Τριήμερη περιοδεία στην Κύπρο του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τριήμερη περιοδεία στην Κύπρο του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς
Μαργαρίτης Σχοινάς
Ο Έλληνας Επίτροπος της Κομισιόν θα έχει σειρά επαφών με αντικείμενο το Μεταναστευτικό, αλλά και το Κυπριακό.

Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με αντικείμενο το Μεταναστευτικό, αλλά και το Κυπριακό.

Αύριο, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, με τον οποίο θα επισκεφθεί την Πράσινη Γραμμή, καθώς και χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα.

Τη Δευτέρα, ο κ. Σχοινάς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα προηγηθεί τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ για το μεταναστευτικό, την οποία θα υπογράψει με τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Νουρή.

Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Αννίτα Δημητρίου, με τους υπουργούς Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξεως Στέφη Δράκου και Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Πρόδρομο Προδρόμου, καθώς και με τοπικούς πολιτικούς, με τους οποίους θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της μετανάστευσης, των εξωτερικών σχέσεων, της υγείας, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας.

Επιπλέον, θα προβεί σε διαθρησκευτικό διάλογο με τους θρησκευτικούς εκπροσώπους της Κύπρου.

Τέλος, θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και θα έρθει σε επαφή με φοιτητές, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σχοινάς: Η ΕΕ δεσμεύεται να προστατεύσει τις δημοκρατίες της

gazzetta
gazzetta reader insider insider