Μήνυμα Μητσοτάκη στις 19:00 για την ακρίβεια - Αύριο οι ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυμα Μητσοτάκη στις 19:00 για την ακρίβεια - Αύριο οι ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης
To απόγευμα της Τετάρτης θα απευθυνθεί προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που βρίσκονται αντιμέτωπα με το κύμα ακρίβειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:47

Στις 19:00 θα απευθυνθεί προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που βρίσκονται αντιμέτωπα με το κύμα ακρίβειας.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 8.30 θα πραγματοποιηθεί η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στους πολίτες.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης από τους Υπουργούς: Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η στήριξη των πολιτών

Στην αποκάλυψη πως η στήριξη πολιτών με επιδότηση για την προμήθεια καυσίμων κίνησης θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας προέβη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως σημείωσε, γίνονται οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρίζονται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης, χωρίς να αποκαλύπτει άλλες λεπτομέρειες, δεδομένου ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, το πιθανότερο το πρωί της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider