Ρωσία: Παραιτήθηκαν οι κυβερνήτες τεσσάρων περιφερειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Παραιτήθηκαν οι κυβερνήτες τεσσάρων περιφερειών
Τέσσερις κυβερνήτες περιφερειών παραιτήθηκαν σήμερα, καθώς η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των οικονομικών κυρώσεων.

Τέσσερις κυβερνήτες περιφερειών παραιτήθηκαν σήμερα, καθώς η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των οικονομικών κυρώσεων.

Οι επικεφαλής των περιφερειών Τομσκ, Σαράτοφ, Κίροφ και Μάρι Ελ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν αμέσως από τα καθήκοντά τους. Ο κυβερνήτης του Ριαζάν από την πλευρά του έκανε γνωστό ότι δεν θα διεκδικήσει μια νέα θητεία.

Οι εκλογές και στις πέντε περιφέρειες θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Ορισμένοι από τους παραιτηθέντες κυβερνήτες εκπροσωπούσαν περιοχές όπου το κυβερνών κόμμα της Ενιαίας Ρωσίας κατέγραψε σχετικά μικρά ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου έτους. Οι αντιδημοφιλείς κυβερνήτες συχνά απομακρύνονται από το αξίωμα, υποβάλλοντας ομαδικά παραιτήσεις την άνοιξη.

Ο Ιλία Γκρασένκοφ, ο επικεφαλής της ομάδας προβληματισμού Κέντρο Ανάπτυξης Περιφερειακών Πολιτικών της Μόσχας, είπε ότι το Κρεμλίνο απομακρύνει τους αδύναμους κυβερνήτες λόγω της επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση. «Είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός της οικονομίας, ιδίως σε αυτές τις περιοχές όπου οι επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων ήταν σημαντικές. Οι κυβερνήτες αυτοί πρέπει να αντικατασταθούν από νεότερους», είπε.

Η ρωσική οικονομία αναμένεται ότι θα συρρικνωθεί κατά 8,8% φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χώρες-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενέκριναν ψήφισμα κατά της Ρωσίας

Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις της Ρωσίας σε βάρος της Ουκρανίας

Ουκρανία: «Γκάζια» Ζελένσκι για τις ενεργειακές κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider