ΕΕ: Σύνοδος κορυφής ΕΕ- ΗΠΑ στις 20 Οκτωβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Σύνοδος κορυφής ΕΕ- ΗΠΑ στις 20 Οκτωβρίου
Σημαίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μεταβούν στην Ουάσινγκτον στις 20 Οκτωβρίου όπου θα συναντηθούν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μεταβούν στην Ουάσινγκτον στις 20 Οκτωβρίου όπου θα συναντηθούν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ανακοίνωσε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο στόχος θα είναι «η ενίσχυση της στρατηγικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ» και η αντιμετώπιση των «κοινών προκλήσεων» όπως η κλιματική αλλαγή και η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, εξήγησε ο αξιωματούχος αυτός που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα φιλοξενήσει τους δύο κορυφαίους αξιωματούχος και οι δασμοί στον χάλυβα περιλαμβάνονται στα διμερή θέματα που πρέπει να επιλυθούν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει προηγουμένως να αναστείλουν τους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο της ΕΕ που επέβαλε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με καταληκτική ημερομηνία το τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία για την προώθηση της πράσινης παραγωγής και την αντιμετώπιση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η μεγάλη ευκαιρία των 36 + 26 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Κασκάρι (Fed): Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουμε αυξήσει επαρκώς τα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider