Ανδρουλάκης: O Έλληνας θα νιώσει ξένος στον τόπο του εξαιτίας της ακρίβειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανδρουλάκης: O Έλληνας θα νιώσει ξένος στον τόπο του εξαιτίας της ακρίβειας
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, αναφέρθηκε στο πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και την παρατεταμένη εκλογολογία.

Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πώς «ενώ το προηγούμενο διάστημα προέβαινε σε ξεκάθαρες τοποθετήσεις περί εξάντλησης της τετραετίας, με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου και τις δημόσιες παρεμβάσεις των υπουργών έχουν δημιουργήσει την αίσθηση ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές». «Τα άλλοθι που επιστρατεύουν για να κάνουν την στροφή, δεν έχουν καμία αξία» σημείωσε και προσέθεσε ότι στη κυβέρνηση έχουν κατεβάσει τα μολύβια εδώ και καιρό και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κυβερνητικό έργο.

«Εμείς δεν είμαστε μάντεις, ούτε θα κάνουμε τις χαρτορίχτρες για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές. Εμείς προετοιμαζόμαστε για εκλογές και θα είμαστε έτοιμοι όποτε και αν γίνουν. Είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός να προσπαθεί από τη μια να το παίζει θεσμικός, λέγοντας ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία και από την άλλη να προετοιμάζει εκλογές. Πολύ εύκολα έγινε το "θα γίνει", "θέλω". Αποδεικνύεται έτσι η ανακολουθία και ένας βαθύς τακτικισμός σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα και για την οικονομία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, ενόψει μάλιστα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τις επόμενες μέρες, τόνισε ότι απαιτείται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο αποτροπής και όχι κατευνασμού τής Τουρκίας, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι πρέπει να επιβληθεί εμπάργκο όπλων προς τη γειτονική χώρα. «Η Τουρκία αγωνίζεται να βάζει λέξεις σε ψηφίσματα σε κάθε φόρουμ, που συμμετέχει, χτίζοντας έτσι μια αναθεωρητική πολιτική. Δεν μπορεί η ελληνική εξωτερική πολιτική να γίνεται πεδίο για να κάνουν κάποιοι δημόσιες σχέσεις στις Βρυξέλλες. Δεν άκουσα από το στόμα του υπουργού Εξωτερικών, του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα -που μετέχει σε φόρουμ που συμμετέχει και το κόμμα μας-, να έχουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το πώς η Ευρώπη θα αποκτήσει αποτρεπτικό σχέδιο σε σχέση με το σχέδιο κατευνασμού που έχει σήμερα. Γι' αυτό εξαρχής ζητήσαμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει αυτή η κοινή στρατηγική. Δεν γίνεται να μην αγωνιζόμαστε σε κάθε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του ΝΑΤΟ, (δεν γίνεται) να μην υπάρχουν θέσεις που θα ασκούν πίεση στην Τουρκία να αλλάξει στρατηγική» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε εκτενή αναφορά στο κύμα ακρίβειας και στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες. «Αυτό θα είναι το πρώτο καλοκαίρι, που ο Έλληνας θα νιώσει εξαιτίας της ακρίβειας ξένος στον τόπο του για ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές. Είναι αφόρητο το κόστος ζωής σε επίπεδο καθημερινότητας, ακόμη και καλοκαιρινών διακοπών» επισήμανε και σημείωσε για τη ενεργειακή κρίση που έχει ξεσπάσει:

«Πολύ συχνά στα θέματα της ενέργειας, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την Ευρώπη ότι λειτουργεί σαν αργοκίνητο καράβι και ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Την ίδια στιγμή, όμως, αρνείται να λάβει μέτρα τα οποία η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει και θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους καταναλωτές αυτή τη δύσκολη περίοδο. Το πλαφόν στη λιανική τιμή τού ρεύματος, που προτείνουμε, είναι μια ευρωπαϊκή λύση καθώς περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν χρειάζεται διαπραγμάτευση. Αντίθετα στην παρέμβαση της κυβέρνησης στην χονδρική, δεν είναι καθαρό το κόστος της λύσης ούτε όμως και το όφελος στον πολίτη» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε σχετικά με το Fuel Pass: «Με την Ελλάδα να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης, τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το fuel pass 2 θα εξανεμισθούν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η βενζίνη θα οδεύει στα 3 ευρώ. Είναι ενδεικτικό, ότι στο πρώτο fuel pass η τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 2,075, ενώ σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή έχει ξεπεράσει τα 2,42 ευρώ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το τελευταίο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ενέργεια σημείωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση με τροπολογία καταργεί τις ασφαλιστικές δικλείδες που είχε εισαγάγει το ΠΑΣΟΚ στην πώληση σημαντικών υποδομών. Δεν μπορεί να ακολουθούνται διαδικασίες που μειώνουν τον έλεγχο από τις ανεξάρτητες Αρχές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον υπ. Εξωτερικών της Αρμενίας

Οικονόμου: Στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, συζήτηση για την κοινωνική πολιτική, στις 6 Ιούλιου

Χρ. Σταϊκούρας: Όλο το 2022 οι δυσκολίες από την ακρίβεια