Ελλάδα
05-11-2021 | 21:51

Συρίγος: Τρομερό πολιτικό μήνυμα από τη νεολαία με το εμβολιασμό της

Newsroom
Μοιράσου το
Συρίγος: Τρομερό πολιτικό μήνυμα από τη νεολαία με το εμβολιασμό της
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για τα μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού των φοιτητών, αλλά και των καθηγητών των Πανεπιστημίων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι στους δημοσιογράφους, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, στην αίθουσα της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι, «τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ φοιτητών, ουσιαστικά είναι το τοίχος ανοσίας», ενώ τόνισε ότι δεν κινδυνεύουν να κλείσουν ξανά τα πανεπιστήμια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Τα πανεπιστήμια έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ φοιτητών, ουσιαστικά είναι το τοίχος ανοσίας. Αυτή την εβδομάδα κινούμαστε σχεδόν στο 80%. Κάποια τμήματα δε, έχουν ακόμη υψηλότερο ποσοστό. Αυτά σε συνδυασμό με τη μάσκα, καθιστούν τα πανεπιστήμια, από τους πιο ασφαλείς χώρους που υπάρχουν. Επομένως δε θεωρώ ότι κινδυνεύουν να κλείσουν τα πανεπιστήμια.

Θεωρώ τρομερό πολιτικό μήνυμα αυτό που δίνει η νεολαία. Μέσα σε όλα αυτά που ακούγονται από τους αντιεμβολιαστές, έρχονται οι φοιτητές, το πιο προοδευτικό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας και αθόρυβα εμβολιάζονται μαζικά. Θεωρώ λοιπόν πως είναι ένα πολιτικό μήνυμα σε όλη την κοινωνία. Δεν εμβολιάστηκαν για να πάνε στο Πανεπιστήμιο, εμβολιάστηκαν γιατί θέλουν πίσω τη ζωή τους» επεσήμανε σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, 'Αγγελος Συρίγος

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός, αναφερόμενος και στην ελάχιστη βάση εισαγωγής, τόνισε ότι «η ελάχιστη βάση εισαγωγής ήρθε για να μείνει. Είναι κατά τη γνώμη μου αυτό το αυτονόητο για να μπορέσει κάποιος να συνεχίσει σε πανεπιστημιακό επίπεδο» είπε.

Ο υφυπουργός έφτασε στην Κέρκυρα το πρωί, και πρώτο μέλημά του ήταν να συναντηθεί με τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέα Φλώρο, ενώ σε συνάντησή του με τον πρόεδρο του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο, ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της 1ης Συνόδου των προέδρων των διοικητικών συμβουλίων των έντεκα πανεπιστημιακών ερευνητικών κέντρων και τεχνολογικών πάρκων της χώρας, που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στην Κέρκυρα.

«Με τον υφυπουργό είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά και γενικά τα πανεπιστήμια της χώρας, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί μία σφαιρική εικόνα για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ποια είναι τα δυνατά του σημεία, ποια είναι τα σημεία που χρήζουν προσοχής, ποια είναι τα σημεία εκείνα που χρειάζεται στήριξη του υπουργείου για να μπορέσει να λειτουργήσει ως ένα υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Συζητήθηκε η αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ παρουσιαστήκαν στον υφυπουργό και τα συμπεράσματα της συνόδου των πανεπιστημιακών ερευνητικών κέντρων και όπου χρειάζεται να γίνει παρέμβαση από το υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε τα ερευνητικά κέντρα να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να επιτελέσουν το ρόλο τους» ανέφερε ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθ. Ανδρέας Φλώρος.

Ο υφυπουργός Παιδείας ξεναγήθηκε από τον πρύτανη σε δομές των τμημάτων του ακαδημαϊκού ιδρύματος, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φοιτητές, αλλά και καθηγητές.  

Στο πλαίσιο των επαφών του ο κ. Συρίγος, συναντήθηκε στην πρυτανεία και με τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπη Υδραίου, παρόντων του πρύτανη, Ανδρέα Φλώρου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρη Μεταλληνού, και της εντεταλμένης συμβούλου για θέματα παιδείας του δήμου, Μαρίας Ζερβού.

Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας του δήμου με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς και το «φλέγον» θέμα της φοιτητικής στέγης. Η δήμαρχος ζήτησε να προχωρήσει η κατασκευή της φοιτητικής εστίας στην "Παλλάδα", που θα φιλοξενήσει 120 φοιτητές, καθώς και η χρηματοδότηση για 150 επιδοτούμενες θέσεις σε ξενοδοχεία της πόλης. «Ο δήμος είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει δικό του οικόπεδο προκειμένου να αντιμετωπισθεί το σοβαρό θέμα της στέγασης των φοιτητών, αλλά και των καθηγητών του Ιονίου Πανεπιστημίου», ανέφερε στον υφυπουργό η κα Υδραίου.

Η επίσκεψη του κ. Συρίγου στην Κέρκυρα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με την ομιλία του ομιλία με θέμα «Ο Καποδίστριας στη μυστική συνέλευση των κλεφταρματωλών στη Λευκάδα το 1807».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.