Λιβανός: Δυνατότητα εκσυγχρονισμού των εκκοκκιστηρίων με χρηματοδότηση μέσω του Αναπτυξιακού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λιβανός: Δυνατότητα εκσυγχρονισμού των εκκοκκιστηρίων με χρηματοδότηση μέσω του Αναπτυξιακού
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει δυνατότητες για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα.

Στις δυνατότητες που δίνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος σε συνδυασμό με τα προγράμματα του ΠΑΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, το Ταμείο Εγγυοδοσίας, το Ταμείο Μικρών Δανείων της Αναπτυξιακής Τράπεζας, για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως τονίζει, για πρώτη φορά επετεύχθη, σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νικόλαο Παπαθανάση, η δυνατότητα εκσυγχρονισμού των εκκοκκιστηρίων με χρηματοδότηση μέσω του Αναπτυξιακού.

Στην ίδια δήλωση ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στις δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας που δίνει ο νέος νόμος στα επενδυτικά σχέδια θερμοκηπιακών επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι η συμμετοχή των εγκαταστάσεων στο συνολικό προϋπολογισμό του επενδυτικού σχεδίου αυξάνεται από το 45% που είναι σήμερα, στο 60%.

«Τέλος» όπως σημειώνει, «συμπεριλαμβάνουμε τους δικαιούχους των ευεργετημάτων του Αναπτυξιακού και τις Οργανώσεις παραγωγών γιατί πιστεύουμε ότι μόνο μέσω του "συνεταιρίζεσθαι" ο πρωτογενής τομέας μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νέο Αναπτυξιακό – Τι προβλέπεται για ατομικές επιχειρήσεις και στήριξη της Θράκης

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider