Κικίλιας από Ραφήνα: Απαιτούνται όλοι να κάνουν τη δουλειά τους – Μέτρα τώρα, όχι αύριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας από Ραφήνα: Απαιτούνται όλοι να κάνουν τη δουλειά τους – Μέτρα τώρα, όχι αύριο
«Απαιτείται λοιπόν όλοι αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους. Δηλαδή απαιτούνται μέτρα και τώρα, σήμερα, όχι αύριο, όχι μεθαύριο».

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε αυτοψία των ειδικών επιστημόνων/μηχανικών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας (Βαλανάρη) συμμετείχε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

«Βρισκόμαστε στην Ανατολική Αττική σε συνέχεια των αυτοψιών που έχουμε κάνει για επικινδυνότητα και πλημμυρικά φαινόμενα, σε σημεία και περιοχές που είναι προφανές ότι έχουν προβλήματα. Θέλω να ξαναπώ για μια ακόμα φορά στους υπευθύνους των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και σε οποία συναρμόδια υπηρεσία του κεντρικού κράτους ότι αυτό εδώ είναι ένα χάλι και η δουλειά μας και η υποχρέωσή μας είναι να προασπίζουμε τους πολίτες από το οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο. Είχαμε ξανά ΙΑΝΟ και μπορεί να ξαναέχουμε, δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε. Είμαστε σε περίοδο κλιματικής κρίσης» υπογράμμισε.

«Απαιτείται, λοιπόν, όλοι αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους. Απαιτούνται μέτρα και τώρα, σήμερα, όχι αύριο, όχι μεθαύριο, όχι «ωχ αδερφέ», όχι ασυνεννοησία. Φυσικά και αυτή η αυτοψία υπογεγραμμένη και θα πάει σε όλους τους αρμόδιους, προκειμένου να πράξουν τα δέοντα. Και έχω την απαίτηση, όπως μπήκαν- και σωστά- και καθάρισαν και καθαρίζουν τον Κηφισό, ομοίως το ίδιο να γίνει και εδώ στην Ανατολική Αττική. Είναι ένα θέμα τα αντιπλημμυρικά έργα και πώς και πότε έχουν δρομολογηθεί να γίνουν, και είναι ένα άλλο θέμα- πολύ πιο άμεσο- το να μπουν εδώ και να καθαρίσουν οι κοίτες των ρεμάτων» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο «δυνητικά καταστροφικός» τυφώνας Ότις φθάνει στο έδαφος στο Ακαπούλκο του Μεξικού

Η Deutsche Bank νίκησε τις προβλέψεις: Κέρδη 1 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο - Αύξηση εσόδων 3%

«Ώρα μηδέν» για τη γερμανική βιομηχανία - Σήμερα παρουσιάζεται η νέα στρατηγική του Βερολίνου

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider