Εκτός ορίων ο Μπαχτσελί: Δικά μας πια τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου - Απάντηση Οικονόμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτός ορίων ο Μπαχτσελί: Δικά μας πια τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου - Απάντηση Οικονόμου
Νέο κρεσέντο προκλήσεων από τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν.

Ανεξέλεγκτος ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί που κλιμακώνει εκ νέου τις τουρκικές προκλήσεις, δηλώνοντας πως τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ανήκουν πλέον στη χώρα του.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, υπογράμμισε πως οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες.

«Στην Ελλάδα μάλιστα παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα» ισχυρίστηκε προκλητικά σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας. Ανακοινώνω στον κόσμο, δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας και τον νόμο μας. Δικαίωμα σημαίνει τιμή. Ο Έλληνας πρωθυπουργός χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας, έχουμε νίκες να φτάσουμε» ανέφερε.

Οικονόμου: Eξωφρενικοί ισχυρισμοί - Η Τουρκία ξεπερνά τα όρια του γραφικού

Τις προκλητικές δηλώσεις δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι, ακόμη και για τα δικά τους δεδομένα, ξεπερνούν τα όρια.

«Όσο δεν της βγαίνει κανένας στόχος, η Τουρκία συνεχίζει να διευρύνει τα αδιέξοδα και να προκαλεί προβλήματα ακόμη και στη διεθνή κοινότητα» πρόσθεσε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι «στην προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα, ξεπερνώντας τα όρια του γραφικού, η Ελλάδα αντιδρά νηφάλια και μεθοδικά, ενισχύοντας το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας».

«Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Μακριά από πανικό, με μία στρατηγική που μας επιτρέπει να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, είτε σε διπλωματικό επίπεδο είτε στο πεδίο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Aνενεργό και νεκρό το μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας - Λιβύης

Ευρωπαίος Αξιωματούχος: Η Τουρκία αποδέχτηκε την πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ μεροληπτούν και διαταράσσουν τις ισορροπίες στην Κύπρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider