Ζελένσκι: Μερικοί στη Δύση φοβούνται τις οικονομικές απώλειες περισσότερο από τα εγκλήματα πολέμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζελένσκι: Μερικοί στη Δύση φοβούνται τις οικονομικές απώλειες περισσότερο από τα εγκλήματα πολέμου
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε πως δεν μπορεί να ανεχθεί την αναποφασιστικότητα όσον αφορά την επιβολή νέων αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε σήμερα μερικούς δυτικούς ηγέτες ότι θεωρούν πως οι οικονομικές απώλειες είναι χειρότερες από τα εγκλήματα πολέμου και τόνισε πως δεν μπορεί να ανεχθεί την αναποφασιστικότητα όσον αφορά την επιβολή νέων αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Όταν ακούμε νέα ρητορική περί κυρώσεων ... δεν μπορώ να ανεχθώ οποιαδήποτε αναποφασιστικότητα έπειτα απ' όλα όσα έχουν κάνει τα ρωσικά στρατεύματα», δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας του σήμερα, την οποία εκφώνησε μέσω βιντεοσύνδεσης και διερμηνέα στο κοινοβούλιο της Ιρλανδίας.

«Το μόνο που μας λείπει είναι η βασισμένη σε αρχές προσέγγιση μερικών ηγετών --πολιτικών ηγετών, επιχειρηματικών ηγετών-- που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο πόλεμος και τα εγκλήματα πολέμου δεν είναι κάτι τόσο φρικτό όσο οι οικονομικές απώλειες», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι κάλεσε το Δουβλίνο να πείσει τους εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβουν «περισσότερο αυστηρά» μέτρα κατά της Μόσχας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος απευθύνθηκε σε κοινή συνεδρίαση και των δύο σωμάτων του ιρλανδικού κοινοβουλίου, κατηγόρησε τη Μόσχας ότι προσπαθεί «να καταστρέψει τα θεμέλια της ανεξάρτητης ζωής, να καταστρέψει την ταυτότητά μας, όλα όσα μας κάνουν Ουκρανούς».

Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως η Ρωσία προκαλεί εσκεμμένα μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση που μπορεί να οδηγήσει σε βία και σε ένα νέο κύμα προσφύγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Νέα προσπάθεια για απομάκρυνση αμάχων από 11 ανθρωπιστικούς διαδρόμους

gazzetta
gazzetta reader insider insider