Ουκρανία: Εξηγήσεις από τον πρέσβη της Ουγγαρίας μετά από τη σύγκριση του Όρμπαν με το Αφγανιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουκρανία: Εξηγήσεις από τον πρέσβη της Ουγγαρίας μετά από τη σύγκριση του Όρμπαν με το Αφγανιστάν
Η Βουδαπέστη συνεχίζει μια εσκεμμένη πορεία με στόχο να καταστρέψει τις ουγγρο-ουκρανικές σχέσεις, τονίζει το Κίεβο.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τον πρεσβευτή της Ουγγαρίας για να διαμαρτυρηθεί για τις "εντελώς απαράδεκτες" δηλώσεις που έκανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν για την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο.

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί μια νέα επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Η Ουγγαρία έχει επικρίνει επανειλημμένα τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, λέγοντας ότι δεν κατάφεραν να αποδυναμώσουν ουσιαστικά τη Μόσχα, ενώ κινδυνεύουν να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο, σε μήνυμά του στο Facebook, δήλωσε ότι ο Όρμπαν είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ουκρανία είναι "ουδέτερη ζώνη" και τη συνέκρινε με το Αφγανιστάν.

"Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς απαράδεκτες. Η Βουδαπέστη συνεχίζει μια εσκεμμένη πορεία με στόχο να καταστρέψει τις ουγγρο-ουκρανικές σχέσεις", πρόσθεσε.

"Ο Ούγγρος πρεσβευτής θα κληθεί στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών για μια ειλικρινή συζήτηση. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λάβουμε άλλα μέτρα ως απάντηση.

Ο Όρμπαν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε κύρωση της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας που πλήττει την πυρηνική ενέργεια. Η Ουγγαρία διαθέτει έναν πυρηνικό σταθμό ρωσικής κατασκευής, το οποίον σχεδιάζει να επεκτείνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Προς εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Euronext - ΕΧΑΕ: Αξιολογούμε την πρόταση

Κοινοτικά λεφτά υπάρχουν - Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό - ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ στο Κίνημα Δημοκρατίας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider