Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε άλλα θέματα υπήρξε θετική εξέλιξη και σε άλλα «δεν είμαστε ικανοποιημένοι».

Σε αποτίμηση των συνομιλιών που είχε προ ημερών με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους για θέματα Αυτοδιοίκησης υπουργούς, προέβη το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στη σημερινή του συνεδρίαση. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε άλλα θέματα υπήρξε θετική εξέλιξη και σε άλλα «δεν είμαστε ικανοποιημένοι» αναφέροντας μεταξύ άλλων το τέλος ταφής απορριμμάτων και την κάλυψη της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Κατά τον επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοκητικό Κίνημα», Γιάννη Λυμπέρη, «δεν υπήρξε τίποτε θετικό από τη συνάντηση», όπως και της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας», Απόστολο Καλογιάννη που είπε ότι «δεν απέδωσε τίποτε». Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αριστερά», Γιώργος Ιωακειμίδης, σημείωσε ότι η Αυτοδιοίκηση έχει περιέλθει «σε χειρότερη κατάσταση 1,5 μήνα μετά το Συνέδριο της στη Θεσσαλονίκη» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Πελετίδης, ζήτησε να υπάρξει ειδική συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για να αποφασίσει κινητοποιήσεις.

Τη συνεδρίαση απασχόλησαν επίσης - μεταξύ άλλων - ο κρατικός προϋπολογισμός έτους 2022, η παράταση συμβάσεων του προσωπικού που έχουν προσληφθεί για την κάλυψη αναγκών λόγω της πανδημίας του COVID-19, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον «Εθνικό Κλιματικό Νόμο», οι μετατάξεις υπαλλήλων και η απόδοση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου έτους 2022 σε όλους τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider