Κρίση στην Ουκρανία: Συζητήσεις υπό τον Σχήμα της Νορμανδίας στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρίση στην Ουκρανία: Συζητήσεις υπό τον Σχήμα της Νορμανδίας στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα
Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 25 ή 26 Ιανουαρίου.

Το Σχήμα της Νορμανδίας, που αποτελείται από την Ουκρανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Ρωσία θα συναντηθεί στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσει την τεταμένη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 25 ή 26 Ιανουαρίου.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ρωσίας, ο Ντμίτρι Κόζακ, θα συμμετάσχει στις συνομιλίες του Παρισιού, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Κόζακ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η συνάντηση του κουαρτέτου επρόκειτο να γίνει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού διαπραγματευτή Άντριι Γέρμακ, επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζεται μια συνάντηση στο Παρίσι, αλλά είπε ότι η ημερομηνία που έχει οριστεί είναι η 26η Ιανουαρίου.

Οι συνομιλίες αυτές έρχονται σε μια περίοδο υψηλής έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Οι δυτικές χώρες ανησυχούν για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα και προειδοποιούν τη Μόσχα ότι θα υποστεί σοβαρές οικονομικές συνέπειες εάν εισβάλει στη γειτονική χώρα. Η Ρωσία διαψεύδει ότι σχεδιάζει μια εισβολή αλλά ζητά νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Το Σχήμα της Νορμανδίας δημιουργήθηκε το 2014, με Γαλλία και Γερμανία να αναλαμβάνουν το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, στον απόηχο της προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ένταση στην Ουκρανία: Κυρώσεις του Κιέβου σε 24 ρωσικές επιχειρήσεις

Γερμανία: Αποστάσεις από τις δηλώσεις του αντιναυάρχου Σένμπαχ υπέρ του Πούτιν

gazzetta
gazzetta reader insider insider