Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ: Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τη συμφωνία του έκτου πακέτου κυρώσεων στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ: Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τη συμφωνία του έκτου πακέτου κυρώσεων στη Ρωσία
Συμφωνία τις ερχόμενες μέρες, προβλέπει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει ένα έκτο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία, αλλά το μπλοκ θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να καταλήξει σε συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.

"Πραγματικά δεν υπάρχει καμία αιτιολογία για να μην φέρουμε σε πέρας το πακέτο", δήλωσε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η Αυστρία αναμένει ότι η ΕΕ θα συμφωνήσει για το έκτο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία τις ερχόμενες μέρες, δήλωσε παράλληλα ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κατά την άφιξή του για να συμμετάσχει στη σύνοδο αυτή στις Βρυξέλλες.

"Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε στο έκτο πακέτο κυρώσεων τις ερχόμενες μέρες", σημείωσε και πρόσθεσε: "Είναι σαφές ότι ακόμη υπάρχει κάποια ανάγκη για συνομιλίες, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε να τις κάνουμε εκεί όπου αρμόζει, στο συμβούλιο, προκειμένου να μην δώσουμε μια εικόνα διαφωνίας δημοσίως. Η Ρωσία μας παρακολουθεί".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Εργασιακό νομοσχέδιο: Fast track προσλήψεις, ευέλικτη διευθέτηση χρόνου εργασίας - Όλες οι αλλαγές, τι ισχύει με τις άδειες

Χατζηδάκης: Νέοι πόροι 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2032 – Όσο «μισό Ταμείο Ανάκαμψης»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider