Ερντογάν: Γλυτώσαμε από τα δεσμά μας – Όλοι θαυμάζουν τη Δημοκρατία της Τουρκίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Γλυτώσαμε από τα δεσμά μας – Όλοι θαυμάζουν τη Δημοκρατία της Τουρκίας
Ο επί χρόνια φυλακισμένος ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, εκφράζοντας την απογοήτευσή του από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην δήλωση ότι όλοι θαυμάζουν την δημοκρατία της Τουρκίας προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας πως «το προεδρικό σύστημα έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης».

«Όσο η Τουρκία κατάφερε να γλιτώσει από τα δεσμά της, έτσι κέρδισε μια νέα δυναμική σε κάθε τομέα. Ο λαός μας έτσι κατάφερε να απολαύσει τις υπηρεσίες που αξίζει. Έτσι η δημοκρατία μας έφτασε σε σημείο ωρίμανσης και όλος ο κόσμος την παρακολουθεί με θαυμασμό. Ένα από τα αποτελέσματα των εκλογών της 14ης και της 28ης Μαΐου είναι ότι το σύστημα ''προεδρικής κυβέρνησης'' έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό. βάζοντας τέλος στη συζήτηση για το παλιό σύστημα» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα ο επί χρόνια φυλακισμένος ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, εκφράζοντας την απογοήτευσή του από το εκλογικό αποτέλεσμα, ανακοινώνοντας ότι σταματά την ενασχόλησή του με την πολιτική δράση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Ξανά στη κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο

Mytilineos: Προχώρησε στη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της - Αποκτά 5 φωτοβολταϊκά πάρκα στον Καναδά

Κίνα: Επέκταση των μη βιομηχανικών δραστηριοτήτων τον Μάιο

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider