Κοντογεώργης: Η νέα παρέμβαση για την ενέργεια θα είναι αισθητή στους πολίτες και θα διατηρηθεί σε βάθος χρόνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντογεώργης: Η νέα παρέμβαση για την ενέργεια θα είναι αισθητή στους πολίτες και θα διατηρηθεί σε βάθος χρόνου
Σχετικά με την παρέμβαση που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του μήνα για το κόστος της ενέργειας, η κυβέρνηση βρίσκεται στην φάση οριστικοποίησης των λεπτομερειών, σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη.

«Αυτή την στιγμή δίνουμε το βάρος μας σε μια διττή κατεύθυνση, η πρώτη είναι αφενός να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και ταυτόχρονα να επιδιώξουμε να υπάρξουν χαμηλότερες τιμές» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

Σχετικά με την παρέμβαση που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του μήνα για το κόστος της ενέργειας, η κυβέρνηση βρίσκεται στην φάση οριστικοποίησης των λεπτομερειών, σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη. «Σίγουρα θα είναι μια παρέμβαση που θα γίνει αισθητή στους πολίτες, αυτό θα το διαπιστώσουν άμεσα. Αυτό που θέλαμε να εξασφαλίσουμε είναι η διατηρησιμότητα του μέτρου, να εξασφαλίσουμε δηλαδή τους μηχανισμούς και τους πόρους, που είναι πολύ σημαντικοί, γιατί δεν λειτουργούμε σε ένα ελεύθερο δημοσιονομικό περιβάλλον ούτε είναι ανεξάντλητοι, προκειμένου αυτή η παρέμβαση να είναι σε βάθος χρόνου. Κανείς αυτή την στιγμή στον πλανήτη δεν γνωρίζει, ούτε καν αυτοί που διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο πότε θα τερματιστεί αυτή η κρίση. Είναι πολύ βασικό να λαμβάνουμε μέτρα τα οποία να μπορούμε να διατηρήσουμε» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι πολλές χώρες πήραν μέτρα τα οποία έχει χρειαστεί να ανακαλέσουν, λόγω του ότι η κρίση έχει παραταθεί.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, ερωτηθείς, αν το μέτρο θα έχει αναδρομικότητα, ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι αυτό θα απαντηθεί τις επόμενες ημέρες επαναλαμβάνοντας ότι η επικείμενη παρέμβαση θα είναι αισθητή, «ώστε να μπούμε σε έναν πιο ομαλό ρυθμό σε σχέση με τις τιμές ενέργειας προκειμένου να αποκατασταθεί μια ηρεμία στα νοικοκυριά και ένας οικονομικός προγραμματισμός ο οποίος θα είναι λογικός για να μπορούν να ανταποκριθούν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην 20η θέση μεταξύ 33 χωρών της Ευρώπης η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα

Σκρέκας: Δεν μπορούν τα νοικοκυριά να περιμένουν τις ευρωπαϊκές αποφάσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα

Ρεύμα: Σκέψεις για επέκταση της επιδότησης πάνω από τις 300 κιλοβατώρες τον Μάιο – Πλαφόν από τον Ιούνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider