Κυρώσεις των ΗΠΑ στον Ρώσο Μαλοφέγιεφ, με αναφορά στις δραστηριότητες του στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κυρώσεις των ΗΠΑ στον Ρώσο Μαλοφέγιεφ, με αναφορά στις δραστηριότητες του στην Ελλάδα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο Ρώσος ολιγάρχης βρισκόταν ήδη από το 2014 στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών, καθώς είχε κατηγορηθεί για παροχή οικονομικής στήριξης στους αυτονομιστές του Ντόνετσκ.

Στο στόχαστρο του νέου γύρου των αμερικανικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία μπαίνει μια σημαντική εμπορική τράπεζα της Ρωσίας και ένα «ένα παγκόσμιο δίκτυο» που απαρτίζεται από περισσότερα από 40 άτομα και οντότητες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το συγκεκριμένο δίκτυο βρισκόταν υπό την ηγεσία του Ρώσου ολιγάρχη, Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ, του οποίου οι δραστηριότητες είχαν επεκταθεί μέχρι και την Ελλάδα. Η σημερινή ανακοίνωση σημαίνει ότι παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου ολιγάρχη, ενώ οι επιχειρήσεις στις οποίες διαθέτει ποσοστό πάνω από 50%, μπαίνουν υπό καθεστώς κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, είχε ασκήσει δίωξη προ ημέρων στον Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ για απόπειρα παράκαμψης των δυτικών κυρώσεων, προσπάθεια δημιουργίας φιλορωσικού δικτύου σε Ελλάδα και Βουλγαρία και προσπάθεια μεταφοράς 10 εκατομμυρίων δολαρίων από αμερικανική τράπεζα σε συνεργάτη του στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο Ρώσος ολιγάρχης βρισκόταν ήδη από το 2014 στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών, καθώς είχε κατηγορηθεί για παροχή οικονομικής στήριξης στους αυτονομιστές του Ντόνετσκ και προσπάθεια διατάραξης της ειρήνης, της ασφαλείας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Τέλος, οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, ο Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ επιτελούσε τον ρολό του ενδιάμεσου παράγοντα, φέρνοντας σε επαφή την κυβέρνηση της Ρωσίας με φιλορώσους πολιτικούς στην Ευρώπη και ενισχύοντας οικονομικά ιδρύματα και φορείς που προωθούσαν τις ρωσικές θέσεις με στόχο την αποσταθεροποίηση των δημοκρατικών κυβερνήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δεν «αρέσει» πια η ελληνική επαρχία

Ρύθμιση 72 δόσεων προς τον ΕΦΚΑ: Πάνω από 2.500 οι αιτήσεις των οφειλετών - Οι «κόφτες» που αποκλείουν την πλειοψηφία τους

Κτηματολόγιο: Έρχεται το νέο GIS που αλλάζει τη διαχείριση όλων των ακινήτων στην Ελλάδα

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider