Μητσοτάκης: Βλέπουμε ήδη σημαντικές ισραηλινές επενδύσεις στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Βλέπουμε ήδη σημαντικές ισραηλινές επενδύσεις στην Ελλάδα
«Αναμένουμε ασφαλώς να υποδεχτούμε ακόμη περισσότερους Ισραηλινούς τουρίστες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στις σχέσεις της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου.

Με αναρτήσεις του στο Twitter, ο πρωθυπουργός σημειώνει τις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, λέγοντας πως «οι οικονομίες μας ανακάμπτουν με πολύ γρήγορο ρυθμό φέτος και οι ευκαιρίες για περαιτέρω οικονομική συνεργασία είναι σημαντικές. Βλέπουμε ήδη σημαντικές ισραηλινές επενδύσεις στην Ελλάδα και αναμένουμε ασφαλώς να υποδεχτούμε ακόμη περισσότερους Ισραηλινούς τουρίστες».

Σχετικά με το Κυπριακό, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «η μόνη βιώσιμη λύση για το Κυπριακό είναι μία λύση που θα σέβεται τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα προβλέπει την κατάργηση του συστήματος των εγγυήσεων και των δικαιωμάτων παρέμβασης τρίτων στα ζητήματα της Κύπρου και την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων».

Σε αυτό το πλαίσιο και μιλώντας για την προκλητικότητα της Άγκυρας, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει «βλέπουμε από την Τουρκία μία συνεχιζόμενη αδιαλλαξία και μία απαράδεκτη επιθετικότητα. Και βεβαίως, αν συνεχιστούν τα σχέδια για εποικισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, θα καταδικάσουν κάθε προσπάθεια για αμοιβαία αποδεκτή λύση».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, και τη συνεργασία των πλαίσιο των τριμερών σχημάτων, και τόνισε ότι «είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε όλα τα project υποδομών, είτε αφορούν διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας είτε φυσικού αερίου και θα δημιουργήσουν μια πιο ενοποιημένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μεταξύ των χωρών μας».

Προσέθεσε ότι μέχρι να φτάσουμε σε ένα μέλλον όπου σχεδόν όλη η ενέργεια θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, το φυσικό αέριο θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και τόνισε τη σημασία του East Med Gas Forum ως μηχανισμού συνεργασίας για τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Στρατηγική η συμμαχία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider