«Ανησυχία» στη Γερμανία για τις εξελίξεις στο Twitter - Ο Σολτς ρίχνει «άκυρο» στο TikTok

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανησυχία» στη Γερμανία για τις εξελίξεις στο Twitter - Ο Σολτς ρίχνει «άκυρο» στο TikTok
Όλαφ Σολτς
Τα σχόλια της γερμανικής κυβέρνησης για τις κινήσεις του Μασκ στην πλατφόρμα έρχονται να προστεθούν στις προειδοποιήσεις που έχει στείλει η ΕΕ στην Twitter.

Αιχμές κατά των κινήσεων που κάνει στην Twitter ο Έλον Μασκ, μετά από την εξαγορά της πλατφόρμας από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, άφησε η καγκελαρία της Γερμανίας.

Σε δήλωση εκπροσώπου του Όλαφ Σολτς, τονίζεται πως το Βερολίνο «παρακολουθεί πολύ στενά και μια ορισμένη ανησυχία» τις εξελίξεις στην πλατφόρμα του Μασκ.

Εξάλλου, η καγκελαρία ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άνοιγμα λογαριασμού του Σολτς στο TikTok της κινεζικής ByteDance.

Σημειώνεται πως τα σχόλια της γερμανικής κυβέρνησης για τις κινήσεις του Μασκ στην πλατφόρμα έρχονται να προστεθούν στις προειδοποιήσεις που έχει στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Twitter. Πρόσφατα, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βέρα Γιούροβα, ανέφερε πως η αποτυχία διαγραφής ψεύτικου ή παραπλανητικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο θα μπορούσε να «οδηγήσει στην πολύ γρήγορη κατάχρηση» του Twitter.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Ο Έλον Μασκ «ξεφορτώνεται» 1,5 δισ. ανενεργούς λογαριασμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider