Αυστρία: Ο πρώην καγκελάριος Κουρτς πιάνει δουλειά στο fund Thiel Capital

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυστρία: Ο πρώην καγκελάριος Κουρτς πιάνει δουλειά στο fund Thiel Capital
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά όσο ήταν στην ηγεσία της ευρωπαϊκής χώρας.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά fund του κόσμου θα ξεκινήσει να εργάζεται από το νέο έτος ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά όσο ήταν στην ηγεσία της ευρωπαϊκής χώρας.

Η εφημερίδα Kronen Zeitung και το site Heute επιβεβαίωσαν ότι ο Κουρτς ότι θα αρχίζει να εργάζεται για το Thiel Capital, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Πίτερ Τιέλ, μέσα στο α' τρίμηνο του 2022.

Οι συνεργάτες του Κουρτς δεν ανταποκρίθηκαν σε αίτημα για σχόλιο των δημοσιευμάτων.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο ο Κουρτς παραιτήθηκε από την καγκελαρία και μέσα στον Δεκέμβριο ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή της Αυστρίας και από την ηγεσία του κόμματος τους, μετά από κατηγορίες για χειραγώγηση δημοσκοπήσεων ώστε να φτάσει στην καγκελαρία της χώρας.

Σύμφωνα με τo Heute, υπό τη νέα θέση του στο fund ο Κουρτς θα απασχολείται μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπου είναι η έδρα του Thiel Capital.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ιδιωτικό χρέος: Πρεμιέρα στις 20 Μαΐου για το Μητρώο Παρακολούθησης οφειλών

Σε δημογραφικό «κατήφορο» η Ελλάδα: Μόλις ένα στα 4 νοικοκυριά έχουν παιδιά - Ποιες χώρες απολαμβάνουν baby boom

Ποιος είναι ο αμερικανικός όμιλος που «βάζει πόδι» στην ελληνική αγορά πολυετούς κατοικίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider