Όπως ανέφερε για το νομοσχέδιο, «ένα μέρος του, που το προσδοκώμενο όφελος είναι 500-600 εκατομμύρια -όχι αμελητέο- είναι η παρέμβαση στους ελεύθερους επαγγελματίες. Υπάρχουν άλλα δέκα σημεία, που το προσδοκώμενο όφελος είναι πάνω από τρία δισεκατομμύρια. Δεύτερο σημείο: Οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιρούνται μέχρι τα πέντε χρόνια. Τρία συνολικά, μέχρι τα πέντε στο μεγαλύτερο ποσοστό. Τρίτο σημείο: Όσοι δουλεύουν με μπλοκάκι μέχρι δύο εργοδότες, δηλαδή ένας νέος ή λιγότερο νέος, ο οποίος δουλεύει σε δύο δικηγόρους, για παράδειγμα, ή σε δύο πολιτικούς μηχανικούς, εξαιρείται. Τέταρτο σημείο, το οποίο είναι σημαντικό: Το τεκμήριο είναι μαχητό. Θα γίνει, λοιπόν, μία συζήτηση στη δημόσια διαβούλευση, χωρίς να αλλάζουμε τη φιλοσοφία του νόμου στην οποία εμείς πιστεύουμε σε όλες τις παρεμβάσεις. Γιατί οι παρεμβάσεις όλες είναι όχι μόνο γι’ αυτούς τους ελεύθερους επαγγελματίες, για το σύνολο όσων συναλλάσσονται με ελεύθερους επαγγελματίες, είναι πελάτες τους, έχουνε μία την οποιαδήποτε σχέση, να αγοράσουν ακίνητο, Airbnb. Ξεκινάει δημόσια διαβούλευση. Εμείς περιμένουμε προτάσεις».

Για τα Εξάρχεια και για τις διαμαρτυρίες που σημειώνονται όσον αφορά την κατασκευή του μετρό στην πλατεία της περιοχής, σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές. «Δεν πολιτικοποίησε κανένα μετρό η Κυβέρνηση. Όταν κάποιοι επειδή δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν και συνεχίζουν μια τακτική δεκαετιών σε ένα έργο το οποίο είναι βαθιά κοινωνικό, ένα έργο το οποίο ολοκληρώνει και επεκτείνει βασικά ένα πολύ σημαντικό μέσο μαζικής μεταφοράς, αυτό είναι κοινωνική πολιτική. Νομίζουν κάποιοι ότι κοινωνική πολιτική είναι να κάνεις πορείες, καταλήψεις και να μπλοκάρεις έργα. Όχι. Αυτό είναι αντικοινωνική πολιτική. Είναι ένα έργο, λοιπόν, το οποίο τρέχει κεντρικά η Κυβέρνηση» τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στις Βρυξέλλες ο Κασσελάκης - Συνάντηση με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Στις Βρυξέλλες ο Χατζηδάκης για το Eurogroup και το Ecofin - Η ατζέντα

Πώς θα «καρφώσετε» φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, διαφθορά - Bήμα-βήμα η διαδικασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider