Μεντβέντεφ: «Διακόψατε τον Nord Stream 2; Σε λίγο θα πληρώνετε 2.000 ευρώ για 1000 κ.μ. φυσικού αερίου»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεντβέντεφ: «Διακόψατε τον Nord Stream 2; Σε λίγο θα πληρώνετε 2.000 ευρώ για 1000 κ.μ. φυσικού αερίου»
Ανάρτηση του Ρώσου πολιτικού στο Twitter.

«Η Γερμανία αποφάσισε να «παγώσει» τον Nord Stream 2;;;».

Δεν πειράζει, απαντά ο Ρώσος πολιτικός και πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καλωσορίζοντας τους Ευρωπαίους σε έναν κόσμο όπου θα χρειάζεται να πληρώνουν 2.000 ευρώ για 1000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Μεντβέντεφ γράφει:

«Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς διέταξε να διακοπεί η αδειοδότηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Εντάξει, λοιπόν. Καλωσήρθατε σε έναν νέο, γενναίο κόσμο όπου οι Ευρωπαίοι πολύ σύντομα θα χρειάζεται να πληρώνουν 2.000 ευρώ για 1000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!».

Η Γερμανία αποφάσισε να «παγώσει» την αδειοδότηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία απευθείας στην Ευρώπη, μετά την κίνηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει τις αποσχιθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας και να στείλει στρατεύματα στην περιοχή ως «ειρηνευτικές δυνάμεις».

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η Γερμανία δεν θα δεχτεί την αναγνώριση των δύο αυτοαποκαλούμενων, φιλορωσικών αυτονομιστικών περιοχών στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας και ότι πρέπει να επανεκτιμήσει την κατάσταση «ιδιαίτερα όσον αφορά τον Nord Stream 2», αναφέρει το Reuters. Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομίας να προχωρήσει στα απαραίτητα διοικητικά και νομικά βήματα ώστε ο αγωγός να μην μπορεί να λάβει την αναγκαία για τη λειτουργία του πιστοποίηση. «Και χωρίς την πιστοποίηση, ο Nord Stream 2 δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider