Οδοντίατροι: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Όθωνα Ηλιόπουλου περί φοροδιαφυγής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οδοντίατροι: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Όθωνα Ηλιόπουλου περί φοροδιαφυγής
Την έντονη διαμαρτυρία του για την «συλλήβδην στοχοποίηση των οδοντιάτρων» εκφράζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ  Όθωνα Ηλιόπουλου, περί φοροδιαφυγής στον κλάδο.

Την έντονη διαμαρτυρία του για την «συλλήβδην στοχοποίηση των οδοντιάτρων» εκφράζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, με αφορμή τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνα Ηλιόπουλου, περί φοροδιαφυγής στον κλάδο.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την Υγεία, ο Όθωνας Ηλιόπουλος, υποστήριξε πως υπάρχει τεράστια φοροδιαφυγή στον οδοντιατρικό κλάδο -και όχι μόνο- και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ψηφιοποίηση του συστήματος, ώστε να τους «τσιμπάει».

«Η φοροδιαφυγή που θα πιάσεις από το ψηφιακό σύστημα θα καλύψει μέρος του κόστους του. Δεν μπορεί να πηγαίνεις στον οδοντίατρο και στον γιατρό και να μην πληρώνεις. Γιατί στο σύστημα θα φαίνεται ότι σου έχει γράψει συνταγή και σε έχει εξετάσει. Δεν μπορεί να λέει πίεση αυτό, φυσική εξέταση, αλλά δεν έγινε επίσκεψη. Άρα όλοι θα ξέρουμε πόσες επισκέψεις γίνανε σε κάθε γιατρό και σε κάθε οδοντίατρο. Μεγάλη φοροδιαφυγή. Δεν είναι φιλολαϊκό μέτρο, δεν είναι λαϊκίστικο μέτρο. Αλλά να σας πω κάτι μεταξύ μας: Δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε δεν πειράζει, ας πληρώσουν κάτι παραπάνω».

«Οι οδοντίατροι, όπως και οι λοιποί επαγγελματίες υγείας, εκτελούν με υπευθυνότητα το έργο τους, συμβάλλουν στη προστασία της δημόσιας υγείας, προσφέρουν στην εθνική οικονομία, ανάλογα με τις δυνάμεις τους και δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται στα πλαίσια των προεκλογικών αντιπαραθέσεων και δη με γνώμονα το εάν ψηφίζουν ή δεν ψηφίζουν το ένα ή το άλλο κόμμα. Οποιαδήποτε μομφή κατά των οδοντιάτρων θα πρέπει να αποδεικνύεται, κατά περίπτωση, άλλως, συνιστά συκοφαντία», αναφέρουν οι οδοντίατροι της Αττικής σε ανακοίνωσή τους.

Αντιδράσεις έρχονται και από την πλευρά της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, με τον πρόεδρό της, Αθανάσιο Δεβλιώτη να κάνει λόγο για «πρακτικές αντιπαροχής αλήστου μνήμης του παρελθόντος:

«Η ωμότητα της πολιτικής αντίληψης του Όθωνα Ηλιόπουλου, υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι “δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν παραπάνω” παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές αντιπαροχής αλήστου μνήμης του παρελθόντος.

Αντί να έχει την ευαισθησία να απολογηθεί που το κόμμα του ουδέποτε αφουγκράστηκε τα προβλήματα του οδοντιατρικού κόσμου έρχεται τώρα μ’ αυτόν τον απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο να μας επιπλήξει απευθύνοντας ανεπίτρεπτες και ανέξοδες μομφές περί δήθεν φοροδιαφυγής οι οποίες μόνο όνειδος αποτελούν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή 400.000 ευρώ από τηλεπαρουσιαστή - Δεν είχε δηλώσει 12.000 αποδείξεις

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο 270.000 ευρώ σε influencer για φοροδιαφυγή

gazzetta
gazzetta reader insider insider