Άγκυρα: «Αντιτουρκικές δηλώσεις από τον Δένδια» - Η Ελλάδα προτιμά την ένταση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άγκυρα: «Αντιτουρκικές δηλώσεις από τον Δένδια» - Η Ελλάδα προτιμά την ένταση
Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «οι αυταπάτες του Δένδια αποτελούν περαιτέρω απόδειξη ότι η Ελλάδα προτιμά την ένταση αναζητώντας βοήθεια από τρίτα μέρη».

Υψηλότατους τόνους κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, χρησιμοποίησε το τουρκικό ΥΠΕΞ, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο κ. Δένδιας στη Βουλή για τη στάση της Άγκυρας έναντι της Αθήνας.

Σε ανακοίνωση του, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «αντιτουρκικές δηλώσεις που κάνει σχεδόν καθημερινά ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Δένδιας», οι οποίες αποτελούν «λαϊκιστικους και μη ρεαλιστικούς ισχυρισμούς που δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Ακόμα, η Άγκυρα υποστηρίζει ότι ««αυτή η προκλητική ρητορική δεν είναι συμβατή ούτε με τις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε με το πνεύμα των Διερευνητικών επαφών που έχουμε ξαναρχίσει με την Ελλάδα».

«Αυτές οι αυταπάτες του Δένδια αποτελούν περαιτέρω απόδειξη ότι η Ελλάδα προτιμά την ένταση αναζητώντας βοήθεια από τρίτα μέρη και δημιουργώντας τεχνητές συμμαχίες κατά της Τουρκίας, αντί να επιλύει τα διμερή της ζητήματα και να αναπτύσσει σχέσεις μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τη χώρα μας. Οι χώρες με αυτοπεποίθηση δεν επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά».

Ανέφερε επίσης ότι «η Ελλάδα αφενός προβάλλει διεκδικήσεις κατά της χώρας μας που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και αφετέρου συνεχίζει τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις και ενέργειες που αυξάνουν την ένταση και οι οποίες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο».

Επιπλέον, τονίζει ότι η Άγκυρα «απορρίπτει τον χαρακτηρισμό από την πλευρά της Ελλάδας ως “απειλή” την πρόθεση της χώρας μας να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της και τις προσπάθειές της να δημιουργήσει μια μη ρεαλιστική αντίληψη προς αυτή την κατεύθυνση».

«Εάν υπάρχει απειλή στην περιοχή, αυτή η απειλή προκύπτει από τις μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας που αυξάνουν την ένταση» σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ, όπως μετέδωσε το kathimerini.gr.

«Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να επιστρέψει στην κοινή λογική και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, αντί να προβαίνει σε προκλητικές ρητορικές και δραστηριότητες με λαϊκιστικά κίνητρα» κατέληξε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Δένδιας ενημέρωσε την ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ για την προκλητική ρητορική της Τουρκίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider