Κυρώσεις: Η Βρετανία απαγορεύει τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα και «παγώνει» την Sberbank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυρώσεις: Η Βρετανία απαγορεύει τις εισαγωγές ρωσικού άνθρακα και «παγώνει» την Sberbank
Ακόμα 8 Ρώσοι ολιγάρχες μπαίνουν στη λίστα των κυρώσεων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Σε νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας προχωρά η Βρετανία, στο πλαίσιο των μέτρων του Λονδίνου κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως έγινε γνωστό, η βρετανική κυβέρνηση θα σταματήσει όλες τις εισαγωγές άνθρακα και πετρελαίου από τη Ρωσία μέχρι το 2020.

Παράλληλα, το Λονδίνο θα «παγώσει» όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διατηρούν οι τράπεζες Sberbank και Credit Bank of Moscow στη Βρετανία.

Τέλος, ακόμα 8 Ρώσοι ολιγάρχες μπαίνουν στη λίστα των κυρώσεων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση της Βρετανίας, που δραστηριοποιούνται σε βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των κλάδων λιπασμάτων, πετρελαίου, φυσικού αερίου, φορτηγών και διαμαντιών.

Το Λονδίνο θα απαγορεύσει επίσης τις ξένες επενδύσεις στη Ρωσία, αξίας άνω των 11 δισεκατομμυρίων λιρών το 2020, και την εξαγωγή βασικού εξοπλισμού διύλισης πετρελαίου και καταλυτών.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας δήλωσε: «Το τελευταίο κύμα μέτρων θα βάλει τέλος στις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας από το Ηνωμένο Βασίλειο και θα επιβάλει κυρώσεις σε ακόμη περισσότερα άτομα και επιχειρήσεις, αποδεκατίζοντας την πολεμική μηχανή του Πούτιν».

«Μαζί με τους συμμάχους μας, δείχνουμε σε μέλη της ρωσικής ελίτ ότι δεν μπορούν να νίπτουν τας χείρας τους για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατόπιν εντολής (του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε Ρωσία: Στο στόχαστρο οι κόρες του Πούτιν, απαγόρευση νέων επενδύσεων στη Ρωσία

Λάιεν κατά Ρωσίας: Να αυξήσουμε την πίεση - Υπό εξέταση οι κυρώσεις στο πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider