Δημοσκόπηση: Προβάδισμα σχεδόν 40 μονάδων για τους Εργατικούς μετά την παραίτηση Τρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα σχεδόν 40 μονάδων για τους Εργατικούς μετά την παραίτηση Τρας
Τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης δείχνουν ότι η δημοτικότητα των Τόρις έχει πέσει στα τάρταρα.

Μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας, το κόμμα των Συντηρητικών στη Βρετανία δημοσκοπικά βρίσκεται σε δεινή κατάσταση καθώς η διαφορά με τους Εργατικούς αγγίζει σχεδόν και τις 40 μονάδες.

Μια δημοσκόπηση από το People Polling για το GB News διαπίστωσε ότι εάν γίνονταν αύριο εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόλις το 14% των ψηφοφόρων θα στήριζαν το Συντηρητικό Κόμμα, με το 53% να επιλέγει τους Εργατικούς.

Στο στρατόπεδο των Συντηρητικών επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς η νέα δημοσκόπηση, δείχνει ότι οι Τόρις έχουν απωλέσει σχεδόν την πλήρη εμπιστοσύνη των Βρετανών ψηφοφόρων.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.237 Βρετανοί ενήλικες, ενώ ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μπεν Γουάλας δήλωσε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει στη μάχη διαδοχής της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της χώρας και ότι τείνει προς το να υποστηρίξει τον Μπόρις Τζόνσον.

«Νιώθω ότι μπορώ να προσδώσω αξία με το να κρατώ τους πολίτες ασφαλείς, στην άμυνα, με το να είμαι υπουργός Άμυνας», δήλωσε ο Γουάλας σε δημοσιογράφους. «Είναι η δουλειά που κάνω και είναι η δουλειά που σκοπεύω να κάνω, άρα δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος για την πρωθυπουργία αυτή τη φορά».

Ο προκάτοχος της Τρας, ο Μπόρις Τζόνσον, και ο πρώην υπουργός του επί των Οικονομικών, ο Ρίσι Σουνάκ, είναι οι βασικοί πιθανοί διεκδικητές, αν και κανείς από τους δυο δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα την υποψηφιότητά του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Γρήγορες κινήσεις για να αποφευχθεί το χάος αναζητούν οι Συντηρητικοί - Η κούρσα της διαδοχής

Βρετανία: Το 60% των ενηλίκων δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του

Βρετανία: Μετά την Τρας, τι;

gazzetta
gazzetta reader insider insider